Ve FTN vzniklo nové Oddělení paliativní péče

09.11.2022

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) vzniklo nové samostatné pracoviště - Oddělení paliativní péče, které již postupně zahájilo svou činnost ve spolupráci s dalšími útvary napříč celou nemocnicí. Nové oddělení působí v pavilonu F za závodní jídelnou. V rámci ambulantní péče poskytuje komplexní ambulantní péči dětským i dospělým pacientům s nevyléčitelnou nemocí. Oddělení pečuje o to, aby nemocný netrpěl bolestí ani jinými nepříjemnými příznaky. Tým paliativní péče se snaží o zmírnění fyzického, psychosociálního i spirituálního utrpení a zlepšení kvality života pacienta. Multidisciplinární tým oddělení se skládá z lékaře, sestry, psychologa, sociálního pracovníka a kaplana. Je schopen poradit a podpořit pacienta v jeho těžké životní situaci, kterou je pokročilá nemoc. V centru péče tohoto týmu je nemocný a jeho rodina. S pacientem vytváří plán dalšího postupu dle jeho preferencí.


Struktura oddělení je rozdělena na činnost paliativní ambulance, která je v provozu od ÚT do PÁ/7.00 – 14.30 hod. a na konziliární tým paliativní péče (provoz: PO-PÁ/7.00-14.30 hod.). Oddělení poskytuje komplexní konziliární činnost v oboru paliativní medicíny, a tedy spolupracuje s dalšími pracovišti nemocnice, která pečují o své dětské či dospělé pacienty s nevyléčitelnou nemocí.  Po dobu hospitalizace plánuje konziliární tým s pacientem a jeho rodinou další kroky po propuštění z nemocnice (např. pomoc se zajištěním návazných služeb, které jsou potřeba pro to, aby pacient s pokročilou nemocí mohl žít důstojně atp.).


Pracovní tým oddělení:

vedoucí lékař: MUDr. Zuzana Křemenová (internista, paliatr)
vedoucí sestra: Mgr. Jana Šrámková (paliativní sestra)
a další

Kontakty:

tel. č.:  261083409
mobil dospělí: +420 703193591
mobil děti: +420 739381088

VÍCE

Vaše FTN


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.