Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

21.11.2019

Co to je celiakie, jaké jsou její příznaky a co nejčastěji způsobuje, koho postihuje a jaká je její léčba, to byly otázky, kterým se věnoval v rozhovoru pro blesk.cz uznávaný gastroenterolog doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D., přednosta Interní kliniky 3. LF UK a TN. Celiakie je tzv. autoimunitním onemocněním, při kterém dochází k chronickému zánětu tenkého střeva. V ČR tímto onemocněním trpí přibližně 60 tisíc lidí. Správnou diagnózu ale uslyší jen 20 % nemocných.

20.11.2019

Ve čtvrtek 14. listopadu se konalo tradiční setkání vedení Thomayerovy nemocnice se zaměstnanci a zástupci odborů. Tématem jednání byl především aktuální hospodářský a technický vývoj nemocnice a její budoucí investiční plány. Jednání zahájil ředitel TN doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., který zaměstnancům poděkoval za jejich celoroční usilovnou práci a aktivity vykonávané mnohdy nad rámec pracovních povinností. Poděkování směřovalo také všem, kteří se spolupodíleli na opětovném získání Certifikátu kvality a bezpečí. Certifikát TN získala na další tři roky.

12.11.2019

O rakovině varlat či prostaty poskytl rozhovor doc. MUDr. Roman Zachoval, Ph.D., přednosta Urologické kliniky 3. LF UK a TN pro Pražský deník extra. V rozhovoru hovořil o tolik důležité prevenci, koho se tato onemocnění nejvíce týkají či o léčbě samotné. Doc. Zachoval hovořil také o nedávné kampani „nechsevysetrit“, kterou spustil Nadační fond Muži proti rakovině – parentera největšího celosvětového hnutí za mužské zdraví Movember.

11.11.2019

Migréna je nepříjemná a velmi často dlouhotrvající bolest hlavy, která postihuje čím dál více lidí a nevyhýbá se ani mladším ročníkům. O možnostech a typech léčby vč. biologické se vyjádřila v článku pro Lidové noviny také MUDr. Jolana Marková, FEAN, primářka z Neurologické kliniky 3. LF UK a TN.

08.11.2019

Ve čtvrtek 7. listopadu v pražské Thomayerově nemocnici (TN) proběhlo setkání ombudsmanů pracujících ve zdravotnictví napříč republikou. Akce se uskutečnila pod záštitou ředitele TN doc. MUDr. Zdeňka Beneše, CSc., a náměstkyně pro ošetřovatelskou péči a ombudsmanky nemocnice Mgr. Jaroslavy Mrkvičkové  MBA, ve spolupráci s TN, Nemocnicí Rudolfa a Stefanie Benešov a Asociací ombudsmanů ve zdravotnictví ČR (AOZ ČR).

04.11.2019

O onemocnění tuberkulózou (TBC) a co vše je s tím spojeno pro pacienty, ale i pro samotné lékaře se vyjádřila prof. MUDr. Martina Vašáková, Ph.D., přednostka Pneumologické kliniky 1. LF UK a TN v článku novinky.cz. Prof. Vašáková je zároveň předsedkyní České pneumologické a ftizeologické společnosti a v Thomayerově nemocnici pracuje již radu let. Patří mezi přední plicní lékaře v ČR a je respektována i v zahraničí.

29.10.2019

Nejen v pražských nonstop lékárnách dochází k problémům. Zejména v období chřipek a nachlazení tyto provozovny berou nemocní lidé nárazově útokem. Vznikají tak situace, při kterých lidé musejí čekat v dlouhých nedůstojných frontách, které připomínají doby dávno minulé. Své o tom ví i v Thomayerově nemocnici, jejíž spádová oblast kromě metropole zasahuje i do Středočeského kraje. Ten v současnosti žádnou nonstop lékárnou nedisponuje, podle vyjádření úřadu ji však ani nepotřebuje.

29.10.2019

Je kouření e-cigaret škodlivější než běžná cigareta anebo ne či jaký je vliv e-cigarety na zdraví člověka a máme se čeho obávat nebo co způsobuje kouření cigaret dýchacímu systému? Na tyto a podobné  otázky k tématu e-cigaret poskytl rozhovor primář MUDr. Luděk Stehlík z Pneumologické kliniky 1. LF UK z Thomayerovy nemocnice pro blesk.cz.

22.10.2019

Rakovina varlat nebo prostaty jsou závažná onemocnění, ale dají se léčit, pokud se nezanedbá prevence a včas přijde člověk na kontrolu. Rakovina varlat se vyskytuje nejen u mužů staršího věku, ale nejčastěji mezi 20. a 40. rokem života. V pořadu Epicentrum Blesk Zpráv to řekl přednosta Urologické kliniky 3. LF UK a Thomayerovy nemocnice doc. MUDr. Roman Zachoval, Ph.D.

21.10.2019

Fyzioterapie je obdobně těžká a riziková práce jakou vykonávají například hasiči, pyrotechnici či silničáři, kteří za plného provozu opravují vozovky. Vyplývá to z rozhodnutí pražské hygienické stanice, která letos na základě měření lokální svalové zátěže zařadila profesi „fyzioterapeut – žena“ do třetí rizikové kategorie. Měření, které pro své zaměstnance zařídila pražská Thomayerova nemocnice, je průlomové a mohlo by ovlivnit situaci v ostatních zdravotnických zařízeních. Ženám fyzioterapeutkám tím totiž vzniká nárok na rizikový příplatek a speciální zaměstnanecké podmínky.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.