Napsali o nás: Techniku k ošetření zlomenin prstů koupí krčská nemocnice díky dotaci od Prahy 4 (Pražský patriot)

25.09.2023

Zastupitelstvo Prahy 4 ve středu chválilo poskytnutí dotace ve výši 180 000 korun pro Fakultní Thomayerovu nemocnici (FTN). Z dotace bude pořízena unikátní jemná chirurgická technika nezbytná k ošetření komplikovaných zlomenin prstů u malých pacientů. FTN tak ročně ošetří více než 100 dětí.

„Podpořit co nejlepší léčbu dětských pacientů vnímám téměř jako povinnost, protože mají celý život před sebou. Zlomeniny prstů u dětí jsou podle mých informací stále frekventovanější, a proto jsem velmi rád, že naše městská část mohla svým darem přispět k aplikaci této moderní léčebné metody, a dětem tak usnadnit jejich návrat do běžného života bez výrazných následků úrazu,“ uvedl radní pro oblast sociální a zdravotní Radek Lacko.

Pro budoucí funkci ruky je definitivní ošetření ve správném postavení zásadní podmínkou. Tento způsob ošetření zároveň vyžaduje minimálně invazivní přístup a nabízí přesné a stabilní řešení.

VÍCE v článku

Zdroj: Pražský patriot
Datum vydání: 20. 9. 2023
Autor: Cen

Vaše FTN


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.