Napsali o nás: Reportáž - Léky proti covidu-19. FTN jako centrální místo pro bamlanivimab (CNN Prima News)

24.03.2021

Reportáž o novém léku proti nemoci covid-19, kterým je bamlanivimab od americké společnosti Eli Lilly. Lék je určen pro rizikové pacienty, kteří mají počáteční průběh nemoci a zabraňuje přechodu do těžkého stádia onemocnění. Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) je centrálním místem pro distribuci léku pro ostatní zdravotnická zařízení, která mají urgentní příjem I. či II. typu. K dnešnímu dni byl lék ve FTN úspěšně aplikován celkem 60 pacientům.  Více INFO o bamlanivimabu - na webu FTN.

Celkem přes 650 dávek léku bylo postupně distribuováno do více než 60 nemocnic v ČR (stav k 23. 3). Nejvíce objednávek léku putovalo do nemocnice IKEM a do Pardubického, Královéhradeckého či Karlovarského kraje.  O výhodách léku, pro koho je určen a jaké jsou s ním zkušenosti mluvili v reportáži CNN Prima News doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel FTN a prof. MUDr. Martina Vašáková, Ph.D., přednostka Pneumologické kliniky 1. LF UK ve FTN.

VÍCE v reportáži

Zdroj: CNN Prima News
Datum vysílání: 23. 3. 2021
Autor: CNN Prima News

Vaše FTN


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.