Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

17.10.2024

S ohledem na nepříznivou epidemiologickou situaci a prudce narůstajícím počtem hospitalizovaných pacientů s Covid-19 platí ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) od 10. října dočasné omezení návštěv! Omezení se netýká dětských oddělení a porodnice, a to však při dodržování protiepidemiologických zásad. Pokud se situace zlepší, bude omezení návštěv zrušeno.

16.10.2024

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) upozorňuje na omezení dopravy a zvýšenou pozornost dne 21. října, kdy se bude v areálu nemocnice konat pravidelný Běh pro zdraví s Thomayerkou. Jedná se o celodenní akci. Prostranství před pavilonem C bude po celou dobu konání akce uzavřeno a nebude možné zde parkovat. Zábor celého parkoviště bude proveden již dne 20. října v nočních hodinách.

15.10.2024

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici se 11. října konal DEN TROMBÓZY, a to u příležitosti Světového dne trombózy 2024. Oddělení lékařské genetiky z FTN se poprvé připojilo k této akci a nabídlo veřejnosti zdarma preventivní vyšetření dědičné dispozice ke zvýšené krevní sráživosti (tj. trombózy). Celkem se do této akce zapojilo 108 zájemců, kterým jsou postupně sdělovány výsledky vyšetření.

15.10.2024

Defekty pánevního dna a další gynekologická onemocnění, to bylo tématem rozhovoru s MUDr. Petrem Kolkem, primářem z Gynekologicko-porodnického oddělení z FTN v pořadu SAMA DOMA v ČT. Diskuse byla o příčinách a důsledcích, které jsou spojeny mj. s onemocněním pánevního dna a o jaký zdravotní problém se vlastně jedná. Tzv. inkontinence, co to znamená v praxi a jak se projevuje a celá řada dalších gynekologických potíží, které dnes často trápí ženy, to vše zaznělo v uvedeném pořadu.

14.10.2024

Do Fakultní Thomayerovy nemocnice nutně hledáme ŠÉFKUCHAŘE/KU s nástupem dle dohody na HPM, a to do naší závodní jídelny. Jedná se o jednosměnný provoz! Hledáme i šikovné kuchaře a kuchařky. Tak pojďte vařit do jedné z nejstarších a největších nemocnic v ČR, která má bohatou historii sahající až do roku 1928.

11.10.2024

Naše Transfuzní oddělení ve FTN se připojilo a podpořilo akci – „Darujeme sparťanskou krev“, která potrvá od 13.10 do 16. 11.2024. Dárce krve, který v tomto období daruje svou krev, dostane za odměnu vstupenku na domácí zápas HC Sparta Praha.

10.10.2024

Prevence, léčba, nový screeningový program a osvěta v oblasti nejen rakoviny prostaty, to bylo předmětem diskuse v pořadu Sama doma na ČT, kde hostem byl prof. MUDr. Roman Zachoval, Ph.D., přednosta Urologické kliniky 3. LF UK z Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN).

09.10.2024

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) a Odd. lékařské genetiky se 11. října poprvé připojí ke Světovému dni trombózy 2024 a nabídne veřejnosti preventivní vyšetření dědičné dispozice ke zvýšené krevní srážlivosti zdarma!

09.10.2024

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) upozorňuje na dočasné uzavření mamografického pracoviště (pavilon D – zadní vchod) z technických důvodů. Uzavírka je naplánována od 11. do 18. října.

09.10.2024

17. říjen tradičně připadá na připomenutí Světového dne úrazů a s tím spojené důležité prevence. V ČT byl hostem doc. MUDr. Tomáš Pešl, Ph.D., přednosta Kliniky dětské chirurgie a traumatologie 3. LF UK a FTN, který hovořil o dětských úrazech, zranění a pádech. Jaké úrazy či zlomeniny jsou nejčastější a jaký je jejich současný trend oproti minulosti či jak vážná jsou tato zranění a kdy se nejvíce stávají, tak na tyto a další otázky odpovídal pan doc. Pešl v pořadu Sama doma.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.