Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

01.07.2021

Transfuzní oddělení ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN)  prosí všechny své stávající i budoucí dárce krve, aby přišli darovat krev i během letních prázdnin a v období dovolených. Krev je velice důležitá a není ji nikdy dost! VÍCE INFO na webu Transfuzního odd.

01.07.2021

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) začala od 1. července NOVĚ očkovat také tzv. SAMOPLÁTCE a DĚTI OD 12 DO 15 LET. Vše probíhá v očkovacím centru nemocnice v pavilonu F. Bližší INFO o očkování najdete na webu FTN.

01.07.2021

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) upozorňuje na změnu otevírací doby v prodejně zdravotnických potřeb, a to v období od 7.7. do 3.9. 2021!

PONDĚLÍ - PÁTEK
vždy od 7:30 do 16:00 hod.

30.06.2021

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) se konal již II. ročník Krčského pediatrického odpoledne. Akci pořádala Pediatrická klinika 1. LF UK ve FTN a 1. lékařská fakulta UK, a to ve spolupráci se Sdružením praktických lékařů pro děti a dorost ČR a dalšími partnery. Odborným garantem semináře byl doc. MUDr. Martina Magner, Ph.D., přednosta Pediatrické kliniky, který přítomné hosty seznámil s novinkami v oblasti zdravotní péče na klinice a rovněž  hovořil i o novém stacionáři a dalších tématech. Stacionář byl v letošním roce slavnostně otevřen díky podpoře Nadačního fondu Kapka naděje. Odborného semináře se v letošním roce zúčastnilo téměř 50 praktických lékařů pro děti a dorost.

30.06.2021

Od 1. července 2021 nabízí Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) očkování proti Covid-19 pro děti od 12 do 15 let. Očkování probíhá každý den vč. víkendů, a to od 7.00 do 12.00 hod. v očkovacím centrum (pavilon F) nemocnice. K očkování je nutná nejdříve registrace v centrálním rezervačním systému!

28.06.2021

Česká republika má svou první mozkovou banku, kterou slavnostně otevřela Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) společně s 3. lékařskou fakultou UK v Praze. Co to mozková banka je, zjišťovala reportérka Petra Staňová. Rozhovor poskytli doc. MUDr. Robert Rusina, Ph.D., přednosta Neurologické kliniky 3. LF UK ve FTN a také prof. MUDr. Radoslav Matěj, Ph.D., přednosta Ústavu patologie a molekulární medicíny 3. LF UK ve FTN.

28.06.2021

Zástupci dětí ze ZŠ U Krčského lesa společně s jejich ředitelkou paní Dagmarou Malinovou a dalšími učitelkami navštívili Fakultní Thomayerovu nemocnici (FTN), aby poděkovali místním zdravotníkům za jejich práci a nasazení během covidové pandemie. Ve FTN je přijal ředitel nemocnice doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., který dětem upřímně a s radostí poděkoval za jejich barevné a nápadité obrázky. Těch byla veliká spousta a každý z nich měl nějaký svůj příběh a zároveň vzkaz či poděkování pro zdravotníky.

25.06.2021

Od 1. července 2021 nabízí Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) očkování proti Covid-19 pro tzv. SAMOPLTÁCE, kteří nejsou pojištěni u veřejné zdravotní pojišťovny! Očkování probíhá vždy v úterý a ve čtvrtek od 12.00 do 18.00 hod. v očkovacím centrum (pavilon F) ve FTN. K očkování je nutná nejdříve registrace v centrálním rezervačním systému!

23.06.2021

Česká republika má svou první MOZKOVOU BANKU (BrainBank), kterou slavnostně otevřela Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) společně s 3. lékařskou fakultou UK v Praze, a to za účasti ředitele FTN doc. MUDr. Zdeňka Beneše, CSc., děkana fakulty prof. MUDr. Petra Widimského, DrSc, a přednostů Neurologické kliniky 3. LF UK ve FTN doc. MUDr. Roberta Rusiny, Ph.D. a Ústavu patologie a molekulární medicíny FTN a 3. LF UK prof. MUDr. Radoslava Matěje, Ph.D.

21.06.2021

Česká mikrobiomová společnost (ČLS JEP, z.s.) ve spolupráci s Interní klinikou 3. LF UK z Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) Vás zvou na netradiční mikrobiomové odpoledne pod názvem „JAK SE DO STŘEVA VOLÁ, TAK SE ZE STŘEVA OZÝVÁ“ v rámci oslav Světového dne mikrobiomu.  Můžete se těšit na relax v přírodě spojený s pohybem a procvičováním mozkových závitů. Čekají Vás naučné a zajímavé mikrobiální úkoly a pro ty nejúspěšnější z Vás je připravena také odměna. Začátek mikrobiomové trasy je před Akademií věd ČR, v.v.i. ve 14.00 hod. (autobusová zastávka Ústavy Akademie věd, bus č. 138).

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.