Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

13.09.2021

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) bylo naočkováno už více než 160 tisíc lidí a k tomu přes 4000 dětí od 12 do 15 let. Očkovat proti nemoci Covid-19 se ve FTN začalo na konci prosince minulého roku, a to v prostorách nového očkovacího centra v pavilonu F. Nejdříve přišli na řadu zdravotníci a k dnešnímu dni je většina z nich plně naočkována. Před očkováním bylo ve FTN až 250 zdravotníků v domácí izolaci kvůli koronavirové infekci. Díky očkování počty nemocných zdravotníků začaly rychle klesat, a to až na nulovou úroveň. Efekt očkování se tak v praxi jednoznačně projevil.

13.09.2021

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) byla slavnostně odhalena pamětní deska s bustou zdravotní sestry jako poděkování všem zdravotníkům za náročnou práci během covidové pandemie a zvládnutí těžkého období. V reportáži CNN Prima News hovořil o náročném koronavirovém období ředitel FTN doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc, který tak zároveň poděkoval všem zdravotníkům za jejich práci a obrovské nasazení.  Za účasti ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a dalších hostů byla rovněž minutou ticha uctěna památka všech zdravotníků, kteří během výkonu svého povolání zemřeli kvůli infekci covid-19.

13.09.2021

Už rok a půl žijeme na světě s koronavirem. Při boji se zákeřnou nemocí často nasazují zdravotníci svůj život i psychické zdraví, dostávají do kontaktu s pozitivními pacienty, pečují o ně a sami se tak vystavují riziku nákazy. „Na počest zdravotníkům, kteří to nevzdali a bojovali s covidovou infekcí i za cenu nejvyšší,“ stojí na pamětní desce s bustou sestřičky, která byla ve středu odhalena ve Fakultní Thomayerově nemocnici.

10.09.2021

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) je nově centrálním výdejovým místem pro další  monoklonální lék – ETESEVIMAB. Ten obsahuje odlišnou protilátku než jaká je obsažena v bamlanivimabu, ale v kombinaci s ním má veliký efekt v účinnosti proti tzv. mutaci delta, která v současné době v ČR dominuje. Celkem 200 balení etesevimabu pro přibližně 100 pacientů má FTN nyní k dispozici pro léčbu pacientů s nemocí covid-19.

10.09.2021

Jako poděkování všem zdravotníkům za jejich náročnou práci a vysoké nasazení během covidové pandemie, a to někdy bohužel i za cenu nejvyšší, byla ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) odhalena pamětní deska s bustou zdravotní sestry za účasti zdravotníků z FTN, ředitele nemocnice Zdeňka Beneše, ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha, Martiny Koziar Vašákové, přednostky Plicní kliniky z FTN a zároveň náměstkyně pro zdravotní péči z MZ a Alice Strnadové, Hlavní sestry ČR a rovněž ředitelky Odboru ošetřovatelství a nelékařských povolání z MZ.

09.09.2021

Již po druhé se Fakultní Thomayerova nemocnice  (FTN) zúčastnila DNE ZDRAVÍ, který v tomto týdnu pořádala MČ Prahy 4. FTN byla tradičním partnerem zmíněné akce a nabídla veřejnosti hned několik preventivních vyšetření, odborných rad a doporučení. V rámci Dne zdraví mohli lidé navštívit naše stánky a nechat si například změřit krevní tlak, hladinu cukru v krvi anebo se něco nového dozvědět o zdravé výživě a tématu celiakie.

06.09.2021

Ministerstvo zdravotnictví ČR vydalo leták se stručným přehledem o platných koronavirových opatřeních, která začala platit od 1. září 2021.

03.09.2021

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) dostala darem nové invalidní vozíky, a to od společnosti Na Stáří Doma, s.r.o. Vozíky byly postupně distribuovány na jednotlivá pracoviště, kde najdou své největší uplatnění. Radost z nich měli zdravotníci například z Interní kliniky nebo z Odd. geriatrie a následné péče či z Kliniky dětské chirurgie a traumatologie atp.

01.09.2021

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) aktuálně hledá následující pracovní pozice:

31.08.2021

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) společně s MČ Prahy 4 zvou na DEN ZDRAVÍ, který se bude konat dne 7. září od 11.00 do 18.00 hod. u OC Arkády Pankrác. Jedná se již o druhý ročník, kterého se FTN opět aktivně účastní.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.