Napsali o nás: Reportáž - Televize Prima věnovala 15 lůžek Fakultní Thomayerově nemocnici. Pomáhají pacientům k uzdravení (CNN Prima News)

30.07.2021

Patnáct nejmodernějších nemocničních lůžek věnovala televize Prima Fakultní Thomayerově nemocnici v Praze. Jde o vyvrcholení zdravotnických promo aktivit spojených se seriály Modrý kód a Sestřičky: Modrý kód. Postele za dva miliony korun teď nemocnice rozdělí mezi oddělení. Podle staniční sestry z odd. ARO paní Jiřiny Holasové může opravdu dobrá postel při léčení pomoct. „K různým vyšetřením ji můžeme zvýšit, snížit, rozšířit, váhový systém nám umožňuje i zvážit pacienta, nastavit různý program poloh,“ vyjmenovala výhody postelí.

Podle ředitele nemocnice Zdeňka Beneše lůžka využijí na anesteziologicko-resuscitační klinice a na ORL. Do Fakultní Thomayerovy nemocnice se televize Prima vrací po dvou letech, kdy pomohla zrekonstruovat oddělení dětské chirurgie. „S nemocnicí máme nastavené dlouhodobě dobré vztahy a věříme, že lůžka jsou v těch nejlepších rukou a pomohou potenciálně nám všem v situacích, které nejsou úplně jednoduché,“ zdůraznil marketingový ředitel skupiny Prima Aleš Pýcha.

Postele patří mezi světovou špičku

Postele, které nemocnice dostala darem, patří mezi absolutní světovou špičku. Pro jejich možnosti, ale i design po nich často sáhnou i filmaři, a tak na nich před kamerou leželi například Kevin Spacey, Mark Wahlberg nebo představitel Jamese Bonda. „Společným jmenovatelem je pomoc sestrám o pacienty. Říkáme, že postele by měly přinášet komfort pro obě dvě strany, tedy pro pacienta i sestry,“ vysvětlil obchodní ředitel Linet ČR a SR Zdeněk Grimm.

Slavnostního předávání se zúčastnili také moderátor Petr Vágner a jedna z hlavních postav seriálu Televize Prima Sestřičky Adéla Gondíková.

Více v reportáži

Zdroj: CNN Prima News
Datum vysílání: 29. 7. 2021
Autor: CNN Prima News

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.