Napsali o nás: Testování neočkovaných zdravotníků v Praze: Žádný problém, zní z nemocnic (blesk.cz)

18.11.2021

Testovat neočkované pracovníky na nákazu covidem-19, jak nařídila vláda, nebude pro nemocnice v Praze problém, některé už k tomu dříve přistoupily. Testování se bude týkat asi desetiny až čtvrtiny zaměstnanců pražských nemocnic. Počet pacientů hospitalizovaných s covidem-19 se zvyšuje, k omezení neakutní péče však nemocnice v metropoli zatím nepřistupují. Na dotaz ČTK to uvedli mluvčí pražských nemocnic.

Fakultní Thomayerova nemocnice

V centrálním odběrovém místě se budou testovat neočkovaní zdravotníci pracující ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN). „Neočkovaní zaměstnanci budou mít k dispozici jednoduché časové schéma, podle kterého budou pravidelně docházet na test,“ řekl mluvčí FTN Petr Sulek. Podle něj se opatření bude týkat jen jednotek zdravotníků. Většina je očkovaná, mnozí i posilující dávkou vakcíny.

Počty hospitalizovaných rostou

Počty v pražských nemocnicích hospitalizovaných pacientů s covidem-19 se zvyšují. Ve FTN nyní podle Sulka pozorují proti minulému týdnu nárůst o desítky nových pacientů. Ke čtvrtku se tak ve FTN s covidem-19 léčilo 70 osob. O podobný počet lidí s covidem-19 se starají zdravotníci ve FNKV a v Motole. V největší české nemocnici bylo ve čtvrtek podle informací na twitteru Motola devět osob v těžkém a 22 osob ve středně těžkém stavu. Na Bulovce se léčí asi 50 pacientů s koronavirem, zhruba čtvrtina jich je hospitalizována na jednotkách intenzivní péče, a v ÚVN jich je asi dvacítka.

VÍCE v článku

Zdroj: blesk.cz
Datum vydání: 13. 11. 2021
Autor: blesk.cz

Vaše FTN


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.