FTN SE ZÚČASTNILA DNE ZDRAVÍ, KTERÝ POŘÁDALA MČ PRAHY 4

22.09.2023

V letošním roce se opět konala tradiční akce pro veřejnost pod názvem DEN ZDRAVÍ, který každý rok pořádá MČ Praha 4. Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) se stala již poněkolikáté partnerem této události, která je zaměřena na prevenci zdraví, zdravý životný styl a zdravou výživu.  I v letošním roce mohli lidé navštívit několik našich stánků zaměřených především na prevenci onkologických onemocnění typu rakoviny plic nebo rakoviny prostaty atp. Lidem jsme poradili například i v oblastech prevence osteoporózy.

Dále byl k dispozici stánek s kurzem první pomoci nebo se lidé mohli naučit, jak si správně změřit krevní tlak. FTN rovněž představila veřejnosti projekt „Šetři své plíce“, který je zaměřený na prevenci proti kouření a je určen pro děti ze ZŠ. V rámci Dne zdraví byl pro budoucí maminky na místě i stánek s poradenstvím v oblasti nejen předporodní či poporodní péče, kterou jim představili zdravotníci z naší „porodnice v Krči“. V letošním roce se poprvé této akce zúčastnili i zástupci z našeho Centra podpůrné péče, které se zabývá dobrovolnictvím ve zdravotnictví. Návštěvníkům Dne zdraví představili svůj dobrovolnický program a možnosti zapojení se do něj. Centrum podpůrné péče se v roce 2008 stalo jedním z oddělení FTN a zároveň prvním takto orientovaným centrem v ČR. Za nemocnici se akce zúčastnili zdravotníci z Plicní kliniky, Kliniky rehabilitace a revmatologie, ARO, URL kliniky, Centra kardiovaskulární prevence a z GYNEKOLOGICKO-PORODNICKÉHO ODDĚLENÍ. Vedení FTN zastupoval její ředitel doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc.

Děkujeme všem zdravotníkům a ostatním, kteří se spolupodíleli na organizaci DNE ZDRAVÍ a rovněž zástupcům z Praha 4 za dobrou spolupráci.

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.