Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

26.05.2022

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) odstartovala více než roční modernizační maratón, jehož součástí je i velký projekt energetických úspor letošního roku v ČR. V jeho cíli čeká pacienty i personál výrazné zlepšení vnitřního komfortu, areál zároveň podstatně sníží energetickou náročnost provozu: během 5 let dosáhne úspora 18 GWh zemního plynu a 10 GWh elektřiny. Projekt je realizován metodou energetických úspor se zárukou (EPC), a tak má tuto úsporu nemocnice garantovánu přímo ve smlouvě. Projekt realizují ve sdružení společnosti METROSTAV DIZ, ENESA z holdingu ČEZ ESCO a METROSTAV.

25.05.2022

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) se konala oblíbená a tradiční aktivita – sázení muškátů, a to díky spol. Microsoft CZ a jejich zaměstnancům. Za finanční podpory této společnosti jsme nejen mohli nakoupit překrásné sazenice, ale i díky osmi jejich dobrovolníkům šlo sázení jedna báseň.

23.05.2022

Začátkem května se konal několikadenní workshop pod názvem „Současné trendy ve fyzioterapii“, kterého se zúčastnila řada fyzioterapeutů z celé ČR vč. mezinárodní účasti. Za Fakultní Thomayerovu nemocnici (FTN) se této významné akce zúčastnila mj. Mgr. Jana Hlinovská, vedoucí fyzioterapeut z Kliniky revmatologie a rehabilitace 3. LF UK ve FTN.

20.05.2022

Do Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) nastoupila již v roce 1955 a pracuje zde dodnes. Za sebou má oslavu svých úctyhodných 85 narozenin a je stále aktivní. Řeč je o Evě Kubelkové, která více jak půl století pracuje ve FTN, a to na pozici radiologického asistenta. Což je zřejmě celorepublikový unikát v rámci českého zdravotnictví.

17.05.2022

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) bylo dosud hospitalizováno přes 200 ukrajinských uprchlíků s nejrůznějšími zdravotními potížemi, a to i nádorového původu. Nejčastěji byli tito pacienti hospitalizováni se zažívacími nebo neurologickými problémy atp. Velkou část hospitalizovaných pacientů z Ukrajiny tvořily i děti, a to v počtu 96 nemocných.

12.05.2022

Vážené a milé sestřičky,

chtěl bych Vám upřímně poblahopřát k dnešnímu Mezinárodnímu dni zdravotních sester a poděkovat Vám za Vaší práci, kterou zodpovědně a s profesionálním přístupem odvádíte v naší nemocnici. Vím, že Vaše práce je velmi namáhavá a mnohdy vyčerpávající, a to zvláště v dnešní těžké době. O to více si vážím Vaší profese, která často není dostatečně společensky vnímána.

06.05.2022

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) přeje všem hezký víkend, pevné zdraví a zasloužený relax při oslavách DNE MATEK, který v letošním roce připadá na neděli 8. května!

05.05.2022

Dopravní dopoledne proběhlo v dubnu v našem Dětském centru (DC), a to díky Policii ČR. Ta si připravila pro děti z Centra zábavný program, který byl zaměřený nejen na zábavu a hry, ale také na poučení dětí z různých dopravních situací a na co vše si mají dát pozor, pokud jsou na silnici. Zaměstnanci z DC namalovali dopravní hřiště, vyrobili značky a připravili dětem „vozový park“, aby vše bylo jako opravdové.

03.05.2022

„Moderní přehnaný pitný režim považuji za nesmysl. Měli bychom se řídit barvou moči,“ říká lékař Pavel Kohout.

Hostem pátečního pokecu na Frekvenci 1 byl doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D., vedoucí Centra výživy ve Fakultní Thomayerově nemocnici a přednosta tamní Interní kliniky 3. LF UK a FTN. S moderátorem pořadu Ondrou Kubalou si povídali o vlivu toho, co jíme, na naše tělo, o různých formách diet, o půstech, o střevním mikrobiomu a také o tom, jak poznat kvalitního výživového specialistu.

02.05.2022

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) upozorňuje, že dne 3. 5. dojde k uzavření parkoviště u pavilonu G3 před ambulancí Chirurgické kliniky z důvodu jeho kompletní rekonstrukce. Parkoviště nebude tak přístupné jak pro zaměstnance FTN, tak i pro veřejnost. Pro průjezdnosti sanitek ZZS Hl. m. Prahy a dalších zdravotních dopravních služeb, které potřebují zajistit nezbytné zdravotní úkony, bude označena trasa průjezdnosti.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.