Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

22.12.2021

Mikulášská aukce obrazu „Muflon Pepa“ od autorky Renaty Kocianové má již svého majitele. Stala se jím Tereza Sedláková z Modřan, která obraz vydražila za celkovou částku 6 tisíc korun. Zároveň se ale rozhodla, že obraz věnuje zpět nemocnici, protože mufloni k ní neodmyslitelně patří a jsou její živou součástí. S nadsázkou se dá říci, že muflon je takovým nekorunovaným maskotem Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN). Součástí aukce byl a je stále prodej autorského kalendáře na rok 2022 pod názvem „Toulky přírodou I“. Díky vydražené částce obrazu a výtěžku z prodeje kalendáře se povedlo vybrat potřebnou částku, za kterou bylo pořízeno několik oxymetrů pro Interní kliniku 3. LF UK ve FTN, a to díky podpoře a iniciativě uvedené autorky.

21.12.2021

Za kvalitní zdravotní péči, pomoc, vstřícnost a pozitivní přístup k nemocnému, ta by se dala reprodukovat slova spokojeného pacienta, který veřejně poděkoval týmu nejen zdravotníků z Neurologické kliniky 3. LF UK v časopise České lékařské komory Tempus Medicorum.

21.12.2021

V minulém týdnu FTN jako první nemocnice v ČR začala s očkováním dětí od 5 do 11 let. Zájem o očkování je veliký, a proto navyšujeme kapacitu ze 40 až na 60 dětí v očkovacím dni. K očkování je nutné, aby se s dítětem dostavil i jeho rodič, popř. zákonný zástupce.

21.12.2021

Chceme poděkovat šikovným a talentovaným výtvarníkům ze ZŠ Jitřní za barevnou a pozitivní energii, kterou vytvořili v podobě velice zdařilého obrazu věnovaného našim zdravotníkům. Ústředním tématem díla je sama příroda, která je ztvárněna barevnými květinami z nejrůznějších „koutů světa“.

17.12.2021

Od 17. prosince mohou očkování 3. posilovací dávkou vakcíny podstoupit i osoby starší 45 let a rizikoví a chronicky nemocní pacienti již po 5 měsících. Rozhodlo o tom Ministerstvo zdravotnictví ČR.

16.12.2021

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) začala ve středu očkovat děti od 5 do 11 let jako první zdravotnické zařízení v ČR.  Pokračovat bude zase příští středu, a to dne 22. prosince.

16.12.2021

První děti z věkové skupiny 5 až 11 let dostaly ve Fakultní Thomayerově nemocnici v Praze dětskou vakcínu proti covidu. Do České republiky dorazily první dávky v úterý. Hned první možný termín očkování si zaregistrovaly stovky rodičů.

16.12.2021

Reportérka Petra Staňová navštívila Fakultní Thomayerovu nemocnici (FTN), kde dnes (včera,15.12.) probíhá první očkování dětí mezi 5 až 11 lety. O vakcinaci dětí a vývoji pandemie nejen v této věkové skupině, mluvila s pediatričkou MUDr. Hanou Cabrnochovou z FTN. Děti starší pěti let začala FTN očkovat jako první v ČR, a to v dětské ambulanci místní Pediatrické kliniky 1. LF UK v pražské Krči.

16.12.2021

Od středy se v Česku očkuje už i nejmladší věková kategorie, děti od pěti do 11 let. Do pražské Fakultní Thomayerovy nemocnice přijeli rodiče asi 40 dětí, někteří neváhali jet třeba až z Tábora. „V úterý dorazily dětské vakcíny a my už dneska očkujeme, myslím, že snad jako úplně první v Praze,“ říká mluvčí nemocnice Petr Sulek. Hned na první den mají registrovaných více než 40 dětí.

14.12.2021

Zdravotníci z FTN děkují partě lidí, která se rozhodla je podpořit, a to ve formě zdravé výživy, vitamínů, různých laskomin, kávy či bylinkových čajů a mnoho dalšího. Každá taková podpora má v dnešní nelehké době ještě větší význam než kdykoliv v minulosti. Podpora směřovala především zdravotníkům z covidových pracovišť, a to za jejich nasazení a nevyčerpatelnou trpělivost a energii.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.