Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

05.09.2023

Cirkus, to bylo tématem zadání na výrobu dětských dekorací a výtvarných prvků pro výzdobu interiéru centrální chodby lůžkového oddělení v rámci komplexní rekonstrukce Kliniky dětské chirurgie a traumatologie 3. LF UK. Autorkou dekorací byla známá výtvarnice Mgr. Eva Sýkorová ze spol. LOKKI, s.r.o. Dekorační prvky vznikaly na přání zdravotnického personálu kliniky.

04.09.2023

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) byla slavnostně otevřena zrekonstruovaná Klinika dětské chirurgie a traumatologie 3. LF UK (KDCHT), která zahrnuje i Centrum dětské traumatologie.  Díky dotačnímu programu REACT-EU došlo ke kompletní přestavbě celého lůžkového oddělení kliniky vč. Odd. dětské intenzivní medicíny. Celkovou rekonstrukcí prošlo rovněž pracovní zázemí pro zdravotníky, inspekce či byl pořízen nový výtah a celá řada dalšího důležitého přístrojového vybavení. Kromě projektu byla pracoviště dodatečně ještě vybavena barevnými dětskými prvky a výtvarnými dekoracemi, a to díky Nadaci Archa Chantal.

30.08.2023

Staň se dobrovolníkem ve FTN a pomáhej druhým, kteří to skutečně potřebují! Můžeš pomáhat pravidelně nebo příležitostně. Je to na tobě! Více informací v letáku.

18.08.2023

Rakovina plic je často dávána do souvislosti s kouřením. I proto byl pro dlouholeté kuřáky v letošním roce spuštěn screening rakoviny plic. Zájem je zatím ale velmi malý. Jak s povzdechem říká vedoucí klinických studií pneumoonkologické ambulance Fakultní Thomayerovy nemocnice v Praze MUDr. Libor Havel, zrovna kuřáci o své zdraví moc nepečují. V posledních letech se ale rakovina plic netýká jen kuřáků. S touto diagnózou se potkávají i lidé, kteří nikdy neměli cigaretu v ústech. Navíc přibývá žen s karcinomem plic, a to i hodně mladých. Co je příčinou? Jaké mohou být rizikové faktory vzniku karcinomu plic? Jak by mohl být screening rakoviny plic úspěšnější? MUDr. Libor Havel odpovídá v rozhovoru.

18.08.2023

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) upozorňuje, že od 21. srpna dojde k záboru parkování před hlavní budovou (pavilon D), a to z důvodu plánované rekonstrukce chodníku. Doba omezení je předpokládaná na dobu tří týdnů.

18.08.2023

Svět Džungle, to je název projektu Nadace Archa Chantal, který se před časem realizoval v prostorách Střediska péče o děti s tuberkulózou a mykobakteriózami na Pediatrické klinice 1. LF UK ve FTN.  Velká část oddělení byla díky projektu zrekonstruována za téměř 350 tisíc korun. V celém prostoru byla položena nová podlahová krytina vč. výmalby světlými a pestrými barvami v duchu džungle a tím se celý prostor opticky projasnil a zvětšil.

16.08.2023

Před časem jsme si připomněli Světový den rakoviny plic. Akce zaměřené na prevenci, možnosti léčby a osvětu. Jde o typ rakoviny, která patří mezi nejzákeřnější onkologická onemocnění. Ročně postihne okolo 6700 pacientů.  Bohužel na tento zhoubný nádor plic posléze zemře přibližně 5300 lidí za rok. Rakovina plic tak patří mezi nejčastější příčinu úmrtí mezi onkologickými diagnózami. Nejvíce postihuje samozřejmě kuřáky, kdy přibližně 85 ze 100 pacientů s karcinomem plic kouří cigarety nebo někdy v minulosti kouřilo. O prevenci, léčbě, rizikových faktorech či koho se tato nemoc nejvíce týká nebo zda rakovinou plic může onemocnět i nekuřák a jak hodně jsou škodlivé i různé náhražky cigaret, tak o tom všem a mnohem více hovořil MUDr. Libor Havel, vedoucí klinických studií pneumoonkologicé ambulance z Plicní kliniky 3. LF UK ve FTN ve Snídani s Novou.

11.08.2023

Cenu zdánlivě nejobyčejnějších věcí poznáme, až když je ztratíme. Pneumoonkolog MUDr. Libor Havel z Plicní kliniky ve Fakultní Thomayerově nemocnici se zabývá nemocí, na kterou většina z nás nepomýšlí. Přitom často si rakovinu plic způsobujeme sami.  A nejen kouřením. Co způsobuje rakovinu plic, koho nejčastěji postihuje a jaké jsou možnosti léčby, tak na tyto a další otázky odpovídal MUDr. Havel v rozhovoru pro magazín Víkend v MF Dnes.

11.08.2023

Tuberkulóza je infekční onemocnění, o kterém se u nás příliš nemluví, protože jím trpí málo lidí. Momentálně je v českém registru necelých 400 pacientů. Podle odborníků ale přibylo nemocných, kteří mají takzvanou multirezistentní tuberkulózu, na niž běžné léky nezabírají. O tom, jak se této zákeřné chorobě vyhnout a jak ji léčit, hovoří v podcastu Neklepat! předsedkyně České pneumologické a ftizeologické společnosti prof. Martina Koziar Vašáková.

10.08.2023

Desítky volně se pohybujících muflonů, kteří jsou unikátní atrakcí Fakultní Thomayerovy nemocnice v Krči, nijak neznepokojuje čilý stavební ruch spojený s rekonstrukcí řady budov v areálu. V poklidu si žijí vlastním životem bez ohledu na množství lidí i aut a svojí přítomností těší návštěvníky. Někdy dokonce zapózují tak, že přimějí vytáhnout telefony a natáčet i zaměstnance nemocnice, pro něž jsou tato setkání prakticky každodenní.

 
Strana: 1 ... 789101112131415161718192021 ... 108
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.