Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

10.06.2019

V Thomayerově nemocnici se 6. června konal již VII. ročník Memoriálu Lenky Hejzlarové a v rámci něj se tradičně hrálo o Putovní pohár ve volejbale. Za účasti vedení TN a příznivců volejbalu odstartoval sportovní klání doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel nemocnice. Letošní sošku „Skokan roku“ získala za svou techniku Romana Vojíková, fyzioterapeutka z Revmatologického a rehabilitačního oddělení. Kromě zaměstnanců TN se turnaje zúčastnili i kolegové z IKEMU.

05.06.2019

V letních měsících bude na Interní klinice 3. LF UK a TN v Thomayerově nemocnici mnohem příjemněji, a to díky získaným 12 ventilátorům od soukromého dárce, který se dokonce v TN i před mnoha lety narodil. Ventilátory jsou umístěny na pokojích pacientů a jeden z nich pomůže i sestřičkám na sesterně.

28.05.2019

Ke konci dubna se ve Starých Splavech konal již 25. ročník tradičního Sympozia o morfologii a funkci střeva za účasti více než 125 odborníků gastroenterologie a výživy vč. zdravotních sester, které se věnovaly tématu léčebných a ošetřovatelských postupů a nutriční péče u chorob trávicího traktu. Akci pořádala spol. FORSAPI a odborným garantem a pořadatelem programu byl doc. MUDr. Pavel Kohout z Interní kliniky 3. LF UK a Thomayerovy nemocnice (TN). Další ročník se bude konat v roce 2020.

27.05.2019

Jarem provoněná Thomayerka, tak by se dala nazvat naše nemocnice, a to díky rudým muškátům od společnosti Goodyear, s.r.o. Ta je v rámci svých dobrovolnických aktivit věnovala naší TN v celkovém množství 450 ks vč. truhlíků a hnojiva. Celková hodnota takové pomoci se vyšplhala až na částku 30 000 Kč a svůj čas tomu věnovalo 10 zaměstnanců společnosti.

24.05.2019

Thomayerova nemocnice získala od Nadace Agrofert nový a v ČR ojedinělý ultrazvuk s elastrografií, který začal pomáhat lékařům v diagnostice nejrůznějších onemocnění především trávicího ústrojí. O tomto přístroji mluvili v krátkém rozhovoru pro časopis 5plus2 doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel TN a MUDr. Zdeněk Antoš, vedoucí lékař Endoskopického centra z Interní kliniky 3. LF UK a TN.

24.05.2019

O novém a v ČR ojedinělém ultrazvuku s elastrografií poskytl rozhovor MUDr. Zdeněk Antoš, vedoucí lékař Endoskopického centra TN pro týdeník Téma. Nový ultrazvuk pořídila pro TN Nadace Agrofert. Jde o vysoce moderní přístroj, který již pomáhá lékařům při diagnostice onemocnění nejčastěji trávícího ústrojí.

20.05.2019

O léčbě migrény a bolestech hlavy hovořila MUDr. Jolana Marková, přednostka Neurologické kliniky 3. LF UK z Thomayerovy nemocnice v pořadu Sama doma na ČT 1.

15.05.2019

Thomayerova nemocnice díky finanční podpoře Nadace AGROFERT získala unikátní ultrazvuk s elastografií značky Arietta 70. Jedná se o jediné zařízení tohoto typu v ČR a jeho součástí je i vysoce kvalitní endoskopická sonda. Nadace AGROFERT poskytla na pořízení přístroje částku 5 808 000,- Kč vč. DPH.

15.05.2019

O novém ultrazvukovém přístroji s elastografií, který pro TN pořídila Nadace AGROFERT, hovořil doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel Thomayerovy nemocnice v rozhovoru pro iDnes.cz. „Jedná se o unikátní a supermoderní ultrazvuk, který je ojedinělý v ČR a lékařům bude pomáhat v daleko přesnější diagnostice zejména nádorových onemocnění trávícího traktu, a to efektivněji a mnohem šetrněji vůči pacientům“, řekl Zdeněk Beneš.

15.05.2019

Thomayerova nemocnice díky Nadaci AGROFERT získala unikátní a v ČR ojedinělý ultrazvukový přístroj s elastografií, který lékařům pomůže více zefektivnit a urychlit vyšetření pacientů s nejrůznějším onemocněním zejména trávicího traktu. O novém ultrazvuku hovořil v reportáži TV Prima doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel nemocnice a také MUDr. Zdeněk Antoš, vedoucí lékař Endoskopického centra z Interní kliniky 3. LF UK a TN. Součástí ultrazvuku je také vysoce kvalitní endoskopická sonda.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.