Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

19.02.2020

Pneumologická klinika 1. LF UK a Thomayerovy nemocnice zve na odbornou přednášku hostující prof. MUDr. Zuzany Diamant, Ph.D., pneumologa a klinického farmakologa na téma – Astma: nový pohled na diagnostiku a léčbu založený na patofyziologii, fenotypizaci a endotypizaci. Přednáška je zejména určena pro odbornou veřejnost, lékaře a studenty 1. LF UK v Praze.

10.02.2020

Již dávno neplatí to, že alkohol je problémem jen dospělých. Bohužel toto návykové pití čím dál častěji vyhledávají děti a jejich věková hranice se nekontrolovaně stále více snižuje. Své o tom ví také MUDr. Pavel Kabíček, CSc., primář Pediatrické kliniky 1. LF UK a Thomayerovy nemocnice, který je předním českým adiktologem zabývajícím se dětskými závislostmi nejen na alkoholu. V článku serveru G.cz se vyjadřoval k problému alkoholu a jeho vlivu na dětské konzumenty této tekuté drogy.

10.02.2020

U příležitosti Světového dne nemocných Vás TN zve na mši svatou v kapli sv. Václava, za účasti opata strahovského Daniela Petera Janáčka, OPraem. Při bohoslužbě nemocní i senioři mohou přijmout svátost nemocných.

06.02.2020

Ve zneužívání návykových látek adolescenty je bohužel Česká republika stále na čelných místech evropských statistik. Podle Evropské školní studie pro alkohol a jiné drogy (ESPAD 2015) má v ČR zkušenost s vypitím 5 a více sklenic alkoholu při jednom posezení (půllitrů piva, 2 dcl vína nebo „panáků“ destilátu) 42 % šestnáctiletých, což je vysoko nad evropským průměrem.

05.02.2020

Vláda ČR na svém jednání schválila plán investic do českého zdravotnictví. Informoval o tom ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Ministerstvo zdravotnictví ČR investuje v příštích sedmi letech do sedmi nemocnic 12,25 miliardy korun. Ve vládním plánu je kromě celé řady investičních projektů také výstavba budovy centrálního urgentního příjmu v Thomayerově nemocnici (TN) za miliardu korun. Tu před časem rovněž veřejně podpořil i premiér Andrej Babiš při své nedávné návštěvě TN.

31.01.2020

Česká republika má ve světě bohužel jedno smutné prvenství, a to v oblasti nádorových onemocnění ledvin. Na tiskové konferenci Ligy proti rakovině o tom hovořil doc. MUDr. Tomáš Büchler, Ph.D., přednosta Onkologické kliniky I. LF UK a TN. V rozhovoru pro ČTK mluvil o nádorech močového měchýře, rizikových faktorech a příznacích, které se dají včas odhalit. Bohužel v případě nádorů ledvin je to naopak. Lékaři velice často nevědí, proč vznikají. Rakoviny ledvin lékaři v Česku ročně odhalí až 3000 případů a přibližně tisícovka lidí jí bohužel podlehne. U nádorů močového měchýře je zásadním rizikovým faktorem kouření a časně se projevuje příměsí krve v moči. Nových diagnóz je ročně zhruba 2000 a úmrtí 800.

30.01.2020

Co je to chřipka, koho postihuje, jaké má příznaky a jak se proti ní chránit, na tyto a další otázky Vám rádi odpovíme a poradíme. Více informací o očkování nejen proti chřipce naleznete také na webu: http://www.ockovani-thomayerova.cz/

28.01.2020

Alkohol? Nebezpečná legální droga pro děti a dospívající 

Rozhovor na téma alkohol u dětí poskytl MUDr. Pavel Kabíček, CSc., primář Pediatrické kliniky 1. LF UK a Thomayerovy nemocnice v Krči a vedoucí Subkatedry dorostového lékařství IPVZ Praha. Pediatrická klinika TN je tvořena dvěma standardními lůžkovými odděleními, jednotkou intenzivní a resuscitační péče (JIP), příjmovou ambulancí a řadou odborných ambulancí. Celkový počet lůžek je 38 včetně 5 lůžek na JIP. Léčíme děti od novorozeneckého věku do 19 let.

28.01.2020

Pomáhat druhým je vždy záslužnou činností, a pokud se jedná o malé děti, platí to dvojnásobně. Své o tom ví i zaměstnanci ze společnosti Provident, kteří na konci minulého roku uspořádali prodejní bazar svých vlastnoručních výrobků a díky němu vybrali neuvěřitelných 53 630 korun.

27.01.2020

I v novém roce se najdou lidé, kteří chtějí pomáhat a mají srdce na správném místě. To je také případ pana Jana Dobrovodského, který již podruhé za sebou podpořil Thomayerovu nemocnici, a to ve formě finančního daru ve výši 30 855 Kč. Za tyto prostředky byly pořízeny 3 kusy Elektrického drtiče léků zn. SEVERO 3.0. Přístroje jsou určeny pro Interní kliniku 3. LF UK a TN. Z rozpočtu nemocnice a kliniky pak byly pořízeny ještě další tři takové přístroje.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.