Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

27.01.2020

I v novém roce se najdou lidé, kteří chtějí pomáhat a mají srdce na správném místě. To je také případ pana Jana Dobrovodského, který již podruhé za sebou podpořil Thomayerovu nemocnici, a to ve formě finančního daru ve výši 30 855 Kč. Za tyto prostředky byly pořízeny 3 kusy Elektrického drtiče léků zn. SEVERO 3.0. Přístroje jsou určeny pro Interní kliniku 3. LF UK a TN. Z rozpočtu nemocnice a kliniky pak byly pořízeny ještě další tři takové přístroje.

09.01.2020

Pražští policisté darovali krev 

Celkem 23 policistů z Prahy 1 darovali krev pro dobrou věc. Zúčastnili se totiž hromadného odboru krve v Thomayerově nemocnici na místním Transfuzním oddělení, které vede primář MUDr. Petr Turek. Dva dny věnovali policisté svůj čas, aby přispěli dobré věci, a to v období, kdy je tradičně nejméně dárců krve. Takové slabé období bývá vždy začátkem nového roku nebo během jarních či letních prázdnin, kdy lidé cestují do zahraničí. Naopak nejvíce dárců bývá vždy před vánočními svátky, kdy lidé možná více myslí na ostatní. Avšak obecně dárců pomalu ubývá, nejde však o žádné dramatické propady.

07.01.2020

Krve není nikdy dost a bude stále zapotřebí. Svým způsobem můžeme mluvit o unikátní „tekutině,“, která nemá konkurenci, pro život člověka je nenahraditelná a zachraňuje lidské životy. To si uvědomili i policisté z Prahy 1, kteří přišli darovat svou krev do Thomayerovy nemocnice, kde se o ně postaral zdravotnický personál místního Transfuzního oddělení. Dva dny za sebou věnovali policisté svůj čas dobré věci. Celkem se jich sešlo přes 20. Vedení Thomayerovy nemocnice jim velice děkuje za pomoc a spolupráci.

03.01.2020

O práci nemocniční kaplanky a co vše obnáší tato specifická profese v prostředí velké pražské nemocnice, hovořila Doubravka Vokáčová z Thomayerovy nemocnice v rozhovoru pro iDnes.cz. V rozhovoru například prozradila to, kolik lidí se na ní obrací se svými problémy, jaká přání či obavy mají nebo jaké nejčastější předsudky mají lidé o práci kaplanky atd. Kaple sv. Václava v TN, kde kaplanka Vokáčová působí, má za sebou velikou historii a je neodmyslitelně spjata se vznikem nemocnice před více než devadesáti lety.

19.12.2019

Opět je tu důvod k radosti, a to díky zaměstnancům Ministerstva zdravotnictví ČR, kteří svou štědrostí přispěli Dětskému centru v TN neuvěřitelnou částkou ve výši 29 518 Kč. Tu se povedlo vybrat pouze z prodeje vánočního cukroví, které napekli sami někteří zaměstnanci úřadu. Kromě finanční podpory však šlo také o věcnou sbírku v podobě hraček, oblečení, bot a dalších užitečných věcí, které udělají radost nejen dětem, ale i jejich maminkám – samoživitelkám.

19.12.2019

Být zdravotní sestřičkou bývalo dříve jakýmsi posláním a lidé si její práce velice vážili a respektovali ho. A o profesi zdravotní sestry byl veliký zájem. Bohužel dnes je doba jiná a práce zdravotníků je čím dál tím více náročnější, rizikovější a zájem o toto povolání spíše stagnuje. Své o tom ví i například zdravotní sestra Christie Watsonová, která je autorkou nové knihy Sestřička – Profese, která mi změnila život…a vám možná taky. TN tuto knihu doporučuje všem, kteří vědí nebo nemají potuchy, ale chtějí vědět, co znamená být zdravotní sestřičkou.

18.12.2019

Praha 4 předala Dětskému centru při Thomayerově nemocnici výnos ze sbírky nazvané Děti dětem. Ta se konala už podeváté na 20 základních a 17 mateřských školách v městské části. Dětem se během týdne podařilo shromáždit potřebné věci v hodnotě více než 300 tisíc korun. I letos v Praze 4 proběhla sbírka pod názvem Děti dětem. Do té se zapojilo celkem 20 základních a 17 mateřských škol.

16.12.2019

Rakovina plic patří mezi nejvíce zákeřná onemocnění vůbec, která ohrožuje stále více lidí.  Podle průzkumů jsou nejvíce ohroženy ženy starší 35 let, které pravidelně kouří a k tomu ještě nadměrně konzumují uzeniny. Kombinace těchto dvou nešvarů více zvyšuje možné riziko onemocněním plicní nemocí. Tématem rakoviny plic se zabývá článek v idnes.cz, ve kterém se také vyjádřila přední česká pneumoložka prof. MUDr. Martina Vašáková, Ph.D., přednostka Pneumologické kliniky 1. LF UK a Thomayerovy nemocnice.

16.12.2019

Jedná se snad o nejvíce skloňovanou rostlinu ve všech pádech na světě, řeč je o konopí nebo chcete-li marihuaně. O tom, zda tato rostlina  je prospěšná pro zdraví člověka a dá se bezpečně a efektivně využívat i pro lékařské účely, hovořil doc. MUDr. Tomáš Büchler, Ph.D., přednosta Onkologické kliniky 1. LF UK a TN v rozhovoru pro blesk.cz.

16.12.2019

Odložené děti to nemají v životě vůbec lehké. Rodiče se jich hned po narození zřeknou z nejrůznějších důvodů a pak takové děti putují do náhradních či pěstounských rodin bez jakékoliv bližší vlastní identity či zaznamenaných vzpomínek o nich. Na cestě novým životem jim však může pomoci i tzv. Kufřík vzpomínek v rámci projektu "Život v kufříku".

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.