Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

07.01.2020

Krve není nikdy dost a bude stále zapotřebí. Svým způsobem můžeme mluvit o unikátní „tekutině,“, která nemá konkurenci, pro život člověka je nenahraditelná a zachraňuje lidské životy. To si uvědomili i policisté z Prahy 1, kteří přišli darovat svou krev do Thomayerovy nemocnice, kde se o ně postaral zdravotnický personál místního Transfuzního oddělení. Dva dny za sebou věnovali policisté svůj čas dobré věci. Celkem se jich sešlo přes 20. Vedení Thomayerovy nemocnice jim velice děkuje za pomoc a spolupráci.

03.01.2020

O práci nemocniční kaplanky a co vše obnáší tato specifická profese v prostředí velké pražské nemocnice, hovořila Doubravka Vokáčová z Thomayerovy nemocnice v rozhovoru pro iDnes.cz. V rozhovoru například prozradila to, kolik lidí se na ní obrací se svými problémy, jaká přání či obavy mají nebo jaké nejčastější předsudky mají lidé o práci kaplanky atd. Kaple sv. Václava v TN, kde kaplanka Vokáčová působí, má za sebou velikou historii a je neodmyslitelně spjata se vznikem nemocnice před více než devadesáti lety.

19.12.2019

Opět je tu důvod k radosti, a to díky zaměstnancům Ministerstva zdravotnictví ČR, kteří svou štědrostí přispěli Dětskému centru v TN neuvěřitelnou částkou ve výši 29 518 Kč. Tu se povedlo vybrat pouze z prodeje vánočního cukroví, které napekli sami někteří zaměstnanci úřadu. Kromě finanční podpory však šlo také o věcnou sbírku v podobě hraček, oblečení, bot a dalších užitečných věcí, které udělají radost nejen dětem, ale i jejich maminkám – samoživitelkám.

19.12.2019

Být zdravotní sestřičkou bývalo dříve jakýmsi posláním a lidé si její práce velice vážili a respektovali ho. A o profesi zdravotní sestry byl veliký zájem. Bohužel dnes je doba jiná a práce zdravotníků je čím dál tím více náročnější, rizikovější a zájem o toto povolání spíše stagnuje. Své o tom ví i například zdravotní sestra Christie Watsonová, která je autorkou nové knihy Sestřička – Profese, která mi změnila život…a vám možná taky. TN tuto knihu doporučuje všem, kteří vědí nebo nemají potuchy, ale chtějí vědět, co znamená být zdravotní sestřičkou.

18.12.2019

Praha 4 předala Dětskému centru při Thomayerově nemocnici výnos ze sbírky nazvané Děti dětem. Ta se konala už podeváté na 20 základních a 17 mateřských školách v městské části. Dětem se během týdne podařilo shromáždit potřebné věci v hodnotě více než 300 tisíc korun. I letos v Praze 4 proběhla sbírka pod názvem Děti dětem. Do té se zapojilo celkem 20 základních a 17 mateřských škol.

16.12.2019

Odložené děti to nemají v životě vůbec lehké. Rodiče se jich hned po narození zřeknou z nejrůznějších důvodů a pak takové děti putují do náhradních či pěstounských rodin bez jakékoliv bližší vlastní identity či zaznamenaných vzpomínek o nich. Na cestě novým životem jim však může pomoci i tzv. Kufřík vzpomínek v rámci projektu "Život v kufříku".

16.12.2019

Jedná se snad o nejvíce skloňovanou rostlinu ve všech pádech na světě, řeč je o konopí nebo chcete-li marihuaně. O tom, zda tato rostlina  je prospěšná pro zdraví člověka a dá se bezpečně a efektivně využívat i pro lékařské účely, hovořil doc. MUDr. Tomáš Büchler, Ph.D., přednosta Onkologické kliniky 1. LF UK a TN v rozhovoru pro blesk.cz.

16.12.2019

Rakovina plic patří mezi nejvíce zákeřná onemocnění vůbec, která ohrožuje stále více lidí.  Podle průzkumů jsou nejvíce ohroženy ženy starší 35 let, které pravidelně kouří a k tomu ještě nadměrně konzumují uzeniny. Kombinace těchto dvou nešvarů více zvyšuje možné riziko onemocněním plicní nemocí. Tématem rakoviny plic se zabývá článek v idnes.cz, ve kterém se také vyjádřila přední česká pneumoložka prof. MUDr. Martina Vašáková, Ph.D., přednostka Pneumologické kliniky 1. LF UK a Thomayerovy nemocnice.

13.12.2019

O léčbě špičkovými moderními přístroji a dalšími účinnými postupy jsme si povídali s MUDr. Petrem Kopsou, přednostou Kliniky revmatologie a rehabilitace 3. LF UK a TN. Klinika je moderní, dynamicky se rozvíjející pracoviště. Proto se stále snažíme sledovat moderní a účinné trendy v terapii pohybového aparátu a tyto poznatky aplikovat do praxe. Toto obnáší nejen proškolování našich odborných pracovníků v nových metodách, ale i vybavení moderními špičkovými technologiemi. Jsme rádi, že i díky tomu můžeme našim pacientům dopřát nadstandardní péči.

12.12.2019

Thomayerova nemocnice se i v letošním roce zúčastnila již 14. ročníku celostátní soutěže o nejlepší českou nemocnici pod názvem „Nemocnice ČR 2019“, kterou tradičně pořádá organizace HealthCare Institute, o.p.s. Ankety se celkem zúčastnilo 154 nemocnic s akutními lůžky z celé ČR. Soutěžilo se v několika kategoriích a TN se úspěšně umístila hned ve dvou z nich. 1. místo v kraji (za hl. m. Praha) získala za bezpečnost a spokojenost ambulantních pacientů a 2. místo v ČR v kategorii – Nejlepší on-line komunikace nemocnic.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.