Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

27.09.2019

Thomayerova nemocnice otevřela nové prostory

O nově otevřeném oddělení dětské chirurgie na Klinice dětské chirurgie a traumatologie 3. LF UK a TN hovořil v reportáži TV Praha doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel nemocnice. Jaký přínos přinesla rekonstrukce pro kliniku a pro samotného pacienta přiblížil v rozhovoru prof. MUDr. Petr Havránek, CSc., přednosta kliniky.

26.09.2019

V Thomayerově nemocnici bylo slavnostně otevřeno nově zrekonstruované oddělení dětské chirurgie, a to díky Nadačnímu fondu Kolečko a FTV Prima. Po náročné rekonstrukci tak došlo k rozšíření současných kapacit Kliniky dětské chirurgie a traumatologie 3. LF UK a TN (KDCHT), která jen za loňský rok ambulantně ošetřila 60 tis. dětí a přes 3 tis. jich hospitalizovala. Přestavba stála celkem více než 2,65 mil. korun (za TN/965 tis. Kč, za NF Kolečko/1 684 609 Kč). Součástí projektu byl i vznik Primáčkova dětského koutku, který bude sloužit jako relaxační a zábavná zóna pro děti.

25.09.2019

Ředitel Thomayerovy nemocnice doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc. poskytl krátký rozhovor pro blesk.cz, ve kterém hovořil o budoucím plánu výstavby nového metra D, resp. nové stanice metra v pražské Krči. Tématem rozhovoru byl plán stavby nové polikliniky a také stavební změny či úpravy v souvislosti s novou linkou pražského metra u nemocnice.

20.09.2019

Rakovina varlat: Jaké jsou příznaky kromě bulky a jaká je šance na vyléčení?

Rakovina varlat je velmi závažné onemocnění, které však při včasném odhalení má velmi dobré výsledky léčby. V článku serveru mojezdravi.cz se tomuto tématu věnuje doc. MUDr.  Tomáš Büchler, Ph.D., přednosta Onkologické kliniky 1. LF UK a Thomayerovy nemocnice. Šance na vyléčení je u zhoubného nádoru varlat vysoká, 80–90%. Nádory varlat jsou při včasném odhalení velmi dobře léčitelné a příznaky jako změny velikosti nebo tuhosti tkáně, zatvrdlá místa, uzlíky či bulky se dají zjistit pohmatem při samovyšetření.

17.09.2019

Začátkem září odstartovala v TN kampaň Nadačního fondu Muži proti rakovině pod názvem #NechSeVysetrit, která upozorňuje na rakovinu prostaty a varlat. Za účasti zástupců médií a odborné veřejnosti byla všem představena vizualizace kampaně formou billboardů a citylightů, které se začnou objevovat na zastávkách MHD a v metru. Cílem kampaně je prevence a upozornit na nebezpečí takových nádorových onemocnění, kdy např. rakovina prostaty je druhou nejčastější formou rakoviny u mužů.   Za TN se kampaně zúčastnil doc. MUDr. Roman Zachoval, Ph.D., MBA, přednosta Urologické kliniky 3. LF UK, který je zároveň i předsedou a zakladatelem NF Muži proti rakovině a pro ČTK poskytl rozhovor,  ve kterém hovořil o kampani, prevenci a rakovině prostaty jako takové.

22.08.2019

Rakovina plic je závažné nádorové onemocnění a její léčba není jednoduchá. Metody léčby jsou různé a záleží vždy na konkrétním případě. Kromě běžné chemoterapie však dnešní medicína nabízí pacientům i možnost tzv. imunoonkologické terapie, o které hovořil MUDr. Libor Havel z Pneumologické kliniky 1. LF UK a Thomayerovy nemocnice v článku časopisu Chvilka pro tebe.

16.08.2019

Thomayerova nemocnice – dříve tzv. Masarykovy domovy, má velmi pestrou a dlouholetou historii, která sahá až k začátkům vzniku samotného Československa. Zažila německý či ruský lazaret, pečovala např. o přeživší děti z Lidic a jako lékař zde pracoval politik MUDr. František Kriegel. V roce 2018 oslavila své 90. výročí a v současné době patří mezi největší zdravotnická zařízení v ČR, která zajišťuje zdravotní péči pro největší spádovou oblast v Praze. Ta čítá téměř 450 tisíc obyvatel Prahy 4 a z velké části i Středočeského kraje. Celkový počet lůžek je 1063 a z toho počet lůžek na JIP je 81. TN je nositelem mezinárodního certifikátu Baby Friendly Hospital (Nemocnice přátelská dětem), uděleného WHO a UNICEF.

01.08.2019

O tom, co je migréna a jaký je rozdíl mezi ní a běžnou bolestí hlavy hovořila MUDr. Jolana Marková, přednostka Neurologické kliniky 3. LF UK a Thomayerovy nemocnice v rozhovoru pro TV Prima v souvislosti se změnami v úhradě léčby migrény v příštím roce.

22.07.2019

Kaplan Řehoř J. Žáček poskytl rozhovor pro TV Prima o duchovní péči v Thomayerově nemocnici, kterou pacientům a jejich rodinám poskytuje v kapli sv. Václava. Ta má v TN tradici a historii, která sahá až do 30 let minulého století.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.