Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

06.10.2020

O příznacích chřipky anebo rýmy či obyčejném nachlazení v souvislosti s onemocněním Covid-19 hovořil MUDr. Jan Paska, MBA, primář z ORL v rozhovoru pro aktualne.cz. Poznat rozdíl mezi příznaky chřipky a onemocněním Covid-19 není jednoduché a prakticky jediným vodítkem je testování s potvrzeným a jednoznačným výsledkem.

05.10.2020

V TN přibývá stále více pacientů s onemocněním Covid-19 (k 5. 10. – 41 pacientů) a tento růst si vyžaduje i vyšší nároky na uvolnění lůžkových kapacit v nemocnici na úkor ostatní zdravotní péče. Jak náročná je práce zdravotníka při péči o Covid+ pacienty a jaká pracoviště se musela během krátké doby přetransformovat na speciální covidová oddělení s JIP, tak na tyto a další otázky odpovídali zdravotníci z TN v reportáži pořadu Události na ČT.

01.10.2020

Lékaři v pondělí přinesli lidem s idiopatickou plicní fibrózou pozitivní zprávu. Pacientům už nově nehrozí, že by v případě snížení funkce plic přišli o moderní léky, které jim mohou prodloužit život o více než dva a půl roku. Bez léčby se jejich doba dožití krátila na týdny, maximálně měsíce. Nemoc, která poškozuje plicní sklípky, postupně pacientovi ztěžuje dýchání. Komentář pro server iDnes.cz k tomuto tématu poskytla prof. MUDr. Martina Vašáková, Ph.D., přednostka Pneumologické kliniky 1. LF UK a TN. V Česku se nyní s nemocí léčí 624 pacientů.

30.09.2020

Jak náročná je péče o pacienty s onemocněním Covid-19 a co všechno si musí zdravotník na sebe obléci, pokud pracuje na izolovaném oddělení s těmito nemocnými? O jaké zdravotnické ochranné pomůcky se jedná a jak se v nich zdravotníci cítí, tak na tyto a další otázky odpovídala zdravotní sestra z plicní kliniky v rozhovoru pro CNN Prima News.

29.09.2020

Jaká hygienická a protiepidemická opatření zavedla porodnice v Thomayerově nemocnici v souvislosti s koronavirovou pandemií, aby se budoucí maminky a jejich novorozeňata cítila v bezpečí? Jaká platí pravidla pro otce při porodu a jaké ochranné pomůcky je nutné použít či jak dlouho může být přítomen při porodu, to vše se dozvíte v reportáži na CNN Prima News.

29.09.2020

Počet hospitalizovaných pacientů s onemocněním Covid-19 se neustále zvyšuje a ne jinak tomu je i v Thomayerově nemocnici. Od začátku vypuknutí koronavirové pandemie bylo v TN s tímto onemocněním léčeno více než 170 pacientů. S nárůstem počtu těchto pacientů přirozeně rostou i nároky na další lůžka, kterých je čím dál více zapotřebí. Jen za poslední dobu TN pro tyto účely vytvořila více než 18 speciálních lůžek v rámci plicní kliniky. Pacienti jsou zde převážně léčeni lékem remdesivir či krevní plazmou.

23.09.2020

Česká společnost pro akreditaci ve zdravotnictví uděluje ceny každý rok. V několika kategoriích vyhrávají ty nemocnice, které podle poroty udělaly v minulém roce největší pokrok. Letos uspěla Thomayerova nemocnice i LDN v Hradci Králové. Hlavní cenu v kategorii nejlepší fakultní nemocnice si odnesla Thomayerova nemocnice v Praze.

23.09.2020

Čeští pneumologové doporučují preventivní kontrolní plicní vyšetření pacientům, kteří prodělali covid-19. U části vyléčených totiž nemoc zřejmě zanechává stopy, a to na plicích nebo srdci.

21.09.2020

Thomayerova nemocnice získala ocenění absolutního vítěze projektu – Kvalitní a bezpečná nemocnice 2020. Stalo se tak u příležitosti vyhlášení výsledků již 8. ročníku zmínění ankety, kterou tradičně vyhlašuje Česká společnost pro akreditaci ve zdravotnictví. Za TN si ocenění přišli převzít ředitel nemocnice doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., náměstkyně pro nelékařská zdravotnická povolání Mgr. Jaroslava Mrkvičková, MBA a Mgr. Pavla Jamrichová, manažerka kvality.

17.09.2020

Věnujte „10 minut svému zdraví“, to bylo heslo veřejné akce pod názvem DEN ZDRAVÍ, kterou pořádala MČ Prahy 4 ve spolupráci s Thomayerovou nemocnicí (TN). Událost se konala u OC Arkády a pro účastníky byl připraven pestrý program plný prevence, vyšetření, osvěty a poradenství v nejrůznějších oblastech medicíny či zdravého životního stylu. Zdravotníci z TN nabídli návštěvníkům například kurz PRVNÍ POMOCI, poradenství v oblasti celiakie či měření cukru v těle, informace o prevenci rakoviny plic či představili projekt pro děti s názvem „Šetři své plíce“. Zájem o prevenci byla vysoká a například hladinu cukru v těle si ve stánku TN nechalo změřit více než 250 lidí.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.