Když věk je jen číslovka – „LaManche 60+“

14.07.2023

Věk nemusí vždy hrát zásadní roli, pokud je člověk zdráv, žije zdravým životním stylem a sportuje, pak lecjaká překážka nemusí nutně znamenat překážku. Takovým dobrým příkladem ze života je například akce pod názvem „LaManche60+“, které se zúčastnili plavci z ČR v červnu letošního roku. Štafetu tvořila šestice plavců starší 60 let, kterým se podařilo pokořit slavný Kanál LaManche v čase 13 h a 55 min., kdy voda měla tehdy teplotu pouhých 14,5 stupně. Celková délka plavby byla úctyhodných 53 km! Štafetu tvořili – Richard Haan (74), přemožitel kanálu z roku 2005, Ivan Landa (68), Petr Hensel (60), Ivan Lalák (60), Petr Matěna (60) a Pavel Kohout (60), přednosta z naší Interní kliniky 3. LF UK ve FTN (na fotce druhý zleva).

Trenérem týmu byl Michal Štengl, který sólově přeplaval Kanál LaManche již v roce 2021. Věk tedy nemusí vždy znamenat vše a pokud se člověk cítí dobře a je zdráv, pravidelně trénuje a žije aktivním životem, pak i taková překážka jakou je například přeplavat slavný Kanál LaManche, nemusí vždy nutně znamenat nepřekonatelné. A tohle je příklad ze života!

Všem ještě jednou gratulujeme k tomuto velkému osobnímu a sportovnímu výkonu, který si zaslouží poklonu a zároveň obdiv.

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.