VE FTN SE KONAL BĚH PRO ZDRAVÍ S THOMAYERKOU!

26.09.2023

V rámci oslav 95. výročí Fakultní Thomayerovy nemocnice se konal Běh pro zdraví s Thomayerkou!, který byl určen pro zaměstnance nemocnice a jejich děti. Jednalo se o první ročník této akce, která navázala na dřívější podobnou sportovní událost - Běh pro Thomayerku. Běželo se ve třech kategoriích – ženy, muži a děti do 15 let, a to v krátké či v dlouhé trati, které vedly částí areálu nemocnice, a především místním Krčským lesem. Běh odstartoval ředitel FTN doc. MUDr. Zdeněk Beneš, CSc. a zúčastnilo se ho 60 nadšených sportovců.

Běžci si mohli vybrat kratší trasu dlouhou 1,5 km nebo delší trasu na 5 km a neměli to vůbec jednouché. Během běhu museli závodníci podstupovat různé překážky. Občas museli dát přednost vozům záchranné služby anebo se na trati setkali s místními čtyřnohými obyvateli z nedalekého Krčského lesa, kterými byli „naši“ přátelští mufloni. Je závod evidentně velmi zajímal, ale vše se nakonec obešlo bez komplikací. Vedení FTN všem vítězům ještě jednou gratuluje k dosaženým výsledkům a ostatním sportovcům za účast na běhu a jeho podporu. A kdo ví, možná, že si to v příštím roce opět zopakujeme.

Vítězi se stali:

Krátká trať – muži:

  1. Místo: Radek Kania (čas – 06:29)
  2. Místo: Mgr. Petr Sulek (čas – 06:39)
  3. Místo: MUDr. Martin Crkva (čas – 06:57)

Krátká trať – ženy:

  1. Místo: Lucie Ranglová (čas – 06:11)
  2. Místo: MUDr. Monika Stolejdová (čas – 06:57)
  3. Místo: MUDr. Hana Žemličková (čas – 07:20)

Dlouhá trať – muži:

  1. Místo: MUDr. Aleš Přech (čas – 19:31)
  2. Místo: Martin Kalina, DiS. (čas – 21:26)
  3. Místo: Evžen Šlechta (čas – 23:34)

Dlouhá trať – ženy:

  1. Místo: Tereza Hovorková (čas – 21:37)
  2. Místo: Barbora Nováková (čas – 21:45)
  3. Místo: Kamila Vítová (čas – 23:35)

Krátká trať – děti (do 15 let):

  1. Místo: Marek Cejpek (čas – 05:57)
  2. Místo: Marek Luňák (čas – 07:30)
  3. Místo: Aneta Lohynská (čas – 07:49)

Kompletní výsledky najdete zde anebo v příloze (.pdf) zprávy.

Vedení FTN děkuje všem, kdo se na Běhu pro zdraví s Thomayerkou spolupodíleli a poděkování patří i Centru podpůrné péče, které zapojilo do organizace akce i několik dobrovolníků. Poděkování patří také společnosti TAMDA FOODS, která poskytla paletu minerální vody pro účastníky běžeckého závodu.

DĚKUJEME!

Vaše FTN

 

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.