Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

15.10.2019

Thomayerova nemocnice dne 12. října opět získala důležitý Certifikát kvality a bezpečí od České společnosti pro akreditaci ve zdravotnictví, s.r.o. na další tři roky. Certifikát je udělován pouze těm zdravotnickým zařízením, která splňují ty nejnáročnější kritéria a podmínky pro poskytování kvalitní a bezpečné lůžkové zdravotní péče.

15.10.2019

Tři miliardy korun. Tolik peněz by bylo podle premiéra Andreje Babiše zapotřebí v rámci rekonstrukce a revitalizace Thomayerovy nemocnice. Vysoká částka ilustruje současný stav zdravotnického zařízení, které pozvolna stárne. Přitom nemocnice disponuje některými vysoce specializovanými odděleními, které mají celorepublikovou důležitost. S jedním z nich, konkrétně s Klinikou dětské chirurgie a traumatologie, nás seznámil její přednosta, profesor Petr Havránek.

08.10.2019

O možnostech léčby a o Alzheimerově nemoci jako takové poskytl rozhovor uznávaný neurolog doc. MUDr. Robert Rusina, Ph.D. pro MF Dnes. Docent Rusina nově působí v Thomayerově nemocnici jako přednosta Neurologické kliniky 3. LF UK.

08.10.2019

Premiér Babiš společně s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem navštívili TN, kde s jejím vedením jednali o budoucnosti a investicích v nemocnici.  Zhruba tři miliardy korun si vyžádá rekonstrukce, na kterou léta čeká pražská Thomayerova nemocnice. Stavební práce mají začít počátkem roku 2021. Nejvíce peněz půjde na nový urgentní příjem a rekonstrukci plicní kliniky. Další investice budou směřovat do oplocení areálu nemocnice, zateplení pavilonů (cca 500 mil. Kč s podporou Operačního programu Životní prostředí), pořízení výtahů nebo nových systémů IT (cca 100 mil.Kč). V plánu je i přístavba gynekologicko-porodnického oddělení zhruba za 250 milionů korun.

07.10.2019

Thomayerova nemocnice v pražské Krči potřebuje investice za tři miliardy korun. Plánuje opravy budovy plicního oddělení za 270 milionů korun, stavbu urgentního příjmu za miliardu korun a zateplení budov za 500 milionů. Informace zazněly na tiskové konferenci po návštěvě premiéra Andreje Babiše (ANO) a ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) v nemocnici. Nejstarší budovy nemocnice pocházejí z konce 20. let minulého století, jsou navíc památkově chráněné. Plicní klinika je podle ředitele nemocnice Zdeňka Beneše v Česku unikátní, stará se o pacienty s tuberkulózou.

07.10.2019

Thomayerovu nemocnici navštívili premiér ČR Andrej Babiš a ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, kde společně s vedením nemocnice jednali o budoucích investicích a aktuálním technickém stavu zařízení. Tématem jednání byla především kompletní rekonstrukce plicní kliniky, výstavba Centrální urgentního příjmu s napojením na budoucí stanici nového metra D a oprava ostatních pavilonů areálu za pomocí evropských dotací. O těchto prioritách hovořili premiér Babiš a ředitel TN doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc. v rozhovoru pro blesk.cz.

04.10.2019

Předseda vlády Andrej Babiš a ministr zdravotnictví Adam Vojtěch navštívili dnes Thomayerovu nemocnici, kde jednali s ředitelem nemocnice Zdeňkem Benešem o výstavbě Centrálního urgentního příjmu (CUP) s napojením na budoucí novou stanici metra D a kompletní rekonstrukci Pneumologické kliniky 1. LF UK a TN. Součástí programu byla prohlídka kliniky, prostoru pro stavbu CUP a samotného areálu nemocnice, který je ve špatném technickém stavu.

02.10.2019

U příležitosti oslav Dne české státnosti, které se konaly 27. září uděloval předseda Senátu Parlamentu ČR Jaroslav Kubera pamětní stříbrné medaile, a to významným osobnostem z řad vědců, umělců či sportovců za jejich vynikající přínos ve svých oborech. Mezi oceněnými byla i uznávaná kardioložka prof. MUDr. Renata Cífková, CSc., vedoucí lékařka z Centra kardiovaskulární prevence 1. LF UK a Thomayerovy nemocnice.

30.09.2019

Dětská chirurgie a traumatologie má v TN velkou tradici a význam v rámci celé ČR. Díky Nadační fond Kolečko a FTV Prima se nyní podařilo rozšířit současnou kapacitu Kliniky dětské chirurgie a traumatologie 3. LF UK a TN (KDCHT), kde došlo k otevření nového oddělení s šestnácti lůžky. Pro rodiče s dětmi je připraveno nově 9 takových lůžek. Celkem rekonstrukce oddělení stála téměř 2,65 mil. Kč.

27.09.2019

Thomayerova nemocnice otevřela nové prostory

O nově otevřeném oddělení dětské chirurgie na Klinice dětské chirurgie a traumatologie 3. LF UK a TN hovořil v reportáži TV Praha doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel nemocnice. Jaký přínos přinesla rekonstrukce pro kliniku a pro samotného pacienta přiblížil v rozhovoru prof. MUDr. Petr Havránek, CSc., přednosta kliniky.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.