Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

08.01.2021

Vedení Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) velice děkuje všem dárcům, kteří si na konci minulého roku vzpomněli na zdravotníky z tzv. I. linie. Poděkování patří například zástupcům ze Základní školy Sofie či občanům ze spolku Braník a celé řadě dalším jednotlivcům. Dárky v podobě zdravé výživy, vitamínů, energetických nápojů či müsli tyčinek nebo zdravých čajů anebo kávy putovaly na jednotlivá covidová pracoviště, kde si je převzali zdravotníci.

07.01.2021

Hotový zázrak! Tak se dá bez nadsázky nazvat to, co se 4. prosince odpoledne odehrálo v pražských Hájích. Teprve 15letý chlapec se zřítil z 19. patra tamní budovy, vážně se zranil, ale přežil. Měsíc po neštěstí už zase sám dýchá, plynule komunikuje, dokonce si vše před úrazem pamatuje a chodí. Hochova prognóza pro život je podle jeho ošetřujícího lékaře MUDr. Martina Prchlíka z Fakultní Thomayerovy nemocnice velmi dobrá, prozradil v rozhovoru pro Blesk.

06.01.2021

Ke konci loňského roku měli starší pacienti z Oddělení geriatrie a následné péče ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) důvod k radosti, a to díky malým školákům z 2.D ze ZŠ Barrandov, kteří jim a místnímu zdravotnímu personálu přinesli ručně vyráběná vánoční přáníčka a domácí perníčky.

06.01.2021

Rozhovor s dětským chirurgem MUDr. Martinem Prchlíkem, vedoucím lékařem JIRP z Kliniky dětské chirurgie a traumatologie 3. LF UK ve FTN o aktuálním zdravotním stavu malého chlapce, který před časem vypadl z 19. patra vysoké budovy a utrpěl celou řadu velmi závažných poranění vnitřních orgánů či těžkou zlomeninu pánve.  Patnáctiletý chlapec však naštěstí strašlivý pád z výšky zázrakem přežil a jeho stav se dokonce začíná postupně zlepšovat, a to díky lékařům uvedené kliniky ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN).

04.01.2021

S platností od 1. ledna 2021 je TN opět fakultní nemocnicí a její název je nově FAKULTNÍ THOMAYEROVA NEMOCNICE (FTN). S touto významnou událostí dojde i ke změně loga nemocnice, které bude v nejbližší době představeno.

04.01.2021

Rozhovor s MUDr. Martinem Prchlíkem, vedoucím lékařem JIRP z Kliniky dětské chirurgie a traumatologie 3. LF UK, který hovořil o aktuálním stavu malého pacienta po nedávném pádu z vysoké budovy. Díky péči lékařů z dětské chirurgie pacient přežil a jeho zdravotní stav se začal velice zlepšovat. Měsíc po pádu z devatenáctého patra panelového domu na pražských Hájích je stav patnáctiletého chlapce stabilizovaný. Vše před úrazem si pamatuje, sám dýchá, pohyb mu nedělá problém, říká jeho lékař MUDr. Martin Prchlík z Fakultní Thomayerovy nemocnice.

22.12.2020

Vedení Thomayerovy nemocnice (TN) děkuje dětem ze ZŠ K Dolům v Praze 12 za jejich nápad a vyjádřenou podporu vůči našim lékařům a zdravotním sestrám. Více než 140 dětí z druhého a z části i prvního stupně ZŠ se rozhodly poděkovat zdravotníkům z TN za jejich náročnou a zodpovědnou práci. Od svých učitelek dostaly děti zadání, aby vytvořily poděkování ve formě nápaditého a vtipného kresleného přání, kterým by nejvíce vystihly náročnou práci zdravotníka a zároveň mu tím udělaly i radost.

22.12.2020

Vedení Thomayerovy nemocnice (TN) děkuje zástupcům MAGISTRÁTU HL. M. PRAHY za předvánoční dárky pro naše dětské pacienty. Ne všichni z nich budou totiž trávit vánoční svátky doma se svými rodiči. Zástupci pražského magistrátu se rozhodli těmto malým hrdinům zpříjemnit jejich pobyt v nemocnici tím, že jim poslali do TN veliké množství nejrůznějších dárků od přímo řízených organizací a partnerů města. Celkem se podařilo nashromáždit přes 1800 nejrůznějších dětských her a dalších věcí.

22.12.2020

O případu mladíka, který spadl z jedné z nejvyšších budov v Česku a přežil, vás redakce CNN Prima NEWS již informovala. Policisté stále nechtějí komentovat průběh vyšetřování. Lékaři jsou ale sdílnější. Mluví o zázraku. Mladík se totiž probral z umělého spánku a jeho prognózy jsou den ode dne lepší. Patnáctiletý mladík se zřítil z okna v devatenáctém patře a dopadl na přístřešek zdravotní pojišťovny. Policejní ubytovna je vysoká přes osmdesát metrů. Za několik málo minut o jeho život začali bojovat záchranáři. Převezli ho do Thomayerovy nemocnice. Už od začátku se o chlapce starají lékaři na Jednotce intenzivní péče dětské chirurgie a traumatologie v Thomayerově nemocnici. Jeho stav byl velmi kritický. Stabilizovat se ho lékařům podařilo během prvních osmačtyřiceti hodin.

18.12.2020

Dětské centrum při Thomayerově nemocnici přijalo velké množství dárků od dětí ze základních škol a mateřinek Prahy 4. V centru se starají o matky s dětmi, které nemají dostatečné sociální zázemí. Hygienické potřeby nebo hračky, tak ve vánočním období potěší všechny obdarované. Děti dětem, tak jmenuje sbírka, kterou organizuje Praha 4. Děti ze základních a mateřských škol z městské části, v ní finančními prostředky a věcnými dary pomáhají Dětskému centru při Thomayerově nemocnici. To pečuje o děti a maminky, které nemají potřebné zázemí, ale chtějí se zařadit do běžného života.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.