Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

17.09.2020

Věnujte „10 minut svému zdraví“, to bylo heslo veřejné akce pod názvem DEN ZDRAVÍ, kterou pořádala MČ Prahy 4 ve spolupráci s Thomayerovou nemocnicí (TN). Událost se konala u OC Arkády a pro účastníky byl připraven pestrý program plný prevence, vyšetření, osvěty a poradenství v nejrůznějších oblastech medicíny či zdravého životního stylu. Zdravotníci z TN nabídli návštěvníkům například kurz PRVNÍ POMOCI, poradenství v oblasti celiakie či měření cukru v těle, informace o prevenci rakoviny plic či představili projekt pro děti s názvem „Šetři své plíce“. Zájem o prevenci byla vysoká a například hladinu cukru v těle si ve stánku TN nechalo změřit více než 250 lidí.

14.09.2020

14. září 2020 začíná národní týden kojení, který chce podpořit a oslavit význam kojení v České republice. V tomto týdnu je plánována tisková a odborná konference v Praze a v rámci celého Česka byla tradičně vyhlášena Akce řetěz, do které se zapojují jednotlivci i organizace s cílem upozornit veřejnost na důležitost kojení.

09.09.2020

Věnujte „10 minut svému zdraví“, to je heslo tradiční akce pod názvem DEN ZDRAVÍ, kterou pro veřejnost pořádá MČ Prahy 4 ve spolupráci s Thomayerovou nemocnicí (TN), a to dne 15. září od 10:00 hod. u OC Arkády. Událost se koná ve venkovním prostoru u obchodního centra a pro účastníky je připraven pestrý program plný prevence, osvěty a poradenství v nejrůznějších oblastech medicíny či zdravého životného stylu. Na místě nabídne TN účastníkům akce například kurz PRVNÍ POMOCI, poradnu v oblasti celiakie či měření cukru v těle, informace o prevenci rakoviny plic či představí projekt pro děti s názvem „Šetři své plíce“.

08.09.2020

Podzemní chráněný kryt s označením KO 17 v TN byl tématem reportáže na CCN Prima News, která informovala veřejnost o tomto jedinečném objektu v rámci dne otevřených dveří festivalu Open House Praha. Festivalu se Thomayerova nemocnice zúčastnila již poněkolikáté a v letošním roce opět umožnila všem zájemcům prohlídku krytu, který slouží jako záložní zdravotnické pracoviště v případě nebezpečných a krizových situací.

07.09.2020

Thomayerova nemocnice se již poněkolikáté zúčastnila festivalu OPEN HOUSE PRAHA, který letos slavil své šesté výročí. V rámci dne otevřených dveří tak zpřístupnila veřejnosti podzemní chráněný kryt – KO 17, který slouží jako záložní zdravotnické pracoviště v případě nenadálých a krizových situací. Během víkendu kryt navštívilo více než 700 lidí. Stavba krytu byla započata v 50. letech minulého století a byla dokončena o deset let později v době tzv. studené války. Šlo o utajený objekt a byl přísně chráněn. Veřejnosti byl poprvé otevřen až na začátku 90. let. Kryt byl aktivně využit např. při povodních v roce 2002, kdy pomohl přečkat toto náročné období seniorům z Karlína. Při oslavách příchodu Nového roku v letech 1999/2000 v něm zase bylo provizorně otevřeno detoxikační pracoviště pro lidi, kteří to přehnali s pitím alkoholu. Kryt - KO 17 se nachází mimo zátopovou oblast Vltavy a je umístěn za pavilon K.

03.09.2020

Ke konci srpna se v Thomayerově nemocnici konalo již druhé divadelní představení pro dětské pacienty a děti zaměstnanců z TN. Tentokrát se jednalo o loutkovou verzi dávného a tolik známého biblického příběhu – Noemova archa, který měl i detektivní zápletku.  

02.09.2020

Thomayerova nemocnice se zúčastní již 6. ročníku festivalu Open House Praha a v rámci něj zpřístupní veřejnosti podzemní nemocniční kryt, který se nachází pod pavilonem K. Akce se bude konat od 5. do 6. 9. v čase od 10:00 do 18:00 hod. Kryt se nachází pod pavilonem K a vstup do něj bude možný pouze v roušce!

31.08.2020

Pouze tři venkovní sezónní učebny v Praze získaly finanční dotazy na jejich stavbu od Magistrátu HMP a rovnou dvě z nich byly přímo z Thomayerovy nemocnice (TN). Jedná se o dřevěné malé stavby, které byly postaveny pro  zdejší základní a mateřskou školu a dokončeny byly na konci minulého roku. Venkovní učebny mateřské školy jsou umístěny v areálu nemocnice (ul. Vídeňská 800) a dále v mateřské škole pro děti zaměstnanců TN v Kukučínově ulici. A právě tato druhá stavba získala první místo v soutěži „DŘEVĚNÁ STAVBA ROKU 2020“  v kategorii – Dřevěná hřiště-malá“.

28.08.2020

Když v březnu letošního roku vypukla tzv. koronavirová krize, tak nikdo netušil, co všechno s sebou přinese a jak náročné až vyčerpávající to bude pro samotné zdravotníky. Ti se museli obratem přizpůsobit novým a těžkým pracovním podmínkám, se kterými se většina z nich nikdy nesetkala. Pro mnohé zdravotníky je tato pandemie novou zkušeností v jejich profesním životě. Zachytit je v jejich pracovním prostředí se pokusil umělecký a módní fotograf Vojtěch Vlk.

27.08.2020

O bolestech hlavy, způsobech léčby a koho se nejvíce týká migréna a jak s ní účinně bojovat hovořila MUDr. Jolana Marková, primářka z Neurologické kliniky 3. LF UK a TN ve Snídani s Novou. V rozhovoru mluvila také o tom, koho se tato nepříjemná věc nejvíce týká a jak se nejčastěji projevuje. V produktivním věku trpí migrénou více ženy než muži, ale i ti jsou častými pacienty. Odhaduje se, že až 15% populace má zkušenosti s touto nepříjemnou bolestí hlavy. Dalším tématem rozhovoru bylo dárcovství krve, o kterém hovořil MUDr. Petr Turek, CSc., primář z Transfuzního oddělení Thomayerovy nemocnice.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.