Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

31.10.2023

V České republice byl v lednu 2022 zaveden pilotní program časného záchytu karcinomu plic. V říjnu byla zahájena pilotní fáze screeningu karcinomu plic pro rizikové pacienty (po prodělaném onkologickém onemocnění, po orgánové transplantaci) a pacienty s chronickým plicním onemocněním v rámci mezinárodního projektu SOLACE, kterého cílem je posílení screeningu rakoviny plic v Evropě. Začátkem října letošního roku se konal na Velvyslanectví Švédska seminář na téma "Evropský plán boje proti rakovině: Český a švédský pohled na včasnou diagnostiku a léčbu rakoviny prsu a plic", kde se svou prezentací vystoupila prof. MUDr. Martina Koziar Vašáková, Ph.D., přednostka z Plicní kliniky 1. LF UK z FTN.

31.10.2023

Ačkoli dnešní Fakultní Thomayerova nemocnice v Praze byla založena jako nemocnice v květnu 1954, její historie je mnohem starší. Již v roce 1928 zde bylo otevřeno zařízení sociálního typu, které se zaměřovalo na péči o choré, seniory či o děti v rámci tehdejší zotavovny. Ústav, nazvaný Masarykovy domovy, byl slavnostně otevřen k desátému výročí vzniku Československé republiky 28. října 1928, a to za přítomnosti prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka.

31.10.2023

Do energetických úspor se vedle domácností pustily i velké státní instituce. Na drahých energiích tak ušetří až desítky procent. Svým rozpočtům modernizací nově uleví třeba některé nemocnice. Například Fakultní Thomayerova nemocnice v Praze od jara měnila u dvaceti pavilonů okna, světla, ale také topení. „Máme čidlo, které nám zajišťuje snímání teploty v místnosti a na radiátorech máme osazené termostatické hlavice,“ vysvětluje náměstek pro ekonomiku, techniku a provoz z Thomayerovy nemocnice Ing. Jan Halíř.

30.10.2023

V roce 2022 odstartoval ve FTN největší energetický projekt úsporných opatření a rekonstrukce několika pavilonů za posledních nejméně 40 let a letošním roce byl úspěšně dokončen jako vůbec v první fakultní nemocnici v ČR. Projekt za více než 450 mil. korun byl financován z EU dotací díky #OPŽP, ze státního rozpočtu, z vlastních prostředků nemocnic a za podpory Ministerstva zdravotnictví.  Díky projektu došlo například k výměně starých stropních svítidel za nová LED úsporná světla v počtu 11 552 kusů (počet celých svítidel 9 157 ks) či došlo k modernizaci a k instalaci nových termostatických ventilů (2 937 ks) a hlavic (1 162 ks) u radiátorů vč. osazení tzv. IRC hlavic (2 179 ks) ve dvaceti pavilonech nemocnice.  Celkem v sedmi pavilonech došlo k zateplení fasád vč. výměny okapů, parapetů, vchodových dveří, oken či střešních krytin atp., a to vše za plného provozu nemocnice.  Největší modernizační projekt v nemocnici tak sníží každoročně náklady na energie o 7 milionů korun. Nemocnice je má po dobu pěti let garantovány smluvně dodavatelem, kterým je konsorcium společností ENESA z holdingu ČEZ ESCO a Metrostav. Roční výše úspor energie odpovídá 2 500 tunám CO2.

30.10.2023

Centrum podpůrné péče (CPP) ve FTN Vás zve na tradiční a oblíbený koncert Requiem od W. A. Mozarta v předvečer dne „Památky zemřelých“ ve středu 1. listopadu v 17.00 hod. v nemocniční kapli sv. Václava. Koncert je modlitbou a vzpomínkou na zemřelé a je věnován pozůstalým rodinám, zdravotníkům z FTN a ostatnímu personálu nemocnice jako poděkování za náročnou službu.

30.10.2023

Nynější Fakultní Thomayerova nemocnice v pražské Krči si připomíná 95 let existence. Na desáté výročí vzniku Československa ji otevřel sám prezident Masaryk. Domovy nesly jeho jméno a vybavením neměly ve střední Evropě obdoby.

26.10.2023

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici [FTN] tento týden oficiálně skončila modernizace osvětlení a vytápění ve dvaceti pavilonech včetně zateplení sedmi z nich. Modernizaci FTN realizovala jako EPC projekt. Modernizace, která ve FTN začala loni na jaře, proběhla za plného provozu. Jenom tím výjimečná ale není. Energetické úspory nemocnici po dobu pěti let smluvně garantují dodavatelé EPC projektu [Energy Performance Contracting]. Jde o konsorcium společností Enesa z holdingu ČEZ Esco a Metrostav. Roční výše úspor energií odpovídá 2 500 tunám oxidu uhličitého. Každoročně nemocnice sníží náklady na energie o sedm milionů korun.

26.10.2023

O velkém centrálním projektu rekonstrukce budov a energeticky úsporných opatření ve Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) byla reportáž na CNN Prima News. V nemocnici totiž skončila po roce modernizace osvětlení a vytápění ve 20 pavilonech včetně zateplení sedmi z nich, a to za plného provozu. Největší modernizační projekt v nemocnici za posledních 50 let sníží každoročně náklady na energie o 7 mil. Kč. Nemocnice je má po dobu pěti let garantovány smluvně dodavatelem, kterým je konsorcium společností ENESA z holdingu ČEZ ESCO a Metrostav. Roční výše úspor energie odpovídá 2 500 tunám CO2. Investiční opatření a stavební práce jsou ukončeny a projekt byl předán nemocnici. To vše a mnohem více zaznělo v reportáži po tiskového briefingu za účasti ministra zdravotnictví Vlastimila Válka, generálního ředitele ČEZ ESCO Kamila Čermáka a dalších. Akce se konala také u příležitosti zahájení oslav 95. výročí FTN.

25.10.2023

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) skončila modernizace osvětlení a vytápění ve dvaceti pavilonech včetně zateplení sedmi z nich, a to za plného provozu. Největší modernizační projekt v nemocnici za posledních 50 let sníží každoročně náklady na energie o 7 milionů korun. Nemocnice je má po dobu pěti let garantovány smluvně dodavatelem, kterým je konsorcium společností ENESA z holdingu ČEZ ESCO a Metrostav. Roční výše úspor energie odpovídá 2 500 tunám CO2. Investiční opatření a stavební práce jsou ukončeny a projekt byl předán nemocnici. To vše a mnohem více zaznělo dnes na tiskovém briefingu u příležitosti ukončení centrálního projektu rekonstrukce pavilonů a energeticky úsporných opatření ve FTN.

20.10.2023

Rok se s rokem sešel, máme tu barevný podzim a s ním již třetí výstavu obrazů malířky Renaty Kocianové pod názvem Toulky přírodou III, na kterou Vás zveme.  Výstava začíná již 23. října a potrvá až do 22. prosince. K vidění bude každý den: PO-PÁ/7.30-16.30 hod. v Thomayerově kavárně (pavilonu A1). Zároveň jste srdečně zváni i na vernisáž, která se bude konat 30.10. v 15.30 h.

 
Strana: 1 ... 456789101112131415161718 ... 109
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.