Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

18.02.2019

Thomayerova nemocnice oslavila Světový den nemocných, který tradičně připadl na den 11. února. Za účasti Mons. Karla Herbsta, SDB, emeritního biskupa pražského se konala mše svatá v nemocniční kapli sv. Václava, které se zúčastnili nejen senioři, ale také někteří pacienti TN a mnoho dalších návštěvníků. Součástí mše byla také možnost přijetí svátosti nemocných, kterou lidem udělil Mons. Herbst.

15.02.2019

V souvislosti s plánovanou výstavbou nového metra D v pražské Krči a s tím spojené developerské plány a nové výstavby v bezprostřední blízkosti Thomayerovy nemocnice poskytl rozhovor pro Blesk.cz doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel nemocnice.

15.02.2019

Pracovat a vydržet u jednoho zaměstnavatele 64 let je neuvěřitelně dlouhá doba a o to více je potěšující, že takový člověk stále aktivně pracuje v Thomayerově nemocnici, a to ve svých 81 letech. O svém životním příběhu se podělila se čtenáři redakce Blesku paní Eva Kubelková, která pracuje v TN jako radioložka. „Nabízeli mi soustružnici, jeřábnici, samá taková zaměstnání. Při své tělesné konzistenci jsem odmítla,“ uvedla vitální zdravotnice menšího vzrůstu.

05.02.2019

Pro webový portál Universitas.cz poskytla velký rozhovor prof. MUDr. Renata Cífková, CSc., přední česká kardioložka, která vede Centrum kardiovaskulární prevence v Thomayerově nemocnici. Zároveň je také profesorkou pro obor vnitřní lékařství na 1. LF UK. V rozhovoru mluvila o své práci, zkušenostech ze zahraničí či o akademické praxi nebo o vědě jako takové.

05.02.2019

O využití imunoterapie u pacientů, kteří se léčí s karcinomem plic poskytl rozhovor MUDr. Libor Havel z Pneumologické kliniky I. LF UK Thomayerovy nemocnice pro zdravotnický portál MedicalTribune.cz. MUDr. Libor Havel těžko v ČR hledá konkurenci, pokud jde o počet nemocných s karcinomem plic zařazených do klinických studií. V kvalitě poskytovaných dat jeho nevelký tým dokáže udržet krok s předními světovými centry.

01.02.2019

Projekt „Jsem tvůj nový kamarád“, který v loňském roce poprvé odstartoval v Thomayerově nemocnici opět mediálně žije. Tentokrát v reportáži pořadu Gejzír na ČT 1, kde o něm mluvil jeho autor Štěpán Kadlec, který sám prodělal transplantací jater.

31.01.2019

O problematice odstraňování nosních a krčních mandlí zejména u dětí mluvil MUDr. Jan Paska, MBA, prim Oddělení ORL, v pořadu Sama doma na ČT 1. V rozhovoru mluvil o diagnostice zánětu horních a dolních cest dýchacích, možnostech konzervativní léčby a o případech, kdy je nutný operativní zákrok.

30.01.2019

O fungování lékárny s pohotovostní službou v Thomayerově nemocnici poskytl krátký rozhovor pro deník Metro Petr Sulek, tiskový mluvčí nemocnice. Článek mapuje také stav některých dalších pohotovostních lékáren na území Prahy.

28.01.2019

O dočasném uzavření Pneumologické kliniky I. LF UK a TN v Thomayerově nemocnici v souvislosti s vyšším výskytem respiračních onemocnění a začínající chřipkové epidemie poskytl rozhovor MUDr. Luděk Stehlík, primář plicního oddělení pro Praha TV.

18.01.2019

Jak na půst a kdy naopak nepůsobí dobře na zdraví člověka? Pro týdeník Téma poskytl rozhovor doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D., přednosta Interní kliniky 3. LF UK a TN na téma půstu mj. v souvislosti s léčbou diabetu.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.