Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

18.05.2021

Zdravotníci z Gynekologicko-porodnického oddělení velice děkují zaměstnancům firmy ATOS za milé překvapení v podobě lahodného občerstvení. Společnost ATOS totiž tímto způsobem poděkovala zdravotníkům za jejich práci a nasazení při koronavirové pandemii. Radost z darů měli všichni zdravotníci, kteří jsou součástí týmu zmíněného pracoviště.

18.05.2021

Celkem 20 lahodných a zdravých SMOOTHIE koktejlů přivezl malý Adam se svou maminkou do FTN, aby potěšil zdravotníky z pracoviště ARO a zároveň jim poděkoval za jejich nasazení a práci během koronavirové pandemie. SMOOTHIE koktejly plné různého ovoce a vitamínů vlastnoručně vyrobil právě malý Adam, který si tímto způsobem a vlastní aktivitou přivydělává na svůj první počítač.

17.05.2021

Honza Pavlík (63) je velkým fanouškem amerického sci-fi seriálu Star Trek. Jeho přátelé a známí ho znají po přezdívkou Praotec Trekkie. Trekkies si říkají právě fanoušci tohoto fenoménu, který se dočkal filmových i knižních zpracování. Honza je prokazatelně prvním a nejstarším fanouškem Star Treku v Česku od roku 1987, kdy si přečetl knížní zpracování jednoho ze startrekovských filmů. Tento týden vyrazil na očkování proti covidu-19 do Fakultní Thomayerovy nemocnice v Praze v uniformě kapitána Hvězdné flotily. A vzbudil velkou vlnu nadšení. Co vzkázal Praotec Trekkie mladé generaci?

14.05.2021

U příležitosti oslav Mezinárodního dne sester dostali zdravotníci tzv. UNBOXERS – potravinové boxy plné překvapení, radosti a novinek. Celkem 192 takových boxů putovalo do Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN), a to díky týmu z Unboxers, kteří tak poděkovali zdravotníkům za jejich práci a nasazení během koronavirové pandemie. Každý box obsahoval novinky ze světa potravin, sladkých pamlsků a také slevové vouchery.

 

13.05.2021

U příležitosti oslav Mezinárodního dne sester navštívil Fakultní Thomayerovu nemocnici (FTN) premiér ČR Andrej Babiš, aby osobně poděkoval a vyjádřil uznání zdravotním sestrám za jejich nasazení a náročnou práci během koronavirové pandemie. Společně s premiérem přijeli do FTN také místopředsedkyně vlády a ministryně financí Alena Schillerová, ministr zdravotnictví Petr Arenberger, předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče Dagmar Žitníková, Hlavní sestra ČR Alice Strnadová a předseda Lékařského odborového klubu Martin Engel. Hosty přivítal ředitel FTN Zdeněk Beneš společně s náměstkyní pro nelékařská zdravotnická povolání Jaroslavou Mrkvičkovou a náměstkem pro léčebnou péči Petrem Čechem. Vláda ČR se rozhodla odměnit zdravotníky za jejich mimořádné nasazení, a to vouchery do lázní v hodnotě 8000 korun.

13.05.2021

Předseda vlády Andrej Babiš společně s ministryní financí Alenou Schillerovou a ministrem zdravotnictví Petrem Arenbergerem navštívili Fakultní Thomayerovu nemocnici. Při příležitosti Mezinárodního dne sester vyjádřili zdravotním sestrám poděkování za práci, kterou při pandemii covidu-19 vykonávají.

12.05.2021

Vážené a milé sestřičky,

chtěl bych Vám poblahopřát k dnešnímu Mezinárodnímu dni sester a zároveň Vám upřímně poděkovat za Vaši práci, kterou s profesionálním a lidským přístupem odvádíte v naší Fakultní Thomayerově nemocnici. Vím, že je to práce velmi náročná a vyčerpávající, a to zvláště v dnešní těžké koronavirové době, která je tu s námi bohužel už více než rok. O to více si vážím Vaší profese, která často nebývá dostatečně společensky vnímána.

10.05.2021

Ředitel Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc. předal děkovný diplom doc. MUDr. Pavlu Čermákovi, CSc. za jeho dlouholetou činnost v nemocnici a poděkoval mu za jeho úspěšnou spolupráci. Stalo se tak u příležitosti ukončení téměř dvanáctiletého působení doc. Čermáka na Oddělení klinické mikrobiologie ve FTN.

06.05.2021

Od března letošního roku má Oddělení klinické biochemie (OKB) ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) k dispozici zcela moderní komplexní analytický systém, který je schopen rychle reagovat a zpracovat veškeré náročné požadavky velké fakultní nemocnice, a to jak v rozsahu spektra prováděných metod, tak i kvality a rychlosti měření. Kapacita nového systému, tj. dvou paralelních linek COBAS PRO od společnosti Roche, je 2 000 biochemických testů, 600 imunochemických testů a 1 800 vyšetření iontů za hodinu.

05.05.2021

Od vypuknutí koronavirové pandemie zdravotníci prožívají bezesporu nejnáročnější období ve své profesní kariéře. Každý den svádějí boj s neviditelným a zákeřným nepřítelem, kterým je covid-19. Léčí a pečují o pacienty, zachraňují lidské životy. K tomu všemu však potřebí sílu, motivaci a nekonečnou energii. To si uvědomila například i přední česká realitní agentura M&M reality, která se rozhodla alespoň symbolicky podpořit a pomoci zdravotníkům z Interní a Chirurgické kliniky ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN), a to tím, že jim dodala energetickou stravu.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.