Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

05.08.2020

Nadace Křižovatka předala darem 20 monitorů dechu v Thomayerově nemocnici a 20 monitorů dechu dovezla do Fakultní nemocnice v Motole.

30.07.2020

Intoxikace alkoholem jsou poměrně častým důvodem přijetí dospívajících na jednotky intenzivní péče (JIP). Dětem, které se opijí, hrozí úrazy a další závažné zdravotní komplikace. Lépe než mnohý jiný to dokáže posoudit MUDr. Pavel Kabíček, CSc., který je primářem Pediatrické kliniky 1. LF UK a Thomayerovy nemocnice. Na lékařskou dráhu se Pavel Kabíček vypravil po vzoru svého tatínka, který je rovněž lékařem.

30.07.2020

Šarivari, to byl název venkovního a veselého divadelního představení, které připravilo Centrum podpůrné péče při TN ve spolupráci se spolkem Loutky v nemocnici. Pod heslem „Pomáháme dětem, aby se zase smály“ přišli herci pobavit a rozesmát naše dětské pacienty a děti zaměstnanců z Thomayerovy nemocnice. Představení se odehrálo v centrálním parku areálu nemocnice a bylo se opravdu na co koukat. Loutky různých velikostí, tvarů a barev znázorňovaly například hejno cvičených ryb, zamilovanou provazochodkyni nebo klauna, který stojí na hlavě anebo třímetrového žongléra. Děti přišla pobavit i vtipná a chytrá loutka – SURIKATA a hned bylo o zábavu postaráno.

24.07.2020

Thomayerova nemocnice (TN) otevřela nový provoz moderní a jedinečné magnetické rezonance MAGNETOM Altea v ČR. Za účasti ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha, ředitele TN Zdeňka Beneše a ředitele spol. Siemens Healthcare ČR, pana Michala Čecha představila TN odborné veřejnosti zařízení nové generace, které využívá tzv. technologii BioMatrix podporovanou umělou inteligencí. Ta přináší oproti starším typům přístrojů pacientům větší komfort, rychlejší průběh vyšetření a vysokou diagnostickou přesnost. Tento typ přístroje je v České republice instalován poprvé.

24.07.2020

Od čtvrtka se rozběhl v Thomayerově nemocnici v Praze 4 provoz nové magnetické rezonance, která má patřit k těm nejmodernějším přístrojům na světě. Pacientům nabídne komplexnější vyšetření a příjemnější snímkování celého těla. Nemocnice je u nás v oblasti vyšetření pomocí magnetické rezonance průkopníkem. Právě ve zdejším IKEMu (v bývalém pracovišti) se instalovalo první takové zařízení v tehdejším Československu.

20.07.2020

O tom, jak jsou připraveny nemocnice na případnou druhou vlnu koronavirové epidemie, kolik lůžek mohou poskytnout pro Covid+ pacienty a na kterých pracovištích či zda mají dostatek ochranných pomůcek a zdravotního personálu, byla reportáž na CNN Prima News. V reportáži byl také rozhovor s ředitelem TN doc. MUDr. Zdeňkem Benešem, CSc., který poskytl krátký komentář k připravenosti nemocnice na případný příchod další vlny pandemie koronaviru.

10.07.2020

Rakovina je nemoc, ze které má většina lidí oprávněně velký strach. Málokdo však ví, že rakovinu prsu mohou mít i muži. Jedná se ale asi o jedno procento všech případů. O prevenci, léčbě, typech vyšetření či o výskytu rakoviny u žen a mužů poskytli lékaři z TN rozhovor pro blesk.cz. Konkrétně MUDr. László Boht, odborný lékař z mamografického pracoviště a doc. MUDr. Tomáš Büchler, Ph.D., přednosta Onkologické kliniky 1. LF UK a TN.  VÍCE o mamografickém pracovišti v TN najdete ZDE. Aktuální INFO o rakovině prsu je k dispozici také v přiloženém letáku a jak vypadá samovyšetření prsu naleznete v kapesní příručce (viz příloha).

03.07.2020

Od 1. července mají lidé starší 50 let nárok na kolonoskopické vyšetření pro prevenci rakoviny tlustého střeva a konečníku, které je zcela zdarma. Věková hranice pro nárok na toto preventivní vyšetření tak kleska ze současných 55 let na 50 let věku člověka. Ročně tímto nádorovým onemocněním projde na 7500 pacientů a z toho přibližně 4 tis. bohužel zemře. O prevenci, léčbě a samotném onemocnění poskytl rozhovor doc. MUDr. Tomáš Büchler, Ph.D., přednosta Onkologické kliniky 1. LF UK a TN pro CNN Prima News.

03.07.2020

Český červený kříž eviduje přibližně 230 tis. pravidelných dárců krve, ale podle WHO bych jich mělo být daleko více. O darování krve, její nenahraditelnosti a zvýšené potřebě, a to zvláště v období letních dovolených a prázdnin, hovořil MUDr. Petr Turek, CSc., primář Transfuzního oddělení v Thomayerově nemocnici pro CNN Prima News. Thomayerova nemocnice v současné době eviduje celkem 12 tis. pravidelných dárců krve, ale k ideálnímu stavu bych jich mělo být min. o 3 tisíce více.

01.07.2020

TN a celý zdravotnický tým z Novorozeneckého odd. přeje všem z Nedoklubko hlavně pevné zdraví, neustálý optimismus a nadšení pro věc. Pomáháte těm, kteří to potřebují nejvíce, a to jsou malá nedonošená miminka, která se na svět narodila předčasně a o to více potřebují veškerou péči, lásku, starost, trpělivost a úsměv na tváři od svých spokojených maminek.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.