Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

01.07.2020

TN a celý zdravotnický tým z Novorozeneckého odd. přeje všem z Nedoklubko hlavně pevné zdraví, neustálý optimismus a nadšení pro věc. Pomáháte těm, kteří to potřebují nejvíce, a to jsou malá nedonošená miminka, která se na svět narodila předčasně a o to více potřebují veškerou péči, lásku, starost, trpělivost a úsměv na tváři od svých spokojených maminek.

30.06.2020

Nadace ČEZ se před časem rozhodla pomoci dobré věci a poskytla finanční dar ve výši bezmála 1,6 mil. Kč na pořízení nové sanitky pro Thomayerovu nemocnici (TN). Na zakoupení nového sanitního vozu darovala Nadace celkem 1 562 000 Kč.

19.06.2020

Pediatrická klinika I. LF UK a Thomayerovy nemocnice (TN) ve spolupráci se Sdružením praktických lékařů pro děti a dorost (SPLDD) pořádala I. ročník Krčského pediatrického odpoledne. Seminář byl určen pro odbornou veřejnost, praktické lékaře - pediatry a místní zdravotníky. Akce byla pořádána za podpory spol. Nestlé a zúčastnilo se jí více než 80 odborníků na pediatrii.

17.06.2020

Oddělení dětské neurologie bude pro dětské pacienty ještě více přívětivější a veselejší, a to díky novým a barevným pracovním zástěrám, které pro zdravotní sestřičky navrhla umělecká a módní návrhářka Marie Zelená ve spolupráci se společností Hedva, a.s. z Moravské Třebové.  Nové zástěry mají dětské a nápadité obrázky, které jsou navrženy tak, aby dětem vykouzlily nejen úsměv na tváři, ale také je pobídly k zamyšlení. Zdravotní sestřičky dostaly několik takových zástěr, a to nejen v různých velikostech, ale také s mnoha motivy na výběr. Součástí daru byly i dětské omalovánky.

15.06.2020

O migréně a její možné léčbě či příznacích poskytla rozhovor MUDr. Jolana Marková, FEAN, primářka z Neurologické kliniky 3. LF UK a TN pro server zdravezpravy.cz. Bolest hlavy nemusí být vždy způsobena pouze změnou počasí nebo deficitem spánku. Může ukazovat i na hlubší zdravotní problém, jako je zánět nosních dutin, mozkových blan či nádor v mozku. Za bolestí hlavy ale často stojí i migréna, která z běžného života vyřazuje více než deset procent naší populace.

12.06.2020

Thomayerova nemocnice získala od Ministerstva zdravotnictví registraci pro výstavbu nového centrálního urgentního příjmu. Cílem strategické investice ve výši 835 milionů korun je především zajištění nepřetržité specializované urgentní péče a zabezpečení krizové připravenosti na mimořádné události s hromadným postižením pacientů. Jedná se celkově již o čtvrtou registrovanou strategickou investici. Dalšími registrovanými strategickými investicemi jsou IKEM, FN Hradec Králové a FN Plzeň.

10.06.2020

Před časem navštívil populární zpěvák Marek Ztracený Thomayerovu nemocnici, aby předal místním zdravotníkům volné vstupenky na svůj koncert – RESTART, který se bude konat v únoru 2021 v O2 aréně. Celkem bylo nakonec rozdáno neuvěřitelných 607 vstupenek. Koncert se bude konat 20. a 21. února 2021.

05.06.2020

Během koronavirové krize, kdy došlo k uzavření škol a školek, herní terapeutky z Centra podpůrné péče Thomayerovy nemocnice ve spolupráci se školou TN zajišťovali hlídání dětí zaměstnanců nemocnice. To probíhalo od 18. března do 20. května 2020 a zájem o hlídání byl mezi rodiči veliký. Děti přicházely do Centra ráno a odcházely domů v 16 hodin.

04.06.2020

Thomayerova nemocnice (TN) vyplatila zdravotníkům odměny v celkové výši 14,5 mil. Kč, a to primárně za péči o pacienty s onemocněním Covid-19. Tyto mimořádné odměny jim byly vyplaceny za období březen a duben.

03.06.2020

Na boj proti koronaviru získala Thomayerova nemocnice od společnosti ČEPS finanční dar ve výši 400 tis. Kč.  Tyto prostředky budou použity na pořízení ochranných a zdravotnických potřeb a pomůcek, které zdravotníci potřebují při péči o pacienty s onemocněním Covid-19. 

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.