Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

23.09.2020

Česká společnost pro akreditaci ve zdravotnictví uděluje ceny každý rok. V několika kategoriích vyhrávají ty nemocnice, které podle poroty udělaly v minulém roce největší pokrok. Letos uspěla Thomayerova nemocnice i LDN v Hradci Králové. Hlavní cenu v kategorii nejlepší fakultní nemocnice si odnesla Thomayerova nemocnice v Praze.

21.09.2020

Thomayerova nemocnice získala ocenění absolutního vítěze projektu – Kvalitní a bezpečná nemocnice 2020. Stalo se tak u příležitosti vyhlášení výsledků již 8. ročníku zmínění ankety, kterou tradičně vyhlašuje Česká společnost pro akreditaci ve zdravotnictví. Za TN si ocenění přišli převzít ředitel nemocnice doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., náměstkyně pro nelékařská zdravotnická povolání Mgr. Jaroslava Mrkvičková, MBA a Mgr. Pavla Jamrichová, manažerka kvality.

17.09.2020

Věnujte „10 minut svému zdraví“, to bylo heslo veřejné akce pod názvem DEN ZDRAVÍ, kterou pořádala MČ Prahy 4 ve spolupráci s Thomayerovou nemocnicí (TN). Událost se konala u OC Arkády a pro účastníky byl připraven pestrý program plný prevence, vyšetření, osvěty a poradenství v nejrůznějších oblastech medicíny či zdravého životního stylu. Zdravotníci z TN nabídli návštěvníkům například kurz PRVNÍ POMOCI, poradenství v oblasti celiakie či měření cukru v těle, informace o prevenci rakoviny plic či představili projekt pro děti s názvem „Šetři své plíce“. Zájem o prevenci byla vysoká a například hladinu cukru v těle si ve stánku TN nechalo změřit více než 250 lidí.

14.09.2020

14. září 2020 začíná národní týden kojení, který chce podpořit a oslavit význam kojení v České republice. V tomto týdnu je plánována tisková a odborná konference v Praze a v rámci celého Česka byla tradičně vyhlášena Akce řetěz, do které se zapojují jednotlivci i organizace s cílem upozornit veřejnost na důležitost kojení.

09.09.2020

Věnujte „10 minut svému zdraví“, to je heslo tradiční akce pod názvem DEN ZDRAVÍ, kterou pro veřejnost pořádá MČ Prahy 4 ve spolupráci s Thomayerovou nemocnicí (TN), a to dne 15. září od 10:00 hod. u OC Arkády. Událost se koná ve venkovním prostoru u obchodního centra a pro účastníky je připraven pestrý program plný prevence, osvěty a poradenství v nejrůznějších oblastech medicíny či zdravého životného stylu. Na místě nabídne TN účastníkům akce například kurz PRVNÍ POMOCI, poradnu v oblasti celiakie či měření cukru v těle, informace o prevenci rakoviny plic či představí projekt pro děti s názvem „Šetři své plíce“.

08.09.2020

Podzemní chráněný kryt s označením KO 17 v TN byl tématem reportáže na CCN Prima News, která informovala veřejnost o tomto jedinečném objektu v rámci dne otevřených dveří festivalu Open House Praha. Festivalu se Thomayerova nemocnice zúčastnila již poněkolikáté a v letošním roce opět umožnila všem zájemcům prohlídku krytu, který slouží jako záložní zdravotnické pracoviště v případě nebezpečných a krizových situací.

07.09.2020

Thomayerova nemocnice se již poněkolikáté zúčastnila festivalu OPEN HOUSE PRAHA, který letos slavil své šesté výročí. V rámci dne otevřených dveří tak zpřístupnila veřejnosti podzemní chráněný kryt – KO 17, který slouží jako záložní zdravotnické pracoviště v případě nenadálých a krizových situací. Během víkendu kryt navštívilo více než 700 lidí. Stavba krytu byla započata v 50. letech minulého století a byla dokončena o deset let později v době tzv. studené války. Šlo o utajený objekt a byl přísně chráněn. Veřejnosti byl poprvé otevřen až na začátku 90. let. Kryt byl aktivně využit např. při povodních v roce 2002, kdy pomohl přečkat toto náročné období seniorům z Karlína. Při oslavách příchodu Nového roku v letech 1999/2000 v něm zase bylo provizorně otevřeno detoxikační pracoviště pro lidi, kteří to přehnali s pitím alkoholu. Kryt - KO 17 se nachází mimo zátopovou oblast Vltavy a je umístěn za pavilon K.

03.09.2020

Ke konci srpna se v Thomayerově nemocnici konalo již druhé divadelní představení pro dětské pacienty a děti zaměstnanců z TN. Tentokrát se jednalo o loutkovou verzi dávného a tolik známého biblického příběhu – Noemova archa, který měl i detektivní zápletku.  

02.09.2020

Thomayerova nemocnice se zúčastní již 6. ročníku festivalu Open House Praha a v rámci něj zpřístupní veřejnosti podzemní nemocniční kryt, který se nachází pod pavilonem K. Akce se bude konat od 5. do 6. 9. v čase od 10:00 do 18:00 hod. Kryt se nachází pod pavilonem K a vstup do něj bude možný pouze v roušce!

31.08.2020

Pouze tři venkovní sezónní učebny v Praze získaly finanční dotazy na jejich stavbu od Magistrátu HMP a rovnou dvě z nich byly přímo z Thomayerovy nemocnice (TN). Jedná se o dřevěné malé stavby, které byly postaveny pro  zdejší základní a mateřskou školu a dokončeny byly na konci minulého roku. Venkovní učebny mateřské školy jsou umístěny v areálu nemocnice (ul. Vídeňská 800) a dále v mateřské škole pro děti zaměstnanců TN v Kukučínově ulici. A právě tato druhá stavba získala první místo v soutěži „DŘEVĚNÁ STAVBA ROKU 2020“  v kategorii – Dřevěná hřiště-malá“.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.