Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

08.12.2023

Na ministerstvu zdravotnictví dnes byla za účasti předsedy vlády podepsána dohoda, která má za cíl ukončit protest lékařů a nastavuje další kroky v oblastech vzdělávání, pracovních podmínek a odměňování. Příjmy lékařů dle dohody v lůžkových zařízeních vzrostou o pět až patnáct tisíc korun měsíčně, a to podle stupně dokončeného vzdělání. Odměňování všech dalších zdravotníků i nezdravotnického personálu nemocnic vzroste o pět procent.

07.12.2023

FTN upozorňuje na možný padající led a těžký sníh ze střech budov v nemocnici, a to z důvodu oblevy. Při pohybu v areálu nemocnice v bezprostřední blízkosti pod střechami pavilonů je nutné být velice opatrný a raději zvolit jinou bezpečnější cestu.

06.12.2023

Mikuláše v rouchu, s dlouhými vousy a velkou berlou doprovázeli hodný anděl a čtyři neposední čerti. Tihle všichni oživili chodby dětské chirurgie Fakultní Thomayerovy nemocnice. Jen občas došlo na dětské slzičky, v tom případě hned nastoupila andělská Sabina Laurinová, aby situaci zachránila. Děti díky dárkům, sladkostem a focení s herci přišly na malou chvíli na jiné myšlenky, protože fanoušků seriálu ZOO se v pokojích našlo dost.

06.12.2023

Po celém Česku chodí tradičně 5. prosince Mikuláš, čert a anděl. Ti odměňují děti sladkostmi anebo také uhlím, podle toho, zda byly hodné, nebo ne. Mikuláš s družinou se vydali mimo jiné na dětskou neurologii pražské Fakultní Thomayerovy nemocnice. Nadílku od tváří televize Nova dostaly děti, které nemohly sváteční den trávit doma s rodiči.

05.12.2023

České zdravotnictví se potýká s málo známými fenomény, které však zásadně ovlivňují život lékařů i pacientů. Podle lékařů z mezinárodní iniciativy Choosing Wisely dochází k nadužívání léků i diagnostických prostředků. Proč k takové praxi dochází a jak může nadměrné užívání léků a vyšetření ohrozit pacienty? I na tyto otázky odpovídá lékař internista MUDr. Dan Rakušan z Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN).

05.12.2023

Mezi průvodní jevy plicní fibrózy patří zhoršená dušnost, popřípadě kašel, ale i váhový úbytek a další potíže. Svůj příběh přijde vyprávět pan Vladimír, který se léčí novinkovou biologickou léčbou. Hostem ve studiu byla i prof. MUDr. Martina Koziar Vašáková, Ph.D., přednostka Pneumologické kliniky 1. LF UK z Fakultní Thomayerovy nemocnice.

27.11.2023

Transfuzní oddělení ve FTN nutně hledá dárce s krevní skupinou 0+ a 0-. Aktuálně je těchto krevních skupin veliký nedostatek. Přijďte k nám darovat svou krev a můžete tím zachránit někomu život!

23.11.2023

FTN upozorňuje, že od 23. 11. dojde k omezení návštěv na Pneumologické klinice 1. LF UK, a to z důvodu aktuální epidemiologické situace v souvislosti s vysokým výskytem respiračních nemocí. Návštěvy budou možné pouze po individuální dohodě s ošetřujícím či vedoucím lékařem, a to u pacientů v závažném zdravotním stavu či v terminálním stádiu nemoci. Omezení návštěv platí až do odvolání.

23.11.2023

Očkovací centrum ve FTN upozorňuje na úbytek vakcín proti chřipce pro osoby mladší 65 let. Pro velký zájem o očkování byly již zásoby této vakcíny téměř spotřebovány a zbývá už jen jejich malá část. Pro ty z vás, kteří by měli o očkování proti chřipce ještě zájem, obraťte se co nejdříve na naše Očkovací centrum (pavilon K – přízemí).

23.11.2023

Ministerstvo zdravotnictví informuje veřejnost o programu a využití investičního nástroje tzv. REACT-EU ve zdravotnictví a o podpořených projektech v nemocnicích prostř. této komunikační kampaně. I ve FTN díky REACT-EU bylo podpořeno několik významných projektů, které byly realizovány na různých pracovištích nemocnice. Například na Klinice dětské chirurgie a traumatologie 3. LF UK, kde došlo ke kompletní rekonstrukci lůžkového oddělení za více než 80 mil. Kč.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.