Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

15.07.2019

Kaple sv. Václava v Thomayerově nemocnici se stala místem, kde byla podepsána historicky první Dohoda o duchovní péči ve zdravotnictví mezi Ministerstvem zdravotnictví a zástupci církví. Stalo se tak ve čtvrtek 11. července za účasti ministra zdravotnictví Adama Vojtěch, kardinála Dominika Duky a zástupců Ekumenické rady církví ČR.

12.07.2019

V nemocnici je nejvíce v ohrožení lidská důstojnost

O poskytování duchovní péče pacientům v Thomayerově nemocnici hovořil její kaplan Řehoř Jiří Žáček v rozhovoru pro server zdravezpravy.cz.

12.07.2019

Téměř 90 let slouží pacientům, jejich blízkým či zaměstnancům Thomayerovy nemocnice. Řeč je o nemocniční kapli, která byla postavena v letech 1931 až 1934 a jejím architektem byl Bohumír Kozák. Ten se při její stavbě inspiroval vršovickým kostelem sv. Václava od Josefa Gočára, který stojí na Čechově náměstí v Praze. Ke kapli patří samozřejmě poskytování duchovní péče, kterou v TN vykonává nemocniční kaplan Řehoř Jiří Žáček a jeho kolegyně Doubravka Vokáčová coby koordinátorka duchovní péče a zároveň kaplanka. Více o duchovní péči se dozvíte na webu TN.

12.07.2019

Rozhovor s Řehořem J. Žáčkem, kaplanem z TN a koordinátorkou – kaplankou Doubravkou Vokáčovou

Téměř 90 let slouží pacientům, jejich blízkým či zaměstnancům Thomayerovy nemocnice. Řeč je o nemocniční kapli a o její historii a současnosti  hovořil její kaplan Řehoř Jiří Žáček v rozhovoru pro Blesk.cz. Kaple vznikla počátkem 30. let minulého století a jejím architektem byl Bohumír Kozák, který se při stavbě inspiroval vršovickým kostelem sv. Václava od Josefa Gočára, který stojí na Čechově náměstí v Praze.

11.07.2019

O situaci v českém zdravotnictví, nedostatku sester či o Thomayerově nemocnici poskytl rozhovor doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel nemocnice pro Lidové noviny. V rozhovoru mluvil například o hlavních specifikách nemocnice, o plánovaném centrálním příjmu či o problémech, které tíží TN.

03.07.2019

Pod záštitou České pneumologické a ftizeologické spol. (ČLS JEP), Pneumologické kliniky 1. LF UK a TN a Oddělení hrudní chirurgie TN se v červnu konalo již tradiční XXIV. setkání pneumologů a zároveň také VIII. setkání pneumologů a pneumochirurgů v Emauzském klášteře. Cílem kongresu byla výměna nových poznatků a praxe mezi odborníky na léčbu např. tuberkulózy nebo bronchogenního karcinomu či novinky v oblasti pneumologie a intenzivní péče atd. Kongres zahájil doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel TN. Prof. MUDr. Martina Vašáková, Ph.D., přednostka Pneumologické kliniky TN a doc. MUDr. Vladislav Hytych, Ph.D., primář Oddělení hrudní chirurgie TN se ujali předsednictví kongresu.

01.07.2019

Co dělat a jak se chránit před vysokými teplotami? Co nejlépe pomáhá a čemu se naopak vyvarovat, když člověka trápí nesnesitelné vedro? Thomayerova nemocnice Vám přináší užitečné rady.

21.06.2019

XII. Sympozium dětské zlomeniny, Zbiroh 2019

Odborníci na dětské zlomeniny z ČR a ze Slovenska se v polovině května sešli na již dvanáctém celostátním sympoziu na Zámku Zbiroh. Tématem konference byla dětská skeletální traumatologie. Akce se konala pod záštitou děkana 3. LF UK prof. MUDr. Petra Widimského, DrSc., ředitele TN doc. MUDr. Zdeňka Beneše, CSc., nadačního fondu Kolečko a Kliniky dětské chirurgie a traumatologie 3. LF UK a TN, kterou zastupoval její přednosta prof. MUDr. Petr Havránek, CSc.

20.06.2019

Pro zástupce farmaceutických společností a odborné veřejnosti byla v pondělí 17. června v Thomayerově nemocnici představena nově zrekonstruovaná Klinicko-farmakologická jednotka (KFJ). Slavnostní otevření zahájil doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel nemocnice a vedoucí lékař jednotky MUDr. Jiří Škopek, Ph.D.

20.06.2019

Thomayerova nemocnice díky finanční podpoře Nadace ČEZ získala dva vysoce kvalitní a důležité přístroje, a to endoskopickou sušící a skladovací skříň a tzv. Thermocycler v celkové výši 949 850,- Kč. Slavnostní předání přístrojů se konalo ve středu 19. června za účasti zástupců Interní kliniky 3. LF UK a TN, ředitele nemocnice doc. MUDr. Zdeňka Beneše, CSc. a Mgr. Daniela Nováka, manažera Nadace ČEZ.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.