Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

11.03.2020

O vyhlášeném plošném zákazu návštěv v nemocnicích, který začal platit dnes, poskytl rozhovor ředitel Thomayerovy nemocnice doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc. pro čt24. V rozhovoru mluvil o přijatých opatřeních v TN kvůli koronaviru, o zákazu návštěv v nemocnici a o omezení pro návštěvníky či pacienty před vstupem do nemocnice, kteří docházejí do TN a mají příznaky spojené s respiračním onemocněním typu horečka, kašel, rýma či dušnost a navíc pobývali v posledních 14 dnech v zemích s vysokým či středním výskytem koronaviru anebo například přišli do styku s člověkem, který je nakažen tímto onemocněním. Pro ty je zřízena speciální telefonní linka – 731 142 517!

09.03.2020

O stavu zásob dezinfekčních prostředků, respirátorů a dalších zdravotních ochranných pomůcek v Thomayerově nemocnici v souvislosti s koronavirem - COVID 19 poskytla krátký rozhovor Mgr. Hana Šnajdrová, vedoucí lékárny v TN pro TV Prima. V reportáži mluvil i ředitel TN doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., který hovořil mj. i o spolupráci s Min. zdravotnictví a o aktuální situaci v nemocnici.

05.03.2020

Thomayerova nemocnice chce uvést na pravou míru nepravdivé a zavádějící informace, které se aktuálně objevily v médiích v souvislosti s údajným zatajením úmrtí pacienta jeho rodině.

03.03.2020

Konec února patřil v Thomayerově nemocnici (TN) mj. také hudbě, zpěvu a zdravému humoru. Důvodem byla oslava nového „kabátu“, který zaslouženě dostala Thomayerova kavárna u příležitosti její interiérové proměny v tradiční a noblesní místo určené pro relaxaci, společenské a kulturní události v TN. Kromě drobných technických úprav došlo v kavárně hlavně k instalaci obrazů s dobovými fotkami z historie vzniku nemocnice a umístění busty profesora Thomayera, který tak důstojně završil kompletní proměnu kavárny.

02.03.2020

Syndromem dráždivého tračníku trpí až 20% lidí a jde o nepříjemné onemocnění, které je spojeno s bolestí břicha při vyprazdňování. Lidé trpí vysokými průjmy, častými střevními infekcemi a trpí např. poruchou trávení cukrů, změnou hybnosti střev atd. Jaká je možná léčba? Pomocí tzv. fekální transplantace (fekální bakterioterapie) a o této nové metodě poskytl rozhovor doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D., přednosta Interní kliniky 3. LF UK a TN pro blesk.cz.  Thomayerova nemocnice ve spolupráci s FN Motol bude vůbec první nemocnicí v ČR, která v rámci své studie, bude nabízet tuto unikátní léčebnou metodu pro své pacienty trpící uvedeným onemocněním.

28.02.2020

Thomayerova nemocnice informuje o webu Min. zdravotnictví, kde přehledně a na jednom místě najdete aktuální informace o koronaviru – Covid-19. Veškeré důležité informace pro občany i zdravotníky, opatření, rady a tipy nebo jak se chránit před koronavirem či na co si dát pozor a jaké hygienické zásady  dodržovat, to vše a mnohem více se dozvíte na webu Ministerstva zdravotnictví ČR.

28.02.2020

Zkušenosti s pitím alkoholu má přes 40 procent šestnáctiletých. Necelé čtvrtině dětí způsobuje alkohol problémy ve vztazích s rodiči či přáteli. České děti v pití alkoholu vysoce převyšují evropský průměr. Nejraději pijí pivo a destiláty. O závislosti dětí na alkoholu poskytl krátký komentář MUDr. Pavel Kabíček, pediatr a primář z Pediatrické kliniky 1. LF UK a TN pro Pražský deník. Podle poslední Evropské školní studie pro alkohol a jiné drogy (ESPAD) je rizikové vypití již pěti a více sklenic alkoholu při jednom posezení. Tuto zkušenost má přitom v Česku 42 procent šestnáctiletých. Pití alkoholu v posledních 30 dnech ve studii udává dokonce 68,5 procent dospívajících, přitom evropský průměr činí 47,5 procent. Své „poprvé“ s alkoholem zažívají studenti nejčastěji ve věku 15 let. Nicméně čtvrtina dětí zažila první opilost před svými 15. narozeninami, uvádí dále studie.

27.02.2020

Alkohol je jakousi metlou lidstva a pokud jsou na něm závislé i děti, pak je to velice špatně. O závislosti na alkoholu u malých a dospívajících dětí hovořil MUDr. Pavel Kabíček, primář a přední pediatr z Pediatrické kliniky 1. LF UK a Thomayerovy nemocnice.

26.02.2020

Od roku 2010 se v ČR přestali očkovat novorozenci proti tuberkulóze [TBC]. Důvod zrušení vakcinace dětí v zemi byl a podle odborníků stále je příznivá epidemiologická situace. Tuberkulóza je u nás ročně potvrzena zhruba u pěti set případů. I přesto lékaři některým jedincům očkování proti TBC doporučují.

25.02.2020

Poslední díl pomyslné skládačky dokončil finální výzdobu Thomayerovy kavárny díky bustě prof. Josefa Thomayera. Kopie originálu busty je umístěna na čelní straně zdi kavárny a její pohled míří přímo na vstup do kavárny. Každý, kdo tak zavítá do TN kavárny, neujde pozornosti profesora Thomayera, jehož jméno je neodmyslitelně spojeno s naší nemocnicí.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.