Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

20.09.2023

V Očkovacím centru ve FTN již od tohoto pondělí očkujeme novou vakcínou XBB.1.5. proti nemoci Covid-19.  Jedná se o zcela novou adaptovanou monovalentní očkovací látku Comirnaty Omicron XBB.1.5., která je zaměřena proti aktuálně cirkulujícím variantám koronaviru. Během dvou dnů jsme novou vakcínou naočkovali již přes 60 lidí! Očkujeme zatím BEZ REGISTRACE!

15.09.2023

Městská část Praha 4 a Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) Vás zvou na další ročník akce - DEN ZDRAVÍ, který je zaměřen na prevenci zdraví a zdravý životní styl. Akce se koná již 19. září u stanice metra Budějovická (terasa mezi DBK a Českou spořitelnou).

14.09.2023

FTN upozorňuje, že ve středu dne 20.9. dojde k celodennímu uzavření komunikace před budovou C (nemocniční jídelna) z důvodu pořádání akce – Běh pro zdraví s Thomayerkou a nebude možné na tomto místě zaparkovat. Při průjezdu areálem nemocnice prosíme tak o větší opatrnost. V areálu se bude pohybovat větší počet účastníků běžeckého závodu. Trasy běhu budou označené a povedou okolo některých pavilonů směrem k lesu. Nebude tak možný volný průjezd v blízkosti běžecké tratě a bude nutné počítat s dočasným omezením! Děkujeme všem za pochopení a spolupráci.

13.09.2023

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) získala ocenění absolutního vítěze projektu – Kvalitní a bezpečná nemocnice 2023. Stalo se tak u příležitosti vyhlášení výsledků již XV. ročníku zmínění ankety, kterou tradičně vyhlašuje Česká společnost pro akreditaci ve zdravotnictví. Za FTN si ocenění přišli převzít ředitel nemocnice doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., náměstkyně pro nelékařská zdravotnická povolání Mgr. Jaroslava Mrkvičková, MBA a Mgr. Pavla Jamrichová, vedoucí Oddělení kvality.

13.09.2023

Kubek: Novela o přesčasech dělá z lékařů podlidi. Nikoho k nim nenutí, oponuje Philipp

Novela o zdvojnásobení přesčasů pro lékaře z nich dělá podlidi, řekl v pořadu 360° prezident České lékařské komory Milan Kubek. Unavení doktoři prý chybují stejně jako opilí. Podle místopředsedy Sněmovního výboru pro zdravotnictví Toma Philippa (KDU-ČSL) díky novele zaměstnavatel nebude moci lékaře k přesčasům nutit. Předseda spolku Mladí lékaři Martin Kočí ale uvedl, že jedinou cestou, jak eliminovat přesčasy lékařů, je zrušení některých nemocnic.

13.09.2023

S přicházejícím podzimem tradičně nastává období různých respiračních onemocnění, a kromě chřipky je potřeba se chránit také před nemocí Covid-19.  Nejúčinnější ochranou je očkování a podle doporučení ministra zdravotnictví Vlastimila Válka by se měli nechat naočkovat zejména senioři, rizikoví pacienti nebo lidé po transplantacích. Kromě zmíněných skupin by očkování měli zvážit i lidé s nižší imunitou anebo také zdravotnicí či pracovníci v sociálních službách. Více se dozvíte v reportáži ČT v Událostech.

13.09.2023

Mozek je řídicím centrem lidského organismu. Jeho porucha mívá nejen zdravotní, ale často i sociální a společenské důsledky. Lékaři se přesto znovu a znovu setkávají s tím, že pacienti při potížích s návštěvou lékaře otálejí, protože doufají, že „to přejde“. „Jenže když ne, bývá už pozdě,“ říká o cévních mozkových příhodách přednosta Neurologické kliniky 3. LF UK ve Fakultní Thomayerově nemocnici doc. MUDr. Robert Rusina, Ph.D. A o čas se hraje i v léčbě demencí, zhoubných nádorů, roztroušené sklerózy nebo depresí. Dá se některé z těchto nemocí předejít? A kombinace kterých rizikových faktorů je pro mozek doslova zničující, tak na tyto a další otázky odpovídal doc. Rusina v rozhovoru pro server idnes.cz.

11.09.2023

Fakultní Thomayerova nemocnice (dříve Masarykovy domovy) slaví v letošním roce 95. výročí. Nemocnice byla slavnostně otevřena k desátému výročí vzniku I. Československé republiky, a to 28. října roku 1928 za přítomnosti prezidenta T.G. Masaryka. Tehdy se jednalo ještě o zařízení sociálního typu, které se zaměřovalo na choré, seniory či pečovalo o děti v rámci tehdejší zotavovny a bylo toho mnohem více. Teprve později byly Masarykovy domovy postupně přetransformovány na nemocnici. V roce 1954 pak došlo k založení Thomayerovy nemocnice. Dnes patří naše nemocnice mezi největší zdravotnická zařízení v ČR, která zajišťuje zdravotní péči nejen pro MČ Prahu 4, ale i pro část Středočeského kraje a spolupracuje s ostatními nemocnicemi napříč republikou.

07.09.2023

Reportáž ze slavnostního otevření zrekonstruované Kliniky dětské chirurgie a traumatologie 3. LF UK ve FTN na CNN Prima News, které se konalo 1. září. Lůžkové oddělení kliniky vč. Odd. dětské intenzivní medicíny bylo po delší době opět otevřeno, a to zcela v novém kabátě. Celý projekt byl financován díky EU dotacím z programu REACT-EU a za podpory Ministerstva zdravotnictví.

06.09.2023

Fakultní Thomayerova nemocnice v pátek slavnostně otevřela zrekonstruovanou Kliniku dětské chirurgie a traumatologie 3. LF UK. Rekonstrukce mohla proběhnout díky dotačnímu programu REACT-EU. PrahaIN.cz byla u toho. Oddělení dětské chirurgie a traumatologie včetně Oddělení dětské intenzivní medicíny je nyní zcela zmodernizované a přestavěné. Nechybí ani nový výtah a celá řada dalšího důležitého přístrojového vybavení.

 
Strana: 1 ... 67891011121314151617181920 ... 108
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.