Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

14.04.2020

Na plicní klinice Thomayerovy nemocnice (TN) v Praze připravují dárce pro odběr krve s protilátkami proti nemoci covid-19. Až bude léčba plazmou povolena, bude vyzkoušena u prvních pacientů v TN. Nyní se pacienti nakažení novým koronavirem léčí například pomocí experimentálního léku plaquenil. V TN je 21 nakažených pacientů. Ve čtvrtek to nemocnice uvedla na svých webových stránkách.

09.04.2020

Thomayerova nemocnice zkouší léčbu experimentálním lékem Plaquenilem a je tak dosud jedinou nemocnicí v Praze. Lék vyzkoušela už na jedenácti pacientech, nyní se podává dalším dvěma a čeká se na výsledky. Nemocnice zároveň testuje nové léčebné prostředky, které by v boji proti koronaviru mohly zabrat.

09.04.2020

Před více než týdnem zemřela zdravotní sestra Věra Hanušová z Thomayerovy nemocnice, která se nakazila koronavirem od pacienta. Nejen její rodina, ale i kolegové nesou ztrátu jejího života velmi těžce. Město Říčany, kde žila, pořádá sbírku na pomoc zdravotníkům nakaženým koronavirem. Část peněz dostane i rodina po zesnulé sestřičce. Sbírka, jejíž výtěžek bude věnován zdravotníkům, kteří se v důsledku své práce nakazili nemocí covid-19, a tedy i rodině tragicky zesnulé zdravotní sestry, je uskutečněna prostřednictvím účtu číslo 19-6131000227/0100.

09.04.2020

Thomayerova nemocnice se od začátku vypuknutí epidemie v ČR aktivně zapojila do boje proti novému typu koronaviru – COVID-19. V rámci své Pneumologické kliniky 1. LF UK a TN, jako vůbec první nemocnice v Praze, vyzkoušela experimentální lék Plaquenil pro léčbu Covid+ pacientů na této klinice, a to hned u druhého pacienta hospitalizovaného pro COVID už v polovině března. Jen na plicní klinice bylo dosud tímto lékem léčeno více než 11 pacientů po dobu pěti dní s dobrou tolerancí a klinicky příznivým průběhem nemoci. V současné době je tento lék podáván dalším dvěma novým pacientům a čekáme na výsledky léčby.

07.04.2020

Barevné a nápadité roušky, štíty, upravené respirátory z plaveckých brýlí, čerstvé a sušené ovoce od spol. Sady, čokolády od Gurmetéka.cz, pití od spol. Mattoni, občerstvení od rohlik.cz či Libeřské lahůdky, kávovar zn. Delonghi, pračku od spol. DATART.cz či lednice a mikrovlnné trouby od značky Amica, kosmetické přípravky, to vše a celou řadu dalších darů jsme obdrželi od dobrovolníků, lidí a firem pro naše zdravotní sestřičky, lékaře a pacienty.

07.04.2020

Thomayerova nemocnice získala od společnosti Amica Commerce, s.r.o. dar v podobě nových ledniček a mikrovlnných trub pro své zdravotníky. Celková hodnota daru byla téměř 31 000 Kč. Radost z takových darů mají sestřičky a lékaři z Oddělení geriatrie a následné péče a jejich pacienti. Další část daru putovala na jedno oddělení v rámci Interní kliniky 3. LF UK a TN.

07.04.2020

Kolegové z Thomayerovy nemocnice v Praze drží smutek za svoji zemřelou kolegyni Věru z Říčan. 47letá sestřička v neděli náhle zemřela a byla nakažená koronavirem COVID-19. Podle ředitele nemocnice Zdeňka Beneše zachránila nakaženému taxikáři život a sama se od něj nakazila. Pouhé dva dny před smrtí si volala s kolegyní a plakala. Ředitel Thomayerovy nemocnice doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc. vysvětlil proč.

07.04.2020

Díky finančnímu příspěvku ve výši téměř 1,6 mil. Kč od Nadace ČEZ získá Thomayerova nemocnice svou první speciální sanitku určenou pro pacienty s onemocněním COVID-19. Vedení TN chce velice poděkovat Nadaci ČEZ za tento štědrý dar, který pomůže dobré věci. TN doposud nedisponovala žádným sanitním vozem uzpůsobeným pro převoz vysoce infekčních pacientů, mezi které spadají i lidé s pozitivním nálezem koronavirové onemocnění.

03.04.2020

O situaci v TN v souvislosti s COVID-19 poskytl rozhovor ředitel TN doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., který hovořil o velikém psychickém a fyzickém tlaku na zdravotnický personál v tomto těžkém období v boji proti koronaviru. Ocenil práci zdravotníků, která je pro něj a nemocnici velice důležitá a poděkoval jim za jejich úsilí. V reportáži také hovořily zdravotní sestřičky z oddělení následné péče a infekčního oddělní, které detailně popsaly jejich každodenní práci a s čím vším si musí poradit, a to v situacích, která jsou pro ně mnohem složitější a komplikovanější než cokoliv dříve.

03.04.2020

V souvislosti s některými mediálními výstupy, které v poslední době nepřesně či nepravdivě informují veřejnost o stavu pacientů a zdravotníků v TN v souvislosti s COVID-19, a to zvláště na oddělení následné péče, chceme uvést na pravou míru některé skutečnosti a fakta.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.