Všechny aktuality :: Novinky / Avíza a pozvánky / Napsali o nás

Novinky a aktuality

07.07.2023

Nadace Křižovatka předala darem 20 monitorů dechu Pediatrické klinice 1. LF UK ve Fakultní Thomayerově nemocnici. Dar byl v celkové hodnotě 50.000 korun. Z rukou ředitelky nadace Štěpánky Pokorníkové jej převzala přednostka kliniky MUDr. Lucie Gonsorčíková, Ph.D. za účasti dalších zdravotníků a sponzorů, kteří se spolupodíleli na financování uvedeného daru. Poděkování patří společnostem: Volvo Group Czech Republic, GreenSwan Pharmaceuticals, Lékárna Dr. Max (BEBELO) a OPUS CZ. Na dva přístroje přispěli také manželé Machačovi.

04.07.2023

Lékárna ve Fakultní Thomayerově nemocnice (FTN) je tu pro Vás každý den od PO do NE vč. svátků a také s pohotovostní službou! Naši farmaceuti Vám rádi poradí a pomůžou při výběru léků, vitamínů a například i u doplňků zdravé výživy, čajů a dalších produktů. Máme pro Vás širokou nabídku zdravého sortimentu! Tak přijďte!

30.06.2023

Před časem se konalo již XXVIII. setkání pneumologů a zároveň také XII. setkání pneumologů společně s pneumochirurgy v Emauzském klášteře v Praze, a to za podpory Plicní kliniky 1. LF UK z FTN a České pneumologické a ftizeologické společnosti ČLS JEP. Odborná konference se konala pod záštitou prof. MUDr. Martina Vokurky, CSc., děkana 1. LF UK a doc. MUDr. Zdeňka Beneše, CSc., ředitele Fakultní Thomayerovy nemocnice (FTN). Program konference byl rozdělen do čtyř odborných bloků, kterým předcházelo slavnostní zahájení za účasti také prof. MUDr. Martiny Koziar Vašákové, Ph.D., přednostky Plicní kliniky 1. LF UK z FTN, MUDr. Luďka Stehlíka, primáře kliniky, MUDr. Alice Taškové, FEBTS, MBA, přednostky Kliniky hrudní chirurgie 3. LF UK z FTN a primářky této kliniky pplk. MUDr. Kláry Česlarové.

30.06.2023

Renáta Svobodová se jako první v Česku podrobila náročné bronchiální rheoplastice, která jí přinesla úlevu. Zákrok provedli experti ve Fakultní Thomayerově nemocnici. Procedura, která probíhá v celkové anestezii, zahrnuje použití elektrody pro odumírání buněk sliznice a následné obnovení dýchacích cest. Jak na nemoc, zákrok i rekonvalescenci vzpomíná sama Renáta?

27.06.2023

FTN upozorňuje na omezení našeho Očního oddělení z důvodu plánované rekonstrukce, nové výmalby pracoviště a pravidelné technické odstávky. Operační sál a lůžkové oddělení budou v termínu od 1.7.2023 (7.00hod.) do 1.8.2023 (7.00hod.) dočasně uzavřené. Ambulantní provoz a pohotovost však zůstávají bez omezení.

26.06.2023

V roce 2022 odstartoval ve FTN největší energetický projekt úsporných opatření a stavebních prací za posledních 40 let a pokračuje i letošním roce. Financování tak nákladného projektu by se neobešlo bez EU dotací a podpoře ze strany státu a MZ ČR.  Z EU dotací díky #OPŽP je hrazeno 45% výdajů a 50% ze státního rozpočtu. Stavební práce intenzivně pokračují hned na několika pavilonech najednou. Celkem se jedná o 7 pavilonů: D, A1, B1, U, A3, B4 a budova pavilonu H.

26.06.2023

V souvislosti s nešťastnou událostí ve FN Bulovka, chceme všechny návštěvníky, zaměstnance a pacienty ve FTN upozornit na DODRŽOVÁNÍ MAX. POČTU PŘEPRAVOVANÝCH OSOB VE VÝTAHU a nepřekračování tak jeho omezené kapacity!

22.06.2023

Neurologická klinika 3. LF UK z FTN společně s Katedrou logopedie Pedagogické fakulty Univerzity Komenského v Bratislavě pořádala XIV. afaziologické sympózium a I. thomayerovský klinicko-logopedický workshop v Praze. Akce se konala za podpory Asociace klinických logopedů ČR a Slovenskej asociácie logopédov, a to pod záštitou doc. MUDr. Zdeňka Beneše, CSc., ředitele FTN a prof. MUDr. Petra Widimského, DrSc., FESC., FACC, děkana ze 3. LF UK.

19.06.2023

Svět Džungle, to je název projektu Nadace Archa Chantal, který se před časem realizoval v prostorách Střediska péče o děti s tuberkulózou a mykobakteriózami na Pediatrické klinice 1. LF UK ve FTN.  Velká část oddělení byla díky projektu zrekonstruována za téměř 350 tisíc korun. V celém prostoru byla položena nová podlahová krytina vč. výmalby světlými a pestrými barvami v duchu džungle a tím se celý prostor opticky projasnil a zvětšil. Rovněž byla nainstalována nová svítidla, byl pořízen i moderní nábytek na sezení, skříně a police. Navíc celý interiér oddělení byl prakticky proměněn na barevný a pestrý svět džungle a exotických zvířat. To vše a mnohem více díky Nadaci Archa Chantal a dalších partnerů projektu. Realizaci projektu provedlo dle vlastního návrhu Studio Zlehka.

19.06.2023

Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) gratuluje MUDr. Zuzaně Křemenové, vedoucí Odd. paliativní péče za získání ceny "Rosalind Franklin Society Special Award in Science" za nejlepší publikaci roku vytvořenou ženou. Cena se udělovala editorem časopisu Journal of Palliative Medicine na EAPC 2023 world congress v Rotterdamu.

 
Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.