Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

28.01.2022

Na základě schválení Evropské agentury pro léčivé přípravky (EMA), bude do ČR koncem února dodána vakcína Nuvaxovid od společnosti Novavax. Jedná se o proteinovou vakcínu, která má srovnatelnou efektivitu i bezpečnost s mRNA vakcínami. Jde o dvoudávkovou vakcínu s intervalem 21 dní mezi dávkami, která je primárně určena na primovakcinaci dospělých osob, tedy nikoliv pro posilovací dávky.

26.01.2022

„Pečeme pro zdravotníky“ tak by se dala pojmenovat iniciativa ze strany mladých skautů z Modřan, kteří přijeli do Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) podpořit zdravotníky z covidových pracovišť. Parta nadšených lidí z Junák-český skaut (5. středisko) se rozhodla, že poděkuje zdravotníkům za jejich práci a nasazení během covidové pandemie v loňském roce a upeče pro ně něco dobrého pro povzbuzení a lepší náladu.

24.01.2022

Ministerstvo zdravotnictví rozhodlo o spuštění registrace pro očkování posilovací dávkou pro děti starší 12 let. Očkování bude probíhat vakcínou Comirnaty od společnosti Pfizer/BioNTech a registrace pro tuto věkovou kategorii bude spuštěna v pondělí 24. ledna. Toto bylo projednáno i s Českou vakcinologickou společností ČLS JEP a Českou pediatrickou společností ČLS JEP, které s tím obě vyjádřily souhlas.

20.01.2022

Vedení Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN) děkuje spol. MOL za dary pro naše zdravotníky z Plicní kliniky a z pracoviště ARO jako poděkování za jejich zodpovědnou práci a enormní nasazení během covidové pandemie v roce 2021. Zaměstnanci z MOL přivezli do FTN několik kilo zrnkové kávy, vánoční perníčky nebo desítky obložených croissantů.

20.01.2022

Zdravotníci z Gynekologicko-porodnického oddělení JIP ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) děkují dětem ze 7C Základní školy Mikulova z Prahy 4 za dárky, které si pro ně připravily.

19.01.2022

Ve FTN jsme děti ve věku od 5 do 11 let začali očkovat od 15. prosince 2021. Dosud jsme jich naočkovali přes 750 a zájem je stále veliký. Každou středu očkujeme až 150 dětí. Na místě je pediatr, dětská zdravotní sestra a příslušné zdravotnické vybavení. Očkování probíhá na Pediatrické klinice v pavilonu G2 – přízemí.

18.01.2022

Projekt „ŠETŘI SVÉ PLÍCE“ je preventivní program Pneumologické kliniky 1. LF UK ve FTN, který je určen pro děti ze čtvrtých a pátých tříd základních škol. Jedná se o pilotní projekt v rámci Centra pro závislé na tabáku ve spolupráci s dětským psychologem, který je zaměřen na prevenci proti kouření, a to zábavnou formou – se zaměřením na cílovou skupinu dětí ve věku 9 až 10 let. Při určení této věkové hranice se vycházelo z faktu, že průměrný věk dítěte, které si zapálí svou první cigaretu, je v ČR kolem 10 let, v Praze bohužel i mnohdy méně. I přes všechna protikoronavirová opatření a různá omezení, kvůli kterým se mnohdy nemohlo přednášet na všech školách, které měly zájem se zapojit do projektu, bylo k dnešnímu dni proškoleno přes 418 dětí.

17.01.2022

Vláda dnes schválila navýšení PCR testů hrazených z veřejného zdravotního pojištění, kdy očkované osoby budou mít od 17. ledna nárok na 5 PCR testů za kalendářní měsíc. Změny se týkají také testování ve školách, které bude probíhat 1x týdně. Sjednocují se také pravidla pro lyžařské kurzy a upřesnila se pravidla pro testování v zaměstnání.

10.01.2022

Zdravotníci z Kliniky hrudní chirurgie 3. LF UK ve FTN velice děkují dětem a učitelům ze ZŠ Ohradní za vánoční přání, vzkazy a milá překvapení, která všem udělala radost.

10.01.2022

Před koncem minulého roku se společnost TAMDA FOODS opět rozhodla podpořit zdravotníky z Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN). Darovala jim tři plné palety značkové minerální vody plné přírodního vápníku, které putovaly zdravotníkům jako poděkování za jejich práci a zodpovědný přístup během covidové pandemie v roce 2021.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.