Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

23.03.2020

Thomayerova nemocnice informuje všechny o novém videospotu Min. zdravotnictví ČR, který má název - Jak chránit sebe a své okolí.

20.03.2020

O aktuální situaci v souvislosti s testováním na koronavirus v TN poskytla krátký rozhovor pro TV Prima MUDr. Stanislava Šimková, primářka Infekčního oddělení v Thomayerově nemocnici. V rozhovoru mluvila mj. o náročné práci zdravotníků, která je v tomto složitém období velice důležitá. Testování na COVID1-19 spustila TN v pondělí 16. března, a to v novém provizorním odběrovém stanu, který je umístěn mimo areál nemocnice.

20.03.2020

O dětských úrazech a jejich závažnosti hovořil prof. MUDr. Petr Havránek, CSc., emeritní přednosta z Kliniky dětské chirurgie a traumatologie 3. LF UK a Thomayerovy nemocnice pro blesk.cz. V rozhovoru mluvil o stále se zvyšující intenzitě dětských úrazů a především o tom, že tyto úrazy jsou čím dál více závažnější, ale pro tým jeho lékařů nejsou neřešitelné. Každý případ má svá specifika a musí se k němu přistupovat individuálně.

18.03.2020

Thomayerova nemocnice chce uvést na pravou míru zavádějící informace, které se aktuálně objevily v médiích v souvislosti s údajným pochybením zdravotnického personálu v případě hospitalizace pacienta (taxikáře) na plicním oddělení v TN.

12.03.2020

O závislosti dětí na alkoholu a jeho vlivu na jejich zdraví poskytl rozhovor MUDr. Pavel Kabíček, CSc., primář pediatrické kliniky v Thomayerově nemocnici pro Pražský deník.

11.03.2020

O vyhlášeném plošném zákazu návštěv v nemocnicích, který začal platit dnes, poskytl rozhovor ředitel Thomayerovy nemocnice doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc. pro čt24. V rozhovoru mluvil o přijatých opatřeních v TN kvůli koronaviru, o zákazu návštěv v nemocnici a o omezení pro návštěvníky či pacienty před vstupem do nemocnice, kteří docházejí do TN a mají příznaky spojené s respiračním onemocněním typu horečka, kašel, rýma či dušnost a navíc pobývali v posledních 14 dnech v zemích s vysokým či středním výskytem koronaviru anebo například přišli do styku s člověkem, který je nakažen tímto onemocněním. Pro ty je zřízena speciální telefonní linka – 731 142 517!

09.03.2020

O stavu zásob dezinfekčních prostředků, respirátorů a dalších zdravotních ochranných pomůcek v Thomayerově nemocnici v souvislosti s koronavirem - COVID 19 poskytla krátký rozhovor Mgr. Hana Šnajdrová, vedoucí lékárny v TN pro TV Prima. V reportáži mluvil i ředitel TN doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., který hovořil mj. i o spolupráci s Min. zdravotnictví a o aktuální situaci v nemocnici.

05.03.2020

Thomayerova nemocnice chce uvést na pravou míru nepravdivé a zavádějící informace, které se aktuálně objevily v médiích v souvislosti s údajným zatajením úmrtí pacienta jeho rodině.

03.03.2020

Konec února patřil v Thomayerově nemocnici (TN) mj. také hudbě, zpěvu a zdravému humoru. Důvodem byla oslava nového „kabátu“, který zaslouženě dostala Thomayerova kavárna u příležitosti její interiérové proměny v tradiční a noblesní místo určené pro relaxaci, společenské a kulturní události v TN. Kromě drobných technických úprav došlo v kavárně hlavně k instalaci obrazů s dobovými fotkami z historie vzniku nemocnice a umístění busty profesora Thomayera, který tak důstojně završil kompletní proměnu kavárny.

02.03.2020

Syndromem dráždivého tračníku trpí až 20% lidí a jde o nepříjemné onemocnění, které je spojeno s bolestí břicha při vyprazdňování. Lidé trpí vysokými průjmy, častými střevními infekcemi a trpí např. poruchou trávení cukrů, změnou hybnosti střev atd. Jaká je možná léčba? Pomocí tzv. fekální transplantace (fekální bakterioterapie) a o této nové metodě poskytl rozhovor doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D., přednosta Interní kliniky 3. LF UK a TN pro blesk.cz.  Thomayerova nemocnice ve spolupráci s FN Motol bude vůbec první nemocnicí v ČR, která v rámci své studie, bude nabízet tuto unikátní léčebnou metodu pro své pacienty trpící uvedeným onemocněním.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.