Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

26.05.2021

I v porodnici může podle primáře Gynekologicko-porodnického oddělení Fakultní Thomayerovy nemocnice v Praze MUDr. Petra Kolka být porod, do kterého není nijak zasahováno. Nemocnice na zájem o přirozené porody reagují úpravou prostor na přívětivější. Přirozený porod vyžaduje zpravidla více času. Krčská nemocnice za 1,4 milionu korun upravila čtyři porodní pokoje tak, aby tam rodička a její doprovod měli víc soukromí.

26.05.2021

Zdravotníci z Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) velice děkují společnosti CURAPROX za dar v podobě kvalitních a značkových zubních past vč. kartáčků, který všem udělal velikou radost a mile překvapil. Dary byly postupně distribuovány na jednotlivá pracoviště nemocnice. Každá taková iniciativa znamená pro zdravotníky motivaci k jejich další práci. Díky této a každé další veřejné podpoře vědí, že jejich práce má smysl a že tu jsou lidé, dobrovolníci či v tomto případě i firmy, které si úsilí zdravotníků a jejich zodpovědného přístupu velice váží.

25.05.2021

O rakovině prostaty, prevenci, příznacích či o mýtech této nemoci poskytl rozhovor pro idnes.cz prof. MUDr. Zdeněk Zachoval, Ph.D., přednosta Urologické kliniky 3. LF UK ve FTN. Karcinom prostaty je u českých mužů už několik let nejrozšířenějším typem nádorového onemocnění. Lékaři každoročně diagnostikují až osm tisíc nových případů. Ve společnosti o tomto onemocnění koluje stále mnoho mýtů, které mohou muže odradit od prevence a léčby. Přečtěte si o těch nejčastějších. Výskyt rakoviny prostaty sice stoupá po 50. roce věku, ale případů „pod padesátkou“ bohužel také není málo a výjimkou nejsou ani třicátníci.

24.05.2021

Fakultní Thomayerova nemocnice začala nabízet budoucím maminkám čtyři porodní pokoje domácího typu s vlastním sociálním zařízením. Stalo se tak díky rekonstrukci, která proběhla v rekordním čase 15 dnů. Při rekonstrukci se nemyslelo ale pouze na budoucí maminky. Zázemí tu najdou také jejich partneři. Nové porodní pokoje pochválila také starostka Městské části Prahy 4 – Irena Michalcová. Městská část Fakultní Thomayerovu nemocnici dlouhodobě podporuje formou grantů či jednorázových příspěvků.

20.05.2021

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) nově začala nabízet budoucím maminkám porodní pokoje domácího typu s vlastním sociálním zařízením a relaxačním koutem pro jejich partnery. Stalo se tak díky kompletní a velice vkusné proměně stávajících kapacit, které byly již prostorově nevyhovující i s ohledem na současnou pandemii koronaviru.  Porodní pokoje byly představeny veřejnosti za účasti vedení FTN, zástupců spol. Nestlé a známé herečky, moderátorky a dabérky Sabiny Laurinové. Realizace projektu trvala 15 dní a výsledkem jsou 4 moderní porodní pokoje ve vysokém standardu. Ženám je tak umožněn porod v komfortním a v domácím prostředí, ve kterém je kladen důraz na soukromí, bezpečí a individuální přístup. A to vše ve standardu!

20.05.2021

Fakultní Thomayerova nemocnice v Praze už má stavební povolení na dlouhodobě plánovanou rekonstrukci plicní kliniky a zateplení několika pavilonů. V příštích letech chystá investice za zhruba 2,5 miliardy korun, plánuje rovněž výstavbu nového urgentního příjmu a nákup přístrojů pro onkologickou léčbu. Napsal to mluvčí nemocnice Petr Sulek.

20.05.2021

Porody ve Fakultní Thomayerově (FTN) nemocnici budou pro rodičky o něco příjemnější, a to i díky nově vybaveným pokojům v tamní porodnici. V nemocnici vznikly čtyři nové pokoje tzv. „domácího typu“. Mnohem více než porodní sál totiž připomínají domácí pokoje, lze tu nalézt například křesla, malou kuchyňku a vlastní sociální zařízení.

20.05.2021

Fakultní Thomayerova nemocnice ve středu představila čtyři nové porodní pokoje, které nabízí větší soukromí a pohodlí pro rodičky i jejich doprovod. Rekonstrukcí za 1,4 milionu korun tak reaguje na zvyšující se zájem o přirozené porody. Na pokoje i jedno z prvních miminek, které v nich přišlo na svět, se podívejte v reportáži.

18.05.2021

Zdravotníci z Gynekologicko-porodnického oddělení velice děkují zaměstnancům firmy ATOS za milé překvapení v podobě lahodného občerstvení. Společnost ATOS totiž tímto způsobem poděkovala zdravotníkům za jejich práci a nasazení při koronavirové pandemii. Radost z darů měli všichni zdravotníci, kteří jsou součástí týmu zmíněného pracoviště.

18.05.2021

Celkem 20 lahodných a zdravých SMOOTHIE koktejlů přivezl malý Adam se svou maminkou do FTN, aby potěšil zdravotníky z pracoviště ARO a zároveň jim poděkoval za jejich nasazení a práci během koronavirové pandemie. SMOOTHIE koktejly plné různého ovoce a vitamínů vlastnoručně vyrobil právě malý Adam, který si tímto způsobem a vlastní aktivitou přivydělává na svůj první počítač.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.