Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

30.04.2020

Thomayerova nemocnice může bohužel potvrdit, že dne 29. dubna ve věku 59 let zemřela naše zaměstnankyně na pozici sanitářky, a to po těžkém zápalu plic, která byla hospitalizována na Anesteziologicko-resuscitační klinice. Byla rovněž pozitivní na onemocnění Covid-19 a pracovala na Pneumologické klinice 1. LF UK a TN. Zároveň však u ní nebyl prokázán nekrytý kontakt s Covid+ pacienty.

30.04.2020

Na českém trhu pro pacienty nakažené covid-19 ve vážném stavu je další experimentální lék. Po remdesiviru, který pomohl v léčbě například třiapadesátiletému taxikáři hospitalizovanému ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze, začali v Thomayerově nemocnici aplikovat japonský lék favipiravir. Lékaři v nemocnici v Krči k léčbě také například použili například plazmu s vytvořenými protilátkami proti covidové infekci či lék Plaquenil.

30.04.2020

V Thomayerově nemocnici dostal už první pacient japonský experimentální lék – FAVIPIRAVIR. Kromě využití plazmy s vytvořenými protilátkami proti covidové infekci či léku Plaquenil, to je další možná léčba, kterou TN aktuálně použila pro akutní pacienty s těžkým průběhem onemocnění Covid-19. Favipiravir byl původně určen pro léčbu chřipky.

29.04.2020

Do Thomayerovy nemocnice dorazil japonský experimentální lék - FAVIPIRAVIR, který bude použit v boji proti onemocnění Covid-19. Kromě plazmy s vytvořenými protilátkami proti covidové infekci, to bude tak další možná léčba, kterou TN chce použít pro akutní pacienty s těžkým průběhem onemocnění.

27.04.2020

O nové experimentální léčebné metodě onemocnění Covid-19  formou plazmy od vyléčených pacientů z této koronavirové infekce poskytla rozhovor prof. MUDr. Martina Vašáková, Ph.D., přednostka Pneumologické kliniky 1. LF UK a TN pro atkualne.cz. V rozhovoru stručně popsala princip léčby a pro koho je v první fázi určena. Prvními pacienty jsou lidé, kteří jsou v těžkém akutním stádiu onemocnění. V TN byla plazma zatím podána třem pacientům a nyní se čeká na výsledky léčby.

24.04.2020

Vedení TN chce poděkovat všem dobrovolníkům, jednotlivcům, institucím či firmám, které nám dosud nabídly svou pomoc v podobě materiální či finanční podpory. Velice si této veřejné podpory vážíme a za všechny naše zdravotníky všem děkujeme. Na boj proti koronaviru obdržela TN v nedávně době například finanční dar ve výši 100 tis. Kč od SOŠ Multimediální a propagační tvorby, s.r.o.

24.04.2020

Thomayerova nemocnice splnila formální požadavky k zahájení experimentální léčebné metody u onemocnění Covid-19 pomocí krevní plazmy od dárců, kteří tuto virovou infekci již prodělali. Použití plazmy u Covid+ pacientů je jednou z možností, jak nemocné s koronavirovou infekcí léčit. Podobný léčebný postup byl v minulosti použit u podobných infekcí - MERS a SARS-1. Tato nová metoda by mohla pomoci v boji proti koronaviru. Krevní plazma byla aktuálně podána třem pacientům v akutním stavu a nyní se čeká na výsledek léčby.

23.04.2020

Život rodiny v čase pandemie, tak se jmenoval další díl nového diskusního pořadu Linka 1212, který se tentokrát věnoval tématu zdraví člověka v době koronavirové epidemie a jejího vlivu například na plíce člověka. Další tématem pořadu byly rodinné vztahy v době epidemie. Za TN vystoupila v pořadu prof. MUDr. Martina Vašáková, Ph.D., přednostka Pneumologické kliniky, 1. LF UK a TN.

23.04.2020

V Thomayerově nemocnici v Praze začali experimentálně léčit pacienty s těžkým průběhem onemocnění Covid-19  pomocí krevní plazmy, a to od dárců, kteří již tuto virovou infekci úspěšně prodělali. Jak tato léčba probíhá a kdo může být dárcem plazmy či pro jaké pacienty je určena, tak o tom včera mluvili MUDr. Petr Turek, CSc., primář Transfuzního odd. a MUDr. Martin Müller, lékař z odd. ARO v reportáži na TV Prima.

23.04.2020

V Thomayerově nemocnici v Praze nově léčí pacienty s onemocněním covid-19 plazmou s protilátkami proti koronaviru. Jde o experimentální metodu, plazma se získává od lidí, kteří onemocnění překonali a zotavili se. Dosud byla podána dvěma lidem s těžkým průběhem onemocnění. Transfuzní oddělení v Thomayerově nemocnici zatím provedlo odběry od šesti lidí, kteří mají v krvi protilátky vůči onemocnění způsobenému novým koronavirem.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.