Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

28.11.2018

Thomayerova nemocnice (TN) se připojila ke Světovému dni diabetu, který se konal 15. listopadu v lékárně TN. Cílem informační kampaně bylo odhalení dosud nediagnostikovaných pacientů s diabetem a zvýšit povědomí o tomto onemocnění. Nechat se zdarma vyšetřit využilo několik desítek lidí.

26.11.2018

Nemocným, bezmocným a chudým přinesla první republika jednu výraznou změnu: navzdory hospodářské krizi 30. let i pozdějším tvrzením komunistické propagandy se vážně zabývala sociální otázkou. Mezi výsledky jejího moderního řešení patřilo i zakládání takzvaných Masarykových domovů. Už posun od slova chudinství k termínu sociální otázka, od slov chudobinec, starobinec ke slovu domov vyjadřuje velikou změnu doby.

26.11.2018

Josef Thomayer, klíčová osobnost české moderní medicíny, prosazoval i celostní přístup k pacientům.

21.11.2018

Praha, 20. listopad 2018 – Transplantace představuje zcela výjimečnou situaci a nesmírné fyzické i psychické vypětí nejen pro dospělého, ale především pro děti. Jde o složitou životní situaci, ve které je nutné se rychle zorientovat. Právě proto se pražská Thomayerova nemocnice, oddělení KDCHT, rozhodla spustit na své půdě ojedinělý projekt, který dětem pomůže vyrovnat se s jejich situací. Za projektem „Jsem tvůj nový kamarád“ stojí stejnojmenná organizace a Štěpán Kadlec, který sám transplantaci prodělal.

16.11.2018

Novým tiskovým mluvčím Thomayerovy nemocnice se od 5. listopadu stává Petr Sulek, který dosud pracoval na Úřadu vlády ČR a před tím řadu let působil na pozici vedoucí tiskového oddělení a zástupce tiskového mluvčího na Ministerstvu práce a sociálních věcí (MPSV).

02.11.2018

1. listopadu 2018 došlo v Thomayerově nemocnici k významné události. Za účasti děkana 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy prof. MUDr. Petra Widimského, DrSc. a ředitele Thomayerovy nemocnice doc. MUDr. Zdeňka Beneše, CSc. byly otevřeny nové kliniky.

01.10.2018

Thomayerova nemocnice otevřela zbrusu nový vjezd pro sanitní vozy a rychlou záchrannou službu. Hlavním důvodem je zvýšení počtu pacientů, kteří těmito vozy do nemocnice přijíždějí. Zrychlí se tedy transfer pacientů na příslušná oddělení a řidičům záchranné služby odpadne nutnost projíždět velmi frekventovanou hlavní bránou.

24.09.2018

Československo dostalo ke svým 10. narozeninám v roce 1928 velmi významný dárek - Masarykovy domovy, dnešní Thomayerovu nemocnici. Právě v těchto dnech si tedy naše zdravotnické zařízení připomíná 90 let od svého vzniku, a to ruku v ruce se stým výročím vzniku republiky. Ve čtvrtek 20. září ve společenském sále Thomayerovy nemocnice proběhla narozeninová oslava, které se zúčastnili významní hosté v čele s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem, primátorkou hlavního města Prahy Adrianou Krnáčovou a pražským radním pro zdravotnictví Radkem Lackem. V rámci akce bylo také oceněno 20 významných osobností Thomayerovy nemocnice.

10.09.2018

Dnešním dnech dochází ke změně pohotovostního příplatku v lékárně Thomayerovy nemocnice.

03.08.2018

Pediatrická klinika Thomayerovy nemocnice a 1. LF UK dnes od Nadace Křižovatka obdržela štědrý dar v podobě 20 monitorů dechu. Monitory z rukou zástupců nadace převzala přednostka kliniky doc. MUDr. Hana Houšťková, CSc., primář MUDr. Pavel Kabíček, CSc. a vrchní sestra Martina Pechová. Přístroje byly zakoupeny z finančního daru, který poskytly společnosti PRO.MED.CS, GreenSwan Pharmaceuticals, ÚRS Progress, ISOMA a ÚRS Praha.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.