Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

26.06.2023

V roce 2022 odstartoval ve FTN největší energetický projekt úsporných opatření a stavebních prací za posledních 40 let a pokračuje i letošním roce. Financování tak nákladného projektu by se neobešlo bez EU dotací a podpoře ze strany státu a MZ ČR.  Z EU dotací díky #OPŽP je hrazeno 45% výdajů a 50% ze státního rozpočtu. Stavební práce intenzivně pokračují hned na několika pavilonech najednou. Celkem se jedná o 7 pavilonů: D, A1, B1, U, A3, B4 a budova pavilonu H.

26.06.2023

V souvislosti s nešťastnou událostí ve FN Bulovka, chceme všechny návštěvníky, zaměstnance a pacienty ve FTN upozornit na DODRŽOVÁNÍ MAX. POČTU PŘEPRAVOVANÝCH OSOB VE VÝTAHU a nepřekračování tak jeho omezené kapacity!

22.06.2023

Neurologická klinika 3. LF UK z FTN společně s Katedrou logopedie Pedagogické fakulty Univerzity Komenského v Bratislavě pořádala XIV. afaziologické sympózium a I. thomayerovský klinicko-logopedický workshop v Praze. Akce se konala za podpory Asociace klinických logopedů ČR a Slovenskej asociácie logopédov, a to pod záštitou doc. MUDr. Zdeňka Beneše, CSc., ředitele FTN a prof. MUDr. Petra Widimského, DrSc., FESC., FACC, děkana ze 3. LF UK.

19.06.2023

Svět Džungle, to je název projektu Nadace Archa Chantal, který se před časem realizoval v prostorách Střediska péče o děti s tuberkulózou a mykobakteriózami na Pediatrické klinice 1. LF UK ve FTN.  Velká část oddělení byla díky projektu zrekonstruována za téměř 350 tisíc korun. V celém prostoru byla položena nová podlahová krytina vč. výmalby světlými a pestrými barvami v duchu džungle a tím se celý prostor opticky projasnil a zvětšil. Rovněž byla nainstalována nová svítidla, byl pořízen i moderní nábytek na sezení, skříně a police. Navíc celý interiér oddělení byl prakticky proměněn na barevný a pestrý svět džungle a exotických zvířat. To vše a mnohem více díky Nadaci Archa Chantal a dalších partnerů projektu. Realizaci projektu provedlo dle vlastního návrhu Studio Zlehka.

19.06.2023

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) gratuluje MUDr. Zuzaně Křemenové, vedoucí Odd. paliativní péče za získání ceny "Rosalind Franklin Society Special Award in Science" za nejlepší publikaci roku vytvořenou ženou. Cena se udělovala editorem časopisu Journal of Palliative Medicine na EAPC 2023 world congress v Rotterdamu.

16.06.2023

Před časem pořádalo Odd. lékařské genetiky seminář na téma – „Genetická vyšetření a jak na to?“. Akce byla určena pro všechna pracoviště nemocnice s cílem seznámit je s prací oddělení a představit základní principy fungování a spolupráce v rámci FTN. Seminářem provázela MUDr. Martina Langová, Ph.D., primářka oddělení.

14.06.2023

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) se konal již X. ročník Memoriálu Lenky HEJZLAROVÉ o tzv. „Putovní pohár ve volejbale smíšených družstev“. Jeho cílem bylo pokračovat v každoročním memoriálu a podpořit tak setkávání příznivců volejbalu a zejména tak uctít památku a vzpomínku na naší bývalou kolegyni, která byla dlouhá léta duší nejen volejbalových turnajů v naší nemocnici. V letošním roce se do turnajového klání přihlásilo celkem 8 družstev. Šest z nich bylo z FTN a tradičně přijaly pozvání i družstva z nemocnic Benešov a sousedního IKEMu. Vítězem putovního poháru se nakonec stal tým z místního Odd. gynekologicko-porodnického z FTN, které na hřišti předvedlo skvělý sportovní výkon. Vítězům gratulujeme a ostatním děkujeme za účast, která byla veliká. Cenu útěchy nakonec obdrželo družstvo – Mufloni z „Thomayerky“.

08.06.2023

Sabina Laurinová, Šimon Bilina, Michaela Tomešová a sestry Barbora a Lucie Černé překvapili dětské pacienty v pražské Fakultní Thomayerově nemocnici. Kromě dobré nálady, úsměvů a podpisů rozdávali i krásné dárky, jimiž rozzářili tváře dětí na dětské chirurgii. Prozradili navíc, jak by dnes slavili tento den, kdyby se mohli vrátit do bezstarostných let.

07.06.2023

Po covidové přestávce se ve FTN opět konal Dětský den, a to pro děti z MŠ či ZŠ z okolí a rovněž i pro naše dětské pacienty. Užít si pěkný den a dozvědět se zároveň něco nového o první pomoci nebo o tom, jak ošetřit malé rány či jak probíhá resuscitace a mnoho dalšího přišlo do FTN přes 600 dětí. Děti z MŠ se v „Nemocnici pro medvídky“ například staly na chvíli hrdými rodiči a učily se, jak ošetřit své děti v podobě plyšáků, a to při nejrůznějších drobných úrazech.  Spojit zábavu s něčím užitečným, to bylo heslem Dětského dne ve FTN s cílem seznámit děti s prostředím nemocnic a zbavit je strachu z tzv. „bílých plášťů“.

07.06.2023

Ve Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) se konal již II. ročník netradiční módní přehlídky pracovního oblečení nejen pro pediatry – MediParáda 2023. Ve spolupráci s nadací Čokoládové děti, o.p.s. převzali nad akcí záštitu nejen FTN, ale i přednostka Pediatrické kliniky 1. LF UK MUDr. Lucie Gonsorčíková, Ph.D. a primářka Odd. dětské neurologie MUDr. Klára Brožová. Akce byla určena nejen pro pediatry a dětské zdravotní sestry, ale i pro ostatní zdravotníky nemocnice.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.