Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

20.12.2018

Děti z Mateřské školky Thomayerovy nemocnice včera zpívaly vánoční písně, které věnovaly nejen svým rodičům, ale radost s nimi udělaly i celému vedení nemocnice a rovněž ostatním přítomným zaměstnancům. Za jejich píli, um a krásné vystoupení dostaly plyšové hračky a nechyběla i sladká odměna.

20.12.2018

Thomayerova nemocnice, Odd. ORL dostalo novou tzv. audiokomoru, a to díky finanční pomoci Nadace ČEZ. Ta podpořila realizaci projektu „Zdravé dětské uši“ a poskytla TN příspěvek ve výši 853 tisíc korun na vybavení otoneurologické a audiologické laboratoře, která umožňuje vyšetření sluchově postižených dětí, a to už od novorozeneckého věku až po starší děti s postižením sluchového a vestibulárního aparátu.

14.12.2018

V září letošního roku jsme si všichni užili narozeninové oslavy u příležitosti 90 let od vzniku tehdy Masarykových domovů – dnešní Thomayerovy nemocnice. A protože takové výročí je jen jednou v životě, oslavili jsme ho v prosinci ještě jednou v Naší kavárně, a to poslechem české klasiky a zpěvu 20. a 30. let za doprovodu skupiny Thomayo Melody Quartet & Ondřej Šárek a hudebního skladatele Miroslava Kořínka. Za TN se oslavy zúčastnil také ředitel nemocnice doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc.

14.12.2018

Thomayerova nemocnice (TN) opět ožila vánoční hudbou a zpěvem. Tentokrát přišly našim pacientům zpříjemnit jejich pobyt, děti z gymnázia Nový PORG, které sídlí v pražské Krči. Vánoční koledy udělaly radost všem pacientům i zdravotnickému personálu.

12.12.2018

Od dnešního dne budou moci pacienti Thomayerovy nemocnice (TN) nově využívat venkovní rehabilitační stroje, které byly pořízeny díky grantu Nadace České spořitelny (ČS). Jeho cílem je podpora individuálního dobrovolnictví v neziskových organizacích a díky tomu vznikl v areálu nemocnice venkovní tréninkový prostor pro pacienty se sníženou mobilitou a hybností. Grant na zakoupení strojů dostalo Centrum podpůrné péče – Lékořice, které působí v TN.

05.12.2018

Mikuláš s čertem a andělem navštívili naše malé pacienty z Kliniky dětské chirurgie a traumatologie a také z Pediatrické kliniky TN. Kromě dětí si Mikuláše užili i naši dospělí pacienti na lůžkových odděleních. Těm přišli udělat radost dobrovolníci z našeho dobrovolnického centra Lékořice – Centrum podpůrné péče.

04.12.2018

Nadace Křižovatka předala darem 30 monitorů dechu na Novorozenecké oddělení s JIPN Thomayerovy nemocnice (TN) a 12 monitorů dechu do Dětského centra při TN v Praze.

29.11.2018

Transplantace představuje zcela výjimečnou situaci a nesmírné fyzické i psychické vypětí nejen pro dospělého, ale především pro děti. Jde o složitou životní situaci, ve které je nutné se rychle zorientovat.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.