Napsali o nás: Reportáž - Praha 4 i letos své občany vyzvala k prevenci zdraví (Praha TV)

25.09.2023

Městská část Praha 4 uspořádala již tradiční Den zdraví. Ten se konal před obchodním centrem DBK Budějovická a nabízel návštěvníkům například možnost si nechat zdarma vyšetřit zrak či změřit krevní tlak. Věnujte 10 minut svému zdraví. To byl podtitul 5. ročníku osvětové akce Den zdraví v Praze 4. Návštěvníkům i letos nabídl řadu bezplatných vyšetření.

"Já si myslím, že lidé by měli mít přehled o tom, že existují určité preventivní programy, které jsou velice důležité pro jejich zdraví a protože ta prevence je opravdu nesmírně důležitá, tak aby věděli, jak do těch preventivních programů vstoupit, jak je absolvovat, jak chodit na kontroly, protože když někdy přijdou, tak už je pozdě a to je zbytečné," řekl doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc., ředitel Fakultní Thomayerovy nemocnice.

Mezi ty nejdůležitější, které by lidé rozhodně neměli podceňovat, patří podle ředitele Fakultní Thomayerovy nemocnice Zdeňka Beneše prevence onkologických onemocnění. "Těch máme několik. Dnes je to hlavně onkologický screening karcinomu prsu, rakoviny tlustého střeva a konečníku, čípku, připravuje se screening karcinomu prostaty, screening rakoviny plic, to jsou nesmírně důležité programy. Když se zachytí ten nádor včas, tak se opravdu dá ten člověk nejen léčit, ale i vyléčit," řekl Zdeněk Beneš.

VÍCE v reportáži

VÍCE o Dnu zdraví

Zdroj: Praha TV
Datum vydání: 20. 9. 2023
Autor: Praha TV

Vaše FTN


Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.