JAK SLOŽITÁ JE PÉČE O COVIDOVÉ PACIENTY V TĚŽKÉM STAVU A JAK PŘI TOM VYPADÁ NÁROČNÁ PRÁCE ZDRAVOTNÍKŮ Z ARO? ZACHYTIL TO OBJEKTIV FOTOGRAFA Z ČTK!

23.02.2022

Od vypuknutí koronavirové pandemie začátkem roku 2020 bylo a stále je pracoviště ARO z ANESTEZIOLOGICKO-RESUSCITAČNÍ KLINIKY 1. LF UK ve FTN tím nejdůležitějším oddělením nemocnice, které v době COVIDU odvádí veliký kus práce a svádí každodenní boj o životy pacientů s infekční nemocí Covid-19!

Jen pro představu - od března 2020 do konce roku 2021 bylo jen v rámci pracoviště ARO hospitalizováno více než 200 covid pozitivních pacientů v těžkém stavu. Z toho bylo více než 120 nemocných nad 65 let. Většina pacientů byla bohužel bez očkování. Průměrná délka hospitalizace činila 14 dní.  Pacientům jsou dostupné veškeré druhy ventilační podpory a přístroje pro tryskovou ventilaci, vysoko-průtokovou aplikaci kyslíku a od počátku covidové pandemie i nově mimotělní oxygenaci - tzv. ECMO.

VÍCE o klinice

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.