Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

25.01.2021

Od 1. ledna 2021 se TN stala opět fakultní nemocnicí a její nový název je FAKULTNÍ THOMAYEROVA NEMOCNICE (FTN). S touto významnou událostí došlo i ke změně loga, které nyní představujeme veřejnosti.

23.01.2021

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) se ohrazuje proti rozhovoru s lékařem (MUDr. M. Obrtel, gloria.tv, 19. 12. 2020), který má být údajně zaměstnancem naší nemocnice a vyjadřuje se k tématu očkování proti nemoci covid-19. Chceme zdůraznit, že uvedený lékař NENÍ zaměstnancem naší nemocnice a jeho osobní názory nemají nic společného s oficiálním postojem vedení našeho zdravotnického zařízení.

22.01.2021

O pacienty se v nemocnicích nestarají jen zdravotníci. Často jedinou spojkou mezi nimi a jejich rodinami bývají nemocniční kaplani. Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) působí jako nemocniční kaplanka Mgr. Doubravka Vokáčová, která je zároveň i koordinátorkou duchovní péče ve FTN.

21.01.2021

Fakultní Thomayerova nemocnice začala od 18. ledna očkovat seniory nad 80 let proti nemoci covid-19, a to ve svém novém očkovacím centru. Jak to v takovém centru vypadá či jak dlouho trvá samotné očkování nebo čím si člověk projde než mu je aplikována vakcína, tak na tyto a další otázky odpovídal v živém rozhovoru tiskový mluvčí FTN Petr Sulek v odpoledních zprávách na CNN Prima News.

19.01.2021

Z důvodu urychlení a zefektivnění procesu očkování prosíme veřejnost o dodržování následujících pokynů:

18.01.2021

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) začalo očkování proti covid-19 u seniorů nad 80 let, a to v novém očkovacím centru.

16.01.2021

Od pondělí 18. 1. začne ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) fungovat nové očkovací centrum proti COVID-19, ve kterém se nejdříve začnou očkovat osoby starší 80 let. Podmínkou pro očkování je registrace v rezervačním systému Ministerstva zdravotnictví a vyplněný dotazník (PDF pro tisk, MS Word pro vyplnění). Registrace k očkování a rezervace termínů probíhá za pomoci centrálního rezervačního systému. S registrací mohou pomoct jak rodinní příslušníci, tak bezplatná linka 1221.

13.01.2021

Nemoc covid-19 může u dětí vyvolat imunitní reakci tzv. syndrom multisystémové zánětlivé odpovědi. Tato komplikace se může objevit jeden až šest týdnů od akutního onemocnění. Vždy jsou přítomny horečky, které mohou být provázeny zánětem spojivek, kožními či slizničními reakcemi, zduřením uzlin a často i zažívacími obtížemi gastrointestinálního traktu, bolestmi břicha či zvracením nebo průjmy. V těchto případech je však důležitá včasná diagnostika a zahájení následné léčby, která je u většiny dětí úspěšná.

13.01.2021

O očkování proti nemoci covid-19 u onkologických pacientů poskytl rozhovor doc. MUDr. Tomáš Büchler, Ph.D., přednosta Onkologické kliniky 1. LF UK ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) pro odborný časopis Medical Tribune. Za Českou onkologickou společnost (ČOS) ČLS JEP doc. Büchler předložil jednu z prvních tuzemských odborných doporučení pro očkování proti covid-19, která vycházejí především z obecných zásad pro podání inaktivovaných vakcín a zohledňují také vyšší výskyt rizikových faktorů pro těžký průběh virového onemocnění SARS-CoV-2 v onkologické populaci.

08.01.2021

Vedení Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) děkuje mladým skautům ze spolku Junák – český skaut, 5. středisko Modřany za novoroční dar v podobě domácích buchet, jablečného štrůdlu či chutných muffinů pro naše zdravotníky z tzv. I. linie. Velice nás tato iniciativa potěšila a našim zdravotníkům udělala velikou radost.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.