Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

25.02.2021

O průběhu onemocnění covid-19 toho bylo napsáno již mnoho, a přece ne vše. Maličko stranou obecného povědomí jsou totiž následky prodělané nemoci u dětí. Těm hrozí tzv. multisystémový zánětlivý syndrom, který ty nejmladší pacienty může ohrozit na zdraví i na životě. O zkušenostech s touto nemocí pro Blesk.cz promluvila MUDr. Markéta Bloomfield, která je imunoložkou z Pediatrické kliniky 1. LF UK ve Fakultní Thomayerově nemocnici v Praze Krči.

24.02.2021

Celkem 102 820 Kč putovalo darem do Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) na boj proti covid-19, a to z prodeje knihy – V bílém plášti. Celkem se jí prodalo úctyhodných 5 141 kusů a z každého prodaného kusu šlo 20 Kč právě na podporu naší nemocnice. Vydavatelem knihy byla společnost Euromedia Group, a.s., které zároveň velice děkujeme za podporu a finanční dar.

23.02.2021

Dobrá nálada, vtipné scénky či legrační nafukovací a barevné balónky v podobě různých zvířátek či jiných motivů, to vše a mnohem více přinesli veselí klauni do Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN), aby rozveselili naše dětské pacienty na lůžkových odděleních. Stalo se tak začátkem února a o zábavu bylo rázem postaráno, a to díky klaunům z organizace – DR. KLAUN (Chance 4 Children), která funguje v ČR již od roku 1997. Za FTN je přivítala Mgr. Jaroslava Mrkvičková, MBA, hlavní sestra a náměstkyně pro nelékařská zdravotnická povolání.

16.02.2021

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN)  bude centrálním místem pro výdej léku - tzv. bamlanivimab prodávaný jako BAMLAN od americké společnosti Eli Lilly. Ve spolupráci s Ministerstvem zdravotnictví došlo ve velmi krátké době již i k podpisu smlouvy o jeho zakoupení a ještě během února bude lék dovezen do FTN. V první fázi by se mělo jednat přibližně o 500 dávek léku a v následujících měsících bude postupně docházet k navýšení dodávek.

09.02.2021

Máme stále dost plno, zní z většiny nemocnic v Česku. K pondělí evidují nemocnice celkem 5 473 pacientů. Na zoufalou situaci už mnohokrát poukázal prezident České lékařské komory Milan Kubek. Zajímalo nás, jak to skutečně vypadá v jednotlivých krajích. Oslovili jsme několik nemocnic a přinášíme srovnání. Kde jsou na hraně kapacit a kde se naopak situace výrazně lepší?

05.02.2021

Jak vypadá náročná a často vyčerpávající práce zdravotnického personálu přímo z první linie? To se snažil zachytit známý fotograf Martin Divíšek. Fotky pořídil z prostředí JIP na Anesteziologicko-resuscitační klinice 1. LF UK a FTN. Snahou bylo ukázat laické veřejnosti, jak taková práce zdravotníka v praxi vypadá a jaké ochranné zdravotní pomůcky musí místní personál používat při poskytování zdravotní péče svým pacientům.

02.02.2021

O žádném lidském orgánu se v pandemické době nemluví tolik jako o plicích. Právě v nich se teď často odehrává souboj rozhodující o životě a smrti. Profesorka Martina Vašáková z Pneumologické kliniky 1. LF UK a FTN v Praze je respektovaná expertka na léčbu plicních nemocí, pracuje s nejtěžšími covidovými pacienty. V rozhovoru pro CNN Prima NEWS popisuje, co se děje v plicích i poté, co se člověk koronaviru zbaví.

02.02.2021

Obával se přeplněných nemocničních chodeb a dlouhého čekání, které viděl v televizi anebo na snímcích z médií. Téměř pětaosmdesátiletý Rastislav byl však realitou mile překvapen, očkování proti covidu-19 proběhlo v pražské Fakultní Thomayerově nemocnici naprosto v klidu. „Vše bylo skvěle zorganizované. Zdravotní personál byl profesionální, empatický. Měl jsem zbytečný strach. Očkování je nutností a dezinformace na mě neplatí,“ říká senior, který se s webem EuroZprávy.cz podělil o zážitky s první dávkou vakcinace.

28.01.2021

Termíny očkování nerušíme a očkujeme dle objednaných termínů! Očkování seniorů nad 80 let probíhá v našem novém očkovacím centrum (pavilon F) rychle a bez dlouhého čekání. Naši zdravotníci se snaží celý proces očkování co nejvíce lidem urychlit. Je dobré přijít na objednaný čas – není potřeba chodit o hodinu či více hodin dříve! Nebudou se tak vytvářet zbytečné fronty lidí.

26.01.2021

Nemocní s chronickými dýchacími problémy mívají často poničené plíce tak jako tak. Už proto se koronavirové nákazy obávají víc než běžná populace. Hodně však záleží na tom, jaký typ onemocnění mají a jak se jim ho daří držet pod kontrolou. „Pokud astmatik užívá správně své léky, pak se určitě nemusí koronavirové nákazy obávat víc než běžná populace,“ říká profesorka plicního lékařství Martina Vašáková z Fakultní Thomayerovy nemocnice.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.