Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

30.12.2021

„Na Štědrý den vezmu housle a s kolegou jdeme zpívat koledy do nemocnice, abychom přinesli alespoň trochu vánoční atmosféry a naděje,“ popisuje nemocniční kaplanka v rozhovoru pro Seznam Zprávy. Doubravka Vokáčová pracuje v pražské Fakultní Thomayerově nemocnici. Jako nemocniční kaplanka se stará nejen o tradiční náboženské obřady, ale nabízí pacientům, jejich příbuzným a zdravotnickému personálu nemocnice osobní setkání a rozhovor.

30.12.2021

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) upozorňuje, že od 4. ledna budou mít nárok na 3. posilující dávku vakcíny proti Covid-19 rovněž lidé starší 18 let, a to již po pěti měsících od ukončeného očkování.

30.12.2021

Ministerstvo zdravotnictví vydalo stručný přehled opatření, která budou platit během silvestrovských oslav.

22.12.2021

Mikulášská aukce obrazu „Muflon Pepa“ od autorky Renaty Kocianové má již svého majitele. Stala se jím Tereza Sedláková z Modřan, která obraz vydražila za celkovou částku 6 tisíc korun. Zároveň se ale rozhodla, že obraz věnuje zpět nemocnici, protože mufloni k ní neodmyslitelně patří a jsou její živou součástí. S nadsázkou se dá říci, že muflon je takovým nekorunovaným maskotem Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN). Součástí aukce byl a je stále prodej autorského kalendáře na rok 2022 pod názvem „Toulky přírodou I“. Díky vydražené částce obrazu a výtěžku z prodeje kalendáře se povedlo vybrat potřebnou částku, za kterou bylo pořízeno několik oxymetrů pro Interní kliniku 3. LF UK ve FTN, a to díky podpoře a iniciativě uvedené autorky.

22.12.2021

Vedení Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) zároveň děkuje všem za podporu, spolupráci a pomoc v roce 2021.

22.12.2021

Na základě rozhodnutí MZ všem FTN připomíná podmínky nároku pro 3. posilující dávku vakcíny proti nemoci Covid-19 u vybraných věkových skupin.

21.12.2021

Chceme poděkovat šikovným a talentovaným výtvarníkům ze ZŠ Jitřní za barevnou a pozitivní energii, kterou vytvořili v podobě velice zdařilého obrazu věnovaného našim zdravotníkům. Ústředním tématem díla je sama příroda, která je ztvárněna barevnými květinami z nejrůznějších „koutů světa“.

21.12.2021

V minulém týdnu FTN jako první nemocnice v ČR začala s očkováním dětí od 5 do 11 let. Zájem o očkování je veliký, a proto navyšujeme kapacitu ze 40 až na 60 dětí v očkovacím dni. K očkování je nutné, aby se s dítětem dostavil i jeho rodič, popř. zákonný zástupce.

21.12.2021

Za kvalitní zdravotní péči, pomoc, vstřícnost a pozitivní přístup k nemocnému, ta by se dala reprodukovat slova spokojeného pacienta, který veřejně poděkoval týmu nejen zdravotníků z Neurologické kliniky 3. LF UK v časopise České lékařské komory Tempus Medicorum.

17.12.2021

Od 17. prosince mohou očkování 3. posilovací dávkou vakcíny podstoupit i osoby starší 45 let a rizikoví a chronicky nemocní pacienti již po 5 měsících. Rozhodlo o tom Ministerstvo zdravotnictví ČR.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.