Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

23.09.2021

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) byla přestřihnuta slavnostní páska od několika nově zrekonstruovaných tříd místní ZŠ, MŠ na Odd. dětské psychiatrie, a to díky finančnímu grantu ze strany Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Fondů EHP (tzv. NORSKÉ FONDY) v rámci projektu „Implementace programu záchytu traumatizovaných dětí a zastavení násilí“. Došlo tak k rekonstrukci několika učeben, společných prostor či sociálního zařízení v Dětském centru při FTN, a to v pokoji a bytě určených pro pobytové služby rodin, ve kterých se vyskytlo domácí násilí. Dále byl pořízen nový školní nábytek, pomůcky pro děti či terapeutické barevné koberce a další potřebné vybavení určené pro malé školáky.  Školní zahrada ve FTN dostala navíc i nutné oplocení.

21.09.2021

U příležitosti oslav Světového dne mikrobiomu uspořádala Interní klinika 3. LF UK ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) ve spolupráci s Českou mikrobiomovou společností ČLS JEP, z.s. (https://www.mikrobiom-cms.cz) netradiční mikrobiomové odpoledne pod trefným názvem: „Jak se do střeva volá, tak se ze střeva ozývá“. Akce se zúčastnilo celkem 34 účastníků v 11 týmech. Během dne řešili různé úkoly v podobě například výběru vhodných potravin pro střevní mikroby nebo pojmenovávali produkty mikrobů, které rádi a běžně konzumujeme či přiřazovali trus ke správnému zvířeti. Na své si přišel rovněž i pohyb a přesnost s úkolem trefit míčkem koše s příznivými faktory, které ovlivnují naši mikrobiotu.

21.09.2021

Koronavirus v Česku dál nabírá na síle, při pohledu na uplynulé týdny je vidět, jak se zvedá podzimní vlna nákazy. Od předchozí neděle do sobotního dne přibylo skoro tři tisíce pozitivních. Pomoci zamezit šíření má tak podle úřadů hlavně postupující očkování – už v pondělí se první lidé budou moct zaregistrovat ke třetí, posilující dávce. A na řadě míst ji hned také dostanou. Podmínkou je minimálně osmiměsíční odstup od druhé dávky. Ke spuštění očkování třetí dávkou vakcíny ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) poskytl rozhovor ředitel nemocnice doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc. a vrchní sestra z Interní kliniky ve FTN Karolína Vaicová.

20.09.2021

Od 20. září očkujeme ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) i 3. dávkou vakcíny proti nemoci Covid-19. Termín k očkování je možné si zaregistrovat v rezervačním systému MZ anebo přijít i bez registrace!

20.09.2021

Vedení Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) gratuluje MUDr. Františku Koukolíkovi, DrSc. k získání Ceny předsedy Rady pro výzkum, vývoj a inovace (Rada) za propagaci a popularizaci výzkumu, experimentálního vývoje a inovací. Ocenění převzal z rukou premiéra ČR Andreje Babiše a zároveň předsedy Rady v Lichtenštejnském paláci v Praze.

14.09.2021

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch v Thomayerově nemocnici slavnostně odhalil bustu zdravotní sestry, která zemřela v důsledku onemocnění covid-19. Při té příležitosti Vojtěch zdůraznil důležitost očkování. Zároveň znovu vyloučil, že by vláda v tuto chvíli chystala další plošná opatření. „Chceme poděkovat našim zdravotníkům, kteří v posledních několika měsících pracovali v krizových podmínkách. A protože lidi často zapomínají, tak my nechceme zapomínat. Na počest té obětavosti chceme odkrýt pamětní desku, která nám to bude neustále připomínat,“ řekl na úvod ředitel nemocnice Zdeněk Beneš.

13.09.2021

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) bylo naočkováno už více než 160 tisíc lidí a k tomu přes 4000 dětí od 12 do 15 let. Očkovat proti nemoci Covid-19 se ve FTN začalo na konci prosince minulého roku, a to v prostorách nového očkovacího centra v pavilonu F. Nejdříve přišli na řadu zdravotníci a k dnešnímu dni je většina z nich plně naočkována. Před očkováním bylo ve FTN až 250 zdravotníků v domácí izolaci kvůli koronavirové infekci. Díky očkování počty nemocných zdravotníků začaly rychle klesat, a to až na nulovou úroveň. Efekt očkování se tak v praxi jednoznačně projevil.

13.09.2021

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) byla slavnostně odhalena pamětní deska s bustou zdravotní sestry jako poděkování všem zdravotníkům za náročnou práci během covidové pandemie a zvládnutí těžkého období. V reportáži CNN Prima News hovořil o náročném koronavirovém období ředitel FTN doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc, který tak zároveň poděkoval všem zdravotníkům za jejich práci a obrovské nasazení.  Za účasti ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a dalších hostů byla rovněž minutou ticha uctěna památka všech zdravotníků, kteří během výkonu svého povolání zemřeli kvůli infekci covid-19.

13.09.2021

Už rok a půl žijeme na světě s koronavirem. Při boji se zákeřnou nemocí často nasazují zdravotníci svůj život i psychické zdraví, dostávají do kontaktu s pozitivními pacienty, pečují o ně a sami se tak vystavují riziku nákazy. „Na počest zdravotníkům, kteří to nevzdali a bojovali s covidovou infekcí i za cenu nejvyšší,“ stojí na pamětní desce s bustou sestřičky, která byla ve středu odhalena ve Fakultní Thomayerově nemocnici.

10.09.2021

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) je nově centrálním výdejovým místem pro další  monoklonální lék – ETESEVIMAB. Ten obsahuje odlišnou protilátku než jaká je obsažena v bamlanivimabu, ale v kombinaci s ním má veliký efekt v účinnosti proti tzv. mutaci delta, která v současné době v ČR dominuje. Celkem 200 balení etesevimabu pro přibližně 100 pacientů má FTN nyní k dispozici pro léčbu pacientů s nemocí covid-19.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.