Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

31.05.2018

Centrum urologické péče Thomayerovy nemocnice v tomto týdnu provedlo šestici unikátních operací, při kterých pacientům implantoval novinku na poli léčby mužské stresové inkontinence – implantaci svěrače močové trubice Victo od společnosti Promedon. Toto zařízení má za cíl významně zkvalitnit život mužů s touto diagnózou. Thomayerova nemocnice byla vzhledem ke svým zkušenostem vybrána jako první nemocnice v České republice, která má možnost tyto nejmodernější přístroje implantovat.

31.05.2018

V sobotu 12. května 2018 v odpoledních hodinách jsme běželi, šli i jeli pro miminka do dlaně.

Běh pro miminka do dlaně byl uspořádán na podporu dětí, které si cestu na tento svět poněkud uspíšily. Pro děti i rodiče, kterým se miminko narodí dříve, než očekávají, je to doslova běh na dlouhou trať.

Během závodníci podpořili Perinatologické centrum intermediální péče Thomayerovy nemocnice. O uspořádání této akce se postarala rodičovská organizace NEDOKLUBKO pod vedením ředitelky Lucie Žáčkové.

24.05.2018

Již 14. ročník dětského dne pořádalo v Thomayerově nemocnici Centrum podpůrné péče Lékořice. Cílem akce bylo nenásilnou hravou formou přiblížit dětem z mateřských škol a prvního stupně základních škol nemocniční prostředí a ukázat jim, že nemocnice není místo, kterého je třeba se bát. Dětského dne se zúčastnilo téměř 900 dětí. Generálním partnerem letošního ročníku byla společnost Provident, jehož zaměstnanci pomáhali i s organizací celého dne.

11.05.2018

Prostranství pavilonu U Thomayerovy nemocnice, ve kterém sídlí Gynekologicko-porodnické a Novorozenecké oddělení, ozdobil minulý týden soubor tří dřevěných soch s tématikou porodnictví a mateřství – sochy nesou název Anděl, Mateřství a Pouto. Nemocnici tyto své sochy daroval umělecký řezbář Jaroslav Pecháček z moravských Hanušovic, který je známý například z talentové soutěže televize Prima Česko Slovensko má talent.

05.04.2018

Magistrát hlavního města Prahy finančně podpořil provoz lékařské pohotovostní služby v Thomayerově nemocnici, ve kterém je ošetřeno v rámci pohotovostní služby denně v průměru 90 pacientů z Prahy a okolí. Za peněžní dar v hodnotě 450 tisíc korun bylo pořízeno přístrojové vybavení, jako například EKG nebo pulsní oxymetr. Slavnostního předání přístrojů se za pražský magistrát zúčastnil radní pro oblast zdravotnictví Radek Lacko a přítomen byl i ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. „Jsem rád, že se pražský magistrát finančně podílí na péči o své občany ve státních nemocnicích,“ řekl ministr při slavnostním předání.

20.03.2018

V pořadí již 24. Rytířem lékařského stavu se 15. března 2018 stal emeritní primář Oddělení patologie a molekulární medicíny Thomayerovy nemocnice MUDr. František Koukolík, DrSc. Pasován do tohoto stavu byl prezidentem České lékařské komory Milanem Kubkem v Břevnovském klášteře.

19.02.2018

15. a 16. února proběhla v Thomayerově nemocnici dárcovská akce Oblastního spolku Českého červeného kříže Prahy 7 a společnosti Alza.cz. Celkem 40 zaměstnanců této společnosti v rámci akce darovalo dohromady 20 litrů krve. „Většina z nich byli prvodárci, což je velmi dobře. Věřím, že mnozí z nich budou krev darovat pravidelně,“ okomentoval akci primář Transfuzního oddělení Thomayerovy nemocnice Petr Turek.

12.02.2018

V listopadu 2017 postihlo Mateřskou při Thomayerově nemocnici, která slouží zejména dětem zaměstnanců, ale i dětem hospitalizovaným na některém z našich dětských oddělení, havárie vody. Ta zcela zničila mj. piano, které dětem dlouhá léta sloužilo. Rozhodli jsme se proto vyzvat veřejnost, zda by nám někdo piano nedaroval. To se nakonec díky vydatné pomoci ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha povedlo.

09.02.2018

Ve čtvrtek 8. února 2018 proběhla v Thomayerově nemocnici tisková konference za účasti jejího ředitele nemocnice doc. MUDr. Zdeňka Beneše, CSc., a předsedkyně Výboru pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR prof. MUDr. Věra Adámkové, CSc. Hlavním tématem byla tuberkulóza a její léčba v rámci Thomayerovy nemocnice.

05.02.2018

Traktor TYM T503 ST s příslušenstvím byl zakoupen v rámci projektu „Zajištění bezpečného pohybu po areálu Thomayerovy nemocnice v zimních měsících“, který podpořila Nadace ČEZ.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.