Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

15.05.2019

O novém ultrazvukovém přístroji s elastografií, který pro TN pořídila Nadace AGROFERT, hovořil doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel Thomayerovy nemocnice v rozhovoru pro iDnes.cz. „Jedná se o unikátní a supermoderní ultrazvuk, který je ojedinělý v ČR a lékařům bude pomáhat v daleko přesnější diagnostice zejména nádorových onemocnění trávícího traktu, a to efektivněji a mnohem šetrněji vůči pacientům“, řekl Zdeněk Beneš.

15.05.2019

Thomayerova nemocnice díky Nadaci AGROFERT získala unikátní a v ČR ojedinělý ultrazvukový přístroj s elastografií, který lékařům pomůže více zefektivnit a urychlit vyšetření pacientů s nejrůznějším onemocněním zejména trávicího traktu. O novém ultrazvuku hovořil v reportáži TV Prima doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel nemocnice a také MUDr. Zdeněk Antoš, vedoucí lékař Endoskopického centra z Interní kliniky 3. LF UK a TN. Součástí ultrazvuku je také vysoce kvalitní endoskopická sonda.

08.04.2019

Bacha! Pojišťováci – to je název divadelního představení, které se na začátku dubna hrálo v TN pod taktovkou Karolíny Vaicové, která pracuje jako vrchní sestra na Interní klinice 3. LF UK v Thomayerově nemocnici a tentokrát se ocitla v roli režisérky. Hereckými kolegy na jevišti jí dělali další zaměstnanci TN a nejen oni, kteří pro své publikum vytvořili úžasnou atmosféru a vtipnou zábavu po celý večer.

04.04.2019

O dětských úrazech, zlomeninách a nejrůznějších zdravotních komplikací, které velmi často řeší dětští chirurgové u malých pacientů, a to zejména s příchodem jara a teplého počasí, hovořil v on-line pořadu Epicentrum prof. MUDr. Petr Havránek, CSc., přednosta Kliniky dětské chirurgie a traumatologie  3. LF UK a Thomayerovy nemocnice. Pozor na trampolíny, varuje Petr Havránek.

27.03.2019

O zákeřné a z počátku ne tolik nápadné nemocni zvané plicní fibróza hovořila přední česká pneumologoška prof. MUDr. Martina Vašáková, Ph.D., přednostka Pneumologické kliniky 1. LF UK a Thomayerovy nemocnice v rozhovoru pro deník Blesk. V rozhovoru mluvila o příznacích této nemoci a kde a jak je možné ji léčit.

25.03.2019

Onemocnění tuberkulózou není radno brát na lehkou váhu, a to zvlášť v době, kdy do Evropy proudí mnoho cizinců ze zemí mimo EU, kteří zpravidla nejsou příliš očkovaní. O problému TBC mluvila prof. MUDr. Martina Vašáková, Ph.D., přednostka Pneumologické kliniky I. LF UK a TN v rozhovoru pro deník Metro.

25.03.2019

U příležitosti Mezinárodního dne tuberkulózy, který tradičně připadl na 24.3. poskytla k tématu TBC rozhovor prof. MUDr. Martina Vašáková, přednostka Pneumologické kliniky I. LF UK a TN a zároveň předsedkyně českých plicních lékařů ve Studiu 6 na ČT 1. V současné době trpí v ČR touto nemocí celkem 259 mužů a 121 žen.

21.03.2019

Věděli jste, že 21. březen není jen oslavou prvního jarního dne, ale že tento den patří též Mezinárodnímu dni zdravého spánku? Jeho cílem je oslavit zdravý spánek a rozšířit povědomí veřejnosti o jeho významu a vlivu na naše celkové zdraví. Patří sem i osvěta v oblasti zdravého životního stylu a s tím spojená prevence onemocnění a nejrůznějších poruch spánku. Tento významný den vznikl jako iniciativa Worldwide Project on Sleep and Health (WWPSH).

05.03.2019

O problémech se zvětšenou prostatou a metodách její léčby hovořil doc. MUDr. Roman Zachoval, Ph.D., přednosta Urologické kliniky 3. LF UK a TN v pořadu Press klub na F1. V rozhovoru představil také unikání a velmi šetrnou metodu operace prostaty pomocí laseru, která k nám přišla z Itálie.

21.02.2019

O šetrném odstranění myomů a možnostech takového zákroku se více dozvíte v článku časopisu Katka, který přináší pro ženy rady a typy. Jedním z nejšetrnějších způsobů je pomocí „léčivého horka“ ve formě ultrazvukových vln. Tuto léčbu lze absolvovat právě v Thomayerově nemocnici.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.