Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

24.11.2020

Thomayerova nemocnice v Praze půjčuje pacientům po léčbě koronaviru speciální přístroj – oxygenátor. Ten zlepšuje zásobování organismu kyslíkem. Pacienti pak díky němu mohou dřív domů. Jak lidem pomáhá během domácí léčby pro CNN Prima NEWS popsal jeden z bývalých pacientů nemocnice. Přístroj se jednoduše zapne, pacient si ho nasadí a dýchá kyslík. Při jeho užívání může sedět, ležet, nebo třeba jezdit na rotopedu.

24.11.2020

Pacientům, kteří prodělávají onemocnění covid-19 a mají poruchu okysličení krve, nicméně jsou již ve stabilizovaném stavu, pomáhá domácí oxygenoterapie pomocí  tzv. kyslíkového koncentrátoru. Ten je určen pro ty, kteří již nepotřebují lékařskou ani ošetřovatelskou péči v nemocničním zařízení, ale je u nich ještě nutná kyslíková terapie, která jim umožní být doma.  Thomayerova nemocnice (TN) ve spolupráci se společností Oxytechnic zprostředkovává těmto pacientům zapůjčení zmíněného přístroje - tzv. OXYGENÁTORU.

19.11.2020

Krve a plazmy není nikdy dost! V duchu bohulibého hesla vyrazila do Thomayerovy nemocnice hodně povedená partička, kterou dal dohromady moderátor Petr Vágner (43). Nechyběli například hokejista Radko Gudas, fotbalista Vladimír Šmicer  nebo herec Martin Písařík. Do Transfuzního oddělení Thomayerovy nemocnice (TN) přišel darovat krev i ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček a celá řada dalších známých osobností.

19.11.2020

Kvůli zákazu návštěv v nemocnicích v době epidemie covidu-19 pacienti prožívají velkou osamělost. Více než jindy je pro pacienty potřebná služba nemocničních kaplanů, kteří k nim i jako zaměstnanci nemocnic mohou přicházet a být jim nablízku. Lidé teď využívají příležitost svěřit se v daleko větší míře, řekla v rozhovoru kaplanka TN v Praze Doubravka Vokáčová. Lidé podle ní vedle péče o zdraví jejich těla potřebují také vědět, co je v nemocnici čeká, jak bude léčba probíhat nebo jakou mají perspektivu. Potřebují podle ní také cítit, že mají hodnotu jako člověk a podpořit vlastní sebeúctu v situaci, kdy jsou odkázaní na péči druhých.

13.11.2020

Vedení Thomayerovy nemocnice velice děkuje zástupcům MČ Prahy 4 za štědrou pomoc ve formě zdravých a kvalitních potravin pro naše zdravotníky z tzv. I. linie. Podpora zdravotníků je v této době zvláště důležitá a každá taková pomoc má pro ně veliký význam.

13.11.2020

S chronickou obstrukční plicní nemocí se v Česku léčí zhruba 300 tisíc pacientů. Podle předsedkyně České pneumologické a ftizeologické společnosti a přednostky Pneumologické kliniky 1. lékařské fakulty UK a TN prof. MUDr. Martiny Vašákové, Ph.D. ale ve skutečnosti nemocí nejspíše trpí násobně více lidí. „Kuřáci většinou považují svůj kašel za normální, i zadýchávání se považují za zcela normální. To, co vidíme v ordinacích, je špička ledovce,“ poukázala. Zná případy, kdy chronická obstrukční plicní nemoc pacienty nijak nezatěžovala v běžném životě, ale projevila se, když se nakazili infekcí. „Doputovali třeba i do nemocnice,“ podotkla lékařka.

13.11.2020

Vedení Thomayerovy nemocnice (TN) velice děkuje všem zdravotníkům, dobrovolníkům, studentům zdravotnických škol či medikům za pomoc a spolupráci v této složité koronavirové době. Je Vás opravdu hodně, kteří jste neváhali a přišli jste nabídnout svou pomoc. Iniciativa z Vaší strany byla a je veliká. Jen mediků do TN nastoupilo více než 100, což je více než při první jarní vlny epidemie. V současné době však již máme naplněné kapacity pomocného personálu. Aktuálně tak TN hledá už jen přímo zdravotnický personál.

12.11.2020

Vedení Thomayerovy nemocnice velice děkuje soukromému dárci panu Lukášovi Brothankovi za podporu našich zdravotníků, kterou tak vyjádřil formou potravinové pomoci či ochranných zdravotních pomůcek a mnoho dalšího.

09.11.2020

O rakovině prostaty, její možné léčbě a příznacích či koho se týká nejvíce a jak důležitá je prevence, poskytl online rozhovor prof. MUDr. Romana Zachoval, Ph.D., MBA, přednosta z Urologické kliniky 3. LF UK v TN pro čtenáře ze serveru idnes.cz. Karcinom prostaty je u českých mužů už několik let nejrozšířenějším typem nádorového onemocnění. Lékaři každoročně diagnostikují až osm tisíc nových případů.

09.11.2020

V týmu zlínských a českobudějovických hokejistů se nedávno rozšířil koronavirus. Po vyléčení se hráči obou týmů rozhodli pomoci dalším nemocným darováním plazmy. K podobnému kroku teď nemocnice po celé republice vyzývají všechny pacienty, kteří si onemocněním covid-19 prošli. V jejich plazmě se totiž nacházejí protilátky, které mohou ulehčit průběh nemoci u dalších nakažených. Dárců je ale stále akutní nedostatek. O podmínkách darování covidové krevní plazmy, jak důležitá je pro možnou léčbu virové infekce a jaké zkušenosti s tím mám Thomayerova nemocnice, poskytl rozhovor MUDr. Petr Turek, CSc., primář Transfuzního oddělení.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.