Napsali o nás: Reportáž – Úspory Thomayerovy nemocnice (CNN Prima News)

30.05.2022

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) zahájila největší komplexní projekt energetických úspor v rámci fakultních nemocnic v ČR, a to díky EU dotacím a podpoře ze strany státu. Díky úsporám na energiích tak FTN ušetří ročně více než 7,1 mil. Kč a sníží objem energií a tepla o více než 30 %. Více v reportáži na CNN Prima News, kde k zahájení projektu poskytl rozhovor ředitel FTN doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc.

„Ve Fakultní Thomayerově nemocnici jsme odstartovali největší stavební a energetickou modernizaci našich pavilonů za posledních čtyřicet let. Zateplení sedmi našich pavilonů je součástí velkého projektu energetických úspor. Celkově tento projekt zahrnuje 20 našich objektů. Jsme vůbec první fakultní nemocnicí v Česku, která se rozhodla využít formu EPC, kdy nám dodavatel přímo úspory garantuje ve smlouvě. Jsme rádi, že část nákladů se nám rychle vrátí z dosažených úspor za energie. Zároveň uspoříme významný objem plynu, a podpoříme tak energetickou soběstačnost České republiky,“ řekl ředitel nemocnice doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc. a dodal: „Díky těmto energetickým úsporám zároveň výrazně pomůžeme i k ochraně našeho životního prostředí, což je pro nás velice důležité.“

VÍCE v reportáži

VÍCE o projektu

Zdroj: CNN Prima News
Datum vysílání: 26. 5. 2022
Autor: CNN Prima News

Vaše FTN


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.