Napsali o nás: Reportáž – Drahé energie a hospodaření nemocnic. Ve FTN odstartoval největší projekt energetických úspor (ČT, Události)

30.05.2022

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) odstartoval minulý týden největší projekt energetických úspor za posledních 40 let. Jedná se o nejvýznamnější komplexní projekt energetických opatřeních i stavebního charakteru v tomto roce v rámci fakultních nemocnic v ČR. Projekt byl ve FTN zahájen za účasti zástupců společností ESCO ČEZ a ENESA ČEZ. Roční garance energetických úspor bude min. ve výši 7,1 mil. Kč v cenách roku 2021 a 2 500 tun emisí Co2. V roce 2022 budou úspory ještě vyšší vzhledem ke stoupajícím cenám energií. Nemocnice sníží objem plynu a elektřiny minimálně o 30 %.

Kromě energetických opatřeních se projekt týká i staveních prací, kdy dojde mj. k zateplení celkem 7 pavilonů vč. výměny oken, vchodových dveří, zateplení střech a výměny střešních krytin. Energetická úsporná opatření se pak budou týkat celkem 20 pavilonů.

VÍCE v reportáži

VÍCE o projektu

Zdroj: ČT
Datum vysílání: 26. 5. 2022
Autor: ČT

Vaše FTN


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.