Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

01.07.2021

Transfuzní oddělení ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN)  prosí všechny své stávající i budoucí dárce krve, aby přišli darovat krev i během letních prázdnin a v období dovolených. Krev je velice důležitá a není ji nikdy dost! VÍCE INFO na webu Transfuzního odd.

30.06.2021

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) se konal již II. ročník Krčského pediatrického odpoledne. Akci pořádala Pediatrická klinika 1. LF UK ve FTN a 1. lékařská fakulta UK, a to ve spolupráci se Sdružením praktických lékařů pro děti a dorost ČR a dalšími partnery. Odborným garantem semináře byl doc. MUDr. Martina Magner, Ph.D., přednosta Pediatrické kliniky, který přítomné hosty seznámil s novinkami v oblasti zdravotní péče na klinice a rovněž  hovořil i o novém stacionáři a dalších tématech. Stacionář byl v letošním roce slavnostně otevřen díky podpoře Nadačního fondu Kapka naděje. Odborného semináře se v letošním roce zúčastnilo téměř 50 praktických lékařů pro děti a dorost.

30.06.2021

Od 1. července 2021 nabízí Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) očkování proti Covid-19 pro děti od 12 do 15 let. Očkování probíhá každý den vč. víkendů, a to od 7.00 do 12.00 hod. v očkovacím centrum (pavilon F) nemocnice. K očkování je nutná nejdříve registrace v centrálním rezervačním systému!

28.06.2021

Zástupci dětí ze ZŠ U Krčského lesa společně s jejich ředitelkou paní Dagmarou Malinovou a dalšími učitelkami navštívili Fakultní Thomayerovu nemocnici (FTN), aby poděkovali místním zdravotníkům za jejich práci a nasazení během covidové pandemie. Ve FTN je přijal ředitel nemocnice doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., který dětem upřímně a s radostí poděkoval za jejich barevné a nápadité obrázky. Těch byla veliká spousta a každý z nich měl nějaký svůj příběh a zároveň vzkaz či poděkování pro zdravotníky.

28.06.2021

Česká republika má svou první mozkovou banku, kterou slavnostně otevřela Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) společně s 3. lékařskou fakultou UK v Praze. Co to mozková banka je, zjišťovala reportérka Petra Staňová. Rozhovor poskytli doc. MUDr. Robert Rusina, Ph.D., přednosta Neurologické kliniky 3. LF UK ve FTN a také prof. MUDr. Radoslav Matěj, Ph.D., přednosta Ústavu patologie a molekulární medicíny 3. LF UK ve FTN.

25.06.2021

Od 1. července 2021 nabízí Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) očkování proti Covid-19 pro tzv. SAMOPLTÁCE, kteří nejsou pojištěni u veřejné zdravotní pojišťovny! Očkování probíhá vždy v úterý a ve čtvrtek od 12.00 do 18.00 hod. v očkovacím centrum (pavilon F) ve FTN. K očkování je nutná nejdříve registrace v centrálním rezervačním systému!

23.06.2021

Česká republika má svou první MOZKOVOU BANKU (BrainBank), kterou slavnostně otevřela Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) společně s 3. lékařskou fakultou UK v Praze, a to za účasti ředitele FTN doc. MUDr. Zdeňka Beneše, CSc., děkana fakulty prof. MUDr. Petra Widimského, DrSc, a přednostů Neurologické kliniky 3. LF UK ve FTN doc. MUDr. Roberta Rusiny, Ph.D. a Ústavu patologie a molekulární medicíny FTN a 3. LF UK prof. MUDr. Radoslava Matěje, Ph.D.

21.06.2021

Česká mikrobiomová společnost (ČLS JEP, z.s.) ve spolupráci s Interní klinikou 3. LF UK z Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) Vás zvou na netradiční mikrobiomové odpoledne pod názvem „JAK SE DO STŘEVA VOLÁ, TAK SE ZE STŘEVA OZÝVÁ“ v rámci oslav Světového dne mikrobiomu.  Můžete se těšit na relax v přírodě spojený s pohybem a procvičováním mozkových závitů. Čekají Vás naučné a zajímavé mikrobiální úkoly a pro ty nejúspěšnější z Vás je připravena také odměna. Začátek mikrobiomové trasy je před Akademií věd ČR, v.v.i. ve 14.00 hod. (autobusová zastávka Ústavy Akademie věd, bus č. 138).

21.06.2021

Slavnostním přestřižením pásky se v pátek (18.6.) v jednom z pavilonů Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) otevřela první mozková banka v Česku. Ukládají se sem vzorky mozkové tkáně i celé mozky pacientů, kteří zemřeli například na Parkinsonovu nebo Alzheimerovu chorobu. Motto banky zní „Zkoumání mozkové tkáně je naděje pro nemocné s demencí.“ Sloužit má právě výzkumu a hledání  léčby na tyto závažná onemocnění, kterými v Česku trpí kolem 150 tisíc lidí.

21.06.2021

V pražské Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) otevřeli banku mozkových tkání, je jediná na východ od Mnichova. Bude uchovávat vzorky mozků pacientů s neurodegenerativními nemocemi, jako je Parkinsonova choroba nebo Alzheimerova demence. Má jako instituce pomoci s jejich výzkumem a vývojem nových léků. U příležitosti otevření banky to řekl přednosta Neurologické kliniky 3. LF UK ve FTN doc. Robert Rusina.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.